LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Te hogyan vetted észre?

Te hogyan vetted észre? 6 éve 11 hónapja #45233

Szanya
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Lányom 10 éves, fiam 8 éves
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 6 éve 11 hónapja #45238

Sziasztok! Fejlemény történt nálunk, ma megjött végre az ADOS vizsgálat időpontja, 1 hét múlva lesz, jövő hét pénteken. Legalább gyorsan túl leszünk rajta és csak mondanak valamit, hogy merre tovább.
9 éves auti fiú, 7 éves auti lány
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 6 éve 11 hónapja #45243

Szia! Csak csendes olvaso vagyok mert enis sokszor elbizonytalanodom a lanyommal kapcsolatban, de most muszaj irnom mert annyi hasonlosagot latok az unokaddal. Az en lanyom is remekul beszel, mi is kulfoldon elunk , apa magyar heti 2 nap ovi jovo honapban lesz 3 eves. Neha egy tunder de neha mintha nemis hallana mit mondunk foleg ha kiborul vmiert. Az oviban ő is inkabb magyarul beszel. Igazabol nem tudom hogy gond van e rajtam kivul mindenki hulyenek nez hogy aaa itt nincs semmi baj, persze mert a dumajaval 2 perc alatt mindenkit elvarazsol, de kozben meg pl nem megyunk a jatszoterre ha ott gyerekek vannak, az oviban 1 kislannyal jatszik csak senki massal, ha a tobbiek festenek o inkabb csak ha mar bevejtek megy oda, nehezen iranyithatoo, es folyton uvolt ha vmit akar pedig egy nap 100 probalom elmondani hogy segitek ha szol, de nem ha vmi nem megy ordit , odamegyek megkerdezem hogy mit kell ilyenkor mondani akkor mondja hogy legyszi anya, de magatol alig alig... Szokincs mondjuk neki nagyon jo azzal nincs baj, szerintem talan megis elozi a korat
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 6 éve 11 hónapja #45244

• Lin
  • Lin profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 6 éve 11 hónapja #45279

Sziasztok! Megvolt pénteken az ADOS vizsgálat.
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 6 éve 11 hónapja #45280

Szia Misty
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 6 éve 11 hónapja #45281

Szia Zorka!
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 6 éve 11 hónapja #45283

Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 6 éve 11 hónapja #45284

Bocsi, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 6 éve 11 hónapja #45285

Sziasztok!
Kicsit bizonytalan voltam, hogy regisztraljak-e az oldalra, de ugy dontottem igen regisztralok.
Ami aggaszt, hogy a 16,5 honapos kisfiam nem beszel. Azon kivul, hogy "ka" ill. "ga" meg ritkan "tetetete" nem mond semmit.
Sokszor labujjhegyen megy, ill. Inkabb szalad, orokmozgo. Jatekaival nemigen jatszik, csak a felnott dolgok erdeklik, mint porszivo, hajszarito, telefon, autot kormanyozni, garazskapu, ilyesmik. Hintazni szeret, meg lepcsozni, homokozoban is el van, bar sokszor eszi a homokot, ill kavicsokat is gyakran a szajaba vesz, szopogatja majd kikopi. Napjaban tobbszor eszrevesszuk, hogy bambul, van, hogy konnyen kizokkentheto, de van, hogy csak sokszori egyre hangosabb szolassal.
Mutogat egyebkent mindent amit szeretne, konyvekben is megmutat mindent, de nem akar beszelni. Szemkontaktus van es elmenymegosztas is, ha eszrevesz vmit nez rank es mutatja, hogy lattuk-e. Tapsol, papazik, puszit kuld, int igent es nemet is. Idegenekkel tavolsagtarto, eloszor mibdig razza a fejet, mibtha azt mondana nem akarja, hogy ott legyrnek vagy o nem akar ott lenni, aztan 20-30perc alatt feloldodik es utana mar nem zavarjak, bar olbe akkor se veheti senki a csaladon kivul.
Picit aggodom a beszed miatt fokent.
Ti mit gondoltok, erdemes megmutatni szakembernek, ill nektek ennyi idosen voltak mar jelek?
Koszonom ha valaszoltok!!!
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 6 éve 11 hónapja #45287

Rizibizi, látszanak ilyen korban már a jelek, tehát ha auti, akkor utólag az ember már látja, de ahhoz még kicsi, hogy erre bárki diagnózist adjon. (Szerintem.) Ha mutogat, az egy jó jel! Kicsit még várnod kellene. 2 évesen már jobban látható, ha gond van. Persze a kommunikációfejlesztéssel addig is tudsz foglalkozni.
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 6 éve 11 hónapja #45288

Szanya! Ezek szted lehetnek jelek amugy?
Nalatok igy visszatekintve mik voltak ebben a korban? Aggodom miatta!
Kommunikaciofejlesztes miatt merre erdemes menni?
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 6 éve 11 hónapja #45289

Ez a leírás így magában kevés, minimum látni kéne, de nem tűnik semmi drámainak. Nálunk ennél sokkal markánsabb dolgok voltak (állandó pörgetés, pengetés, nem rágott, stb), de az még nem jelent semmit, széles a spektrum, van akin ennyi idősen még nem lehet észrevenni semmi különöset.

Semerre, otthon tudsz vele foglalkozni. Ahogy jön magadtól, jó lesz az egyelőre.
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 6 éve 11 hónapja #45290

O sem nagyon akar ragni, de ha szolok, h ragd meg akkor csinalja.
Milyen mas dolgok voltak meg nalatok? Erdekelne..
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 6 éve 11 hónapja #45291

Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 6 éve 11 hónapja #45292

Bocs, hogy ennyit kerdezek, csak neha nem tudom mar, hogy en kepzelek bele tobbet vagy tenyleg van vmi.
A keves szemkontaktus alatt mit ertesz?
Azt meg nem irtam, hogy nevere gyakran nem figyel, csak tobbszori szolasra, foleg ha vmibe bele van merulve.
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 6 éve 11 hónapja #45293

Hát azt, hogy kevés. :) Normál esetben a gyerek a szülője szemébe mélyen belenéz, érdeklődik, látszik, hogy tájékozódik ezzel vagy élményt oszt meg. Na ez nálunk nem volt meg. Persze nézett néha a szemünkbe, de leginkább akkor, ha szórakoztattuk.
Lehet, hogy van valami nálatok, nem mondom, hogy nem, mivel nem láttam, meg nem is vagyok szakember, de szerintem ezt most tedd félre és 2 hónap múlva írj, hogy mi újság. :)
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 6 éve 11 hónapja #45294

Rizibizi
Szerintem se aggódj még, pici és nem tűnik olyan problémásnak szerintem :) Lábujjhegyezés ismerősöméknél is volt ennyi idősen, elvitték valamilyen tornára a kislányt és nagyon hamar elmúlt a gyereknél.
A tsmt tornàt is ajánlanám, szerintem nagyon jót tesz a gyerekeknek a mozgásban, beszédben :)
Most biztos felidegesítelek, ne haragudj, de nekünk mondták a bambulás lehet epilepszia jele is és érdemes kivizsgáltatni neurológussal. Nálunk is voltak ilyenek, menni kellett Eeg-re (mondjuk nálunk alvás közbeni ujjrángások is voltak) és végül nem találtak semmit, de jobb kivizsgáltatni szerintem.
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 6 éve 11 hónapja #45295

Babesz! Csinaltunk meg februarban TSMT-t, kb 1 honapig, mert sokat esett, egyensulyproblemak miatt. Azok megszuntek es a beszed is jobb lett, volt bababa, mamama, tita. Aztan egyik naprol a masikra nem akarta csinalni, sirt, ugyh abbahagytuk es aztan visszatert a labujjhegyezes es a beszed is abbamaradt sajnos.
Téma zárolva.

Te hogyan vetted észre? 6 éve 11 hónapja #45338

RizibiziVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.152 másodperc