Sziasztok!
Nemrég találtam meg az oldalt, és a fórumot, sokmindent elolvastam már, de hátha tudtok segíteni nekem! Van egy 15 hónapos kisfiam, első gyermek, első unoka a családban! Egy hónapja kb. ( volt egy nagy petefészek cisztam ami miatt rosszul lettem itthon, és az egyik védőnő ismerősöm jött vigyázni a gyerekekre míg be mentünk a kórházba) a védőnő ismerősöm közölte hogy autisztikus jeleket lát a kisfiamon! Teljesen le voltam döbbenve, és sírtam egy napig hogy hat ezt miből állapította meg kb 1 óra alatt! Amit mondott hogy amig itt volt nrm mondott semmit, és hogy néha morog! A történethez hozzátartozik hogy a második babánk és a kisfiúnk között 11 hónap van, tehát nagyon kevés! A kislányom extrém sírós nagyon brutális! A napok nagy részét egyedül töltöm velük és a legjobb módszer h a kislányt kezelni tudjam, hogy a kisfiam a tv-t nezte! Tetszett neki a Shrek hat azt nézetten vele egész nap! Nagyon nem vagyok rá büszke...szinte nem kommunikáltunk vele semmit, nem nézegettünk képes könyvet nem csináltunk igazából semmit, csak ült egész nap, meg néha oda mászott hozzám. A kislányom születése előtti fejlődését én teljesen rendben talalom, gagyogott, szemkontaktussal soha nem volt baj, mindenkire visszamosolygott, pici korától szoktattuk hogy bárkivel a családból el volt! Egy hónapja tanult meg járni, azóta ezzel van elfoglalva! Mindig is jól eljátszott egyedül, nagyon kevesszer kellett leülni mellé! A szilárd étellel kicsit nehezen ment a dolog, de most harap rendesen, meg is rágja talán, max a héjas gyümölcs héjjával van baj! Ez után a feltevés után gyorsan elvittuk egy fejlesztohoz, aki azt mondta hogy el van maradva a beszed fejlődése, és csinaltassunk egy hallás vizsgálatot mert szerint inkább a hallassal lehet probléma!( apukajanak amúgy van hallás probléma, ami abban merül ki h bizonyos frekvenciakat nem hall rendesen) a hallás vizsgálat nem sikerült mivel semmire nem akart reagálni, nyűgos is volt, azt mondtak menjünk vissza két hónap múlva! Én eddig nem vettem észre rajta h nem hall,mivel fordul az autó irányába stb, de pl a csettintesre a füle mellett már nem! A mindennapokban az ami a legjobban zavar, hogy sokat brümmög, nem mutat csak oda fordul ha valamit kérdezek tőle! Pápát most mutat már néha, de azt is most kezdtem neki megtanítani! Bárhol voltunk társaságban mindig nagyon jól el volt idegenekkel! Gyerek társaságban nagyon nem voltunk,moat rokonoknál, de ott korának megfelelően a gyerekek mellett játszott! A kishugarol nagyon nem vesz tudomást, csak mikor egyszerre vannak a kezemben, próbálja el tolni neha, hogy ő ne legyen ott! Csináljuk a TSMT tornát, most heti 5ször! Pár napja mondja a nemet, inti is a fejével! Ha nem ker a kajából, akkor bólint nemet hogy nem ker többet, vagy egyszerűen fogja magát és elmegy, mondjuk folyamatos mozgásban van mindig! A játékokkal szerintem jól játszik, nem csak az autó kereke érdekli, hanem tudja tolni is! Szereti nyomkodni a gombokat a játékokon, de nem mondjuk 30 percig, hanem párszor megnyomja, és kész! Tud építeni kockából, de néha inkább csak szetszedi, formabedobot úgy, ha oda teszem vagy iranyitom a nyilashoz, de tudja hogy azt bele kell dobni valahova a nyilasok közül! Szereti a kukucs játékot, hatalmasakat kacag rajta! Be mászik a szekrénybe, kidobal mindent, ajtót nem nyitogat 20-30szor egymás után! Lábujjhegyen nem jár, csak néha pipiskedik ha valahova nem ér fel! Ami feltűnt hogy járás közben még be van hajlítva a karja, de az sem mindig! Kint kavicsokat szeret gyűjteni,mindig van a kezeben, nézi az autókat, motort, szeret beülni az autóba, csúszdán nem fél, hintazni szeret, az ágyon kívül nem mászik fel semmilyen bútorra hogy elérjen valamit, a saját kis székébe szeret néha beülni! Szereti hallgatni a meset, mondokát, csip csip csókánál össze teszi a kezet, de ezt néha magában is csinálja csak azt mondja hozzá hogy hőőőő! Csapkod néha, de nem repked! Ma leültünk enni reggel, és szépen evett a kis villájával virslit, erre is pár napja szoktatom! A reggeli kavenkat kapargatja, mondjuk inkább csak dobálja a kanalat benne, és ha nyitom a szám, teszi a kanalat bele! Kekszet is most adtam a kezébe hogy egye ő egyedül mert eddig mindig etettem én mondennel! Szóval nem tudom, totál tanácstalan vagyok, azért jöttem ide! A fejlesztő mondta hogy nagyon kicsi még bármihez, és én is tudom, de a bogarat jól sikerült elültetni, és nem akarok későn menni sehova, hogy meg tudjon tanulni beszélni, és be tudjon illeszkedni bárhova! Van egy magán bölcsi, oda szeretnék vele elmenni párszor hogy legyen gyerek társaságban! Köszönöm hogy leirhattam, elnézést ha hosszú lett, kavargok nagyon!