LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: diagnosztizáló helyek

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 10 hónapja #29334

• Mandula71
  • Mandula71 profilkép
A Vadasban is van befekvos vizsgalat, mi is ugy voltunk bent. Olyan hely ugysincs, amirol mindenkinek pozitiv velemenye lesz. Nekunk jo tapasztalataink voltak.
Ha valaki nem tudja finanszirozni a fejleszteseket, akkor kell a diagnozis, hogy utana a TKVSZB-hez menjen, mert allamilag finanszirozott fejlesztest csak igy tudnak kapni.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 10 hónapja #29338

• Anya
  • Anya profilkép
marcoverde:

Először nem a Vadast hívtam fel, de oda tartozunk, ezért sajna oda kell mennünk.
Vagyis hogy sajna-e, majd kiderül. A Soté--nél elutasítottak mert nem az a körzetünk.
:)
Ez van.

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 10 hónapja #29339

• Anya
  • Anya profilkép
Még arra gondoltam, hogy ha nem lesz jó a tapasztalatom, megpróbálom bekönyörögni magam
az Autizmus Alapítványhoz, mert szerintem ott amit mondanak azt készpénznek vehetem.
Talán mehetünk majd oda is, még ha nem is a körzetünk.

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 10 hónapja #29451

• April
  • April profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 10 hónapja #29453

Anya, az AA-hoz mehettek, de féléves kb. a várólista.

April, semmit, mindent adni fognak, csak postáznod kell.

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 10 hónapja #29454

• April
  • April profilkép
Köszi, végre valami jó hír, Szanya! :) (titkon erre a válaszra vártam ;) )

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 10 hónapja #29455

• Anya
  • Anya profilkép
Fél év????
Ez igen.

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 8 hónapja #31189

Sziasztok!

Kisfiam 3 éves lesz jövő hónapban. Sok jel mutat arra, hogy autista. Az Autizmus Alapítványhoz szeretném elvinni diagnosztizálásra. Az szeretném kérdezni, hogy szerintetek, akkor is kérhetek hozzájuk időpontot, ha csak én illetve a gondozónője gondoljuk úgy, hogy autista? Tehát nem voltunk vele eddig sehol, nincs semmilyen korábbi szakvélemény róla vagy bármilyen lelete.
Másik kérdésem, hogy az Autizmus Alapítvány jó vagy inkább máshova menjünk?
Előre is köszönöm a segítséget!

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 8 hónapja #31190

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Nikol: az Autizmus Alapítványhoz legalább fél év a várólista és a vizsgálata fizetős, több tízezer forint. Ezt tudni kell erről a helyről, hogy dönteni tudj.
A többi állami diagnosztizáló hely is jó itt Budapesten, nem tudom, itt laktok, vagy vidéken.
Egyszerűbb a helyzet, ha itt. Itt lehet menni a Koraiba, Bethesdában is van korai részleg, lehet menni a Sotéba, vagy Vadaskertbe is. Én a Bethesdát tudom javasolni ilyen kis gyereknek, ott most indult a korai részleg, a régebbi Koraisok vannak ott, ha jól tudom.
Persze tudni kell, hogy helyileg hova tartoztok, mert ez befolyásolhatja a diagnosztizáló helyet, mondhatják, hogy nem oda tartoztok.
Vizsgálathoz mindenhová csak egy háziorvosi beutaló szükséges. Szerintem az AA-hoz sem kell több.
Hívd fel valamelyiket, hogy mikorra van hely, hová tartoztok. A vizsgálatra érdemes pedagógiai szakvéleményt vinni, az egy külső, objektívebb megfigyelést ír le, segíthet a diagnosztikában.

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 8 hónapja #31192

Köszönöm a választ Labolen!
Sajnos vidékiek vagyunk és a környékünkön semmi lehetőség ilyesmire.
Felfogom hívni mindegyiket, talán valamelyik fogad minket úgy is, hogy helyileg nem oda tartozunk.

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 8 hónapja #31193

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Mindenképpen telefonálj mindenhová, ambulánsan hátha tudnak fogadni. ha semmi eredmény, akkor a helyileg körzetes gyermekpszichiátrián tudsz még szakembert keresni.
Remélem hamar sikerül valahová bekerülni, emlékszem még, milyen idegtépő a bizonytalanság és a várakozás! Írj, ha sikerül valamit intézni, másokat is biztos érdekel, hogy vidékről hová lehet bejutni a fővárosban.

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 8 hónapja #31195

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Tényleg, nincsen valami elérhető lista arról, hogy ki hová tartozik?
Nem is arra gondoltam, hogy az auti.hu-n, hanem pl. az OEP-nél. Olyasmi, mint ami van az integráló sulikról (csak persze frissebb. :S )
Minket már nem nagyon érint, de az újaknak fontos lehet.

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 8 hónapja #31200

• Véda
  • Véda profilkép
  • Nem elérhető
  • 6 éves auti a kisfiam, 12 éves a nagylányom
Autizmus Alapítványhoz mi tavaly novemberben jelentkeztünk, idén nyárra ígérték a vizsgálatot, és most jött a levél tőlük, hogy valószínűleg csak őszre tudnak minket bepréselni. Tehát már nem fél, hanem 1 év a várakozási idő. :(
(De mi nem tágítunk!)

Champ!
Teljesen igazad van!
Én is csak akkor tudtam meg, hogy nem mehetünk a SOTÉ-ra, mikor felhívtam őket és közölték, hogy nem az ő körzetükben vagyunk.

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 8 hónapja #31205

• frog
  • frog profilkép
A kórházak honlapján ott van a körzet lista általában. A Bethesda azt írja az égész ország területéről fogad. Mi ott voltunk ajánlom.

www.bethesda.hu/pszichoszomatikus-reszleg?start=1

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 8 hónapja #31206

A Bethesdát fogom először felhívni! Azért gondoltam először az autizmus alapítványra, mert fizetős és gondoltam akkor biztosan fogadnak minket vidékről is.
Kedves Frog! Mennyi idő alatt diagnosztizálták gyermekedet a Bethesdában?
Köszönöm a válaszokat!

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 8 hónapja #31217

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Minket a Bethesda egy hónapja nem fogadott, pedig kerületiek vagyunk, mondván csak egy szakemberük van jelenleg. De egy telefont megér.

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 8 hónapja #31219

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Ha végképp nincs semmi lehetőség, akkor van nagyon jó szakember privátban is, aki az egyik felsorolt gyermekpszichiátria vezetője hivatalosan. De ez csak a végén, ha már amúgy is a fizetőst emiatt akartátok választani, hogy hamar lesz időpont és fogadnak vidékről. Ha nincs más jobb választás, akkor szólj, és küldöm a linket. Nem tudom, hogy privátban is diagnosztizál-e, de egy telefont az is megér. Ha tényleg lepattintanak mindenhol a körzetre hivatkozva, és ha a helyitek nem megfelelő.

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 8 hónapja #31233

Köszönöm!

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 6 hónapja #32617

• Lerika
  • Lerika profilkép
Nikol1105! Sikerült vizsgálóhelyet találnotok Pesten?

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 6 hónapja #32687

Sziasztok!
Új vagyok itt, viszont pont most zongoráztuk le ezt az egyhetes vizsgálatot, gondoltam valakinek hasznosak lehetnek a friss infók.
Pest megyei kisvárosban élünk, két éve járunk a nevtanba TSMT tornára, ADHD gyanúval küldték kivizsgálásra a fiamat (hamarosan 6 éves lesz). A NevTanban a Vadaskertbe irányítottak, onnan simán lepattantunk, ugyanis Pest megye nem a körzetük. Többen ajánlották a Bethesdát, onnan ugyanilyen simán lepattantunk (amúgy sokféle bajjal járnak oda a környékbeli gyerekesek), azzal az indokkal, hogy néhány hónapja szigorúan ellenőrzik, hogy csak a körzetükből fogadnak-e betegeket, sajnos nem tudnak mit tenni. A "körzetes" kórház volt a következő, a Heim Pál (Delej utca). Ott 3 hét múlva visszahívást ígértek, ami valóban meg is történt, maga a pszichiáter doktornő hívott fel (Hadházi doktornő). Az elmondottak alapján kaptunk egy személyes találkozóra időpontot, ez leginkább egy rövid kórtörténet felvételre hasonlított, és feltettek néhány kérdést a szokásairól, megkérdezték, mi a problémánk konkrétan. A doktornő azt mondta, náluk úgy lehet kivizsgáltatni, hogy befektetik egy hétre. Ettől persze sok szülő sokkot kap, úgyhogy rögtön azt is mondta, hogy mivel még kicsi (ovis, amúgy 3 évestől vizsgálnak), nem kell itt aludnia, napközis rendszerben lesznek a vizsgálatok, három hónappal későbbre kaptunk időpontot.
Délelőtt 10-re mentünk, kapott rendesen ágyat, szekrényt (szobát) a fiam, minden nap jött érte "játszani, beszélgetni" a pszichológus, több alkalommal a pszichiáter, folyamatosan ott volt az osztályon egy gyogy(?)pedagógus. 12-kor ebéd, majd megint valamilyen "foglalkozás", játék, fél 4-kor lehetett érte menni. A nővérek, dolgozók a gyerekekkel kedvesek, segítőkészek, tiszteletben tartották a konfortérzetét növelő kéréseket (pl. ne menjen be a többi gyerek a szobájába). 5+3 napot jártunk, az utolsó 4 már csak fél 1-ig volt bent. Az utolsó nap úgy jöttünk el, hogy "Anya kár hogy nem jövünk többet, jó ide járni"
A zárójelentést/írásos diagnózist kb két héttel később kapjuk meg, akkor tájékoztatnak a fejlesztési lehetőségekről, feltehetjük a kérdéseinket, stb.
Bármikor kérdéssel fordultam a pszichiáter doktornőhöz, érthetően tájékoztatott, nem bagatelizálta de nem is dramatizálta a helyzetet. Laikusok számára is érthetően beszélt, profi hozzáállást tapasztaltunk.
Persze az, hogy majd az "integráltan, kislétszámú iskolában oktatható" és "egyéni fejlesztés szükséges" tételeket tartalmazó papírral mire megyünk, az a jövő zenéje.
Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de talán vna benne másnak is hasznos infó.
Try not. Do or do not. There is no try.
Oldalmegjelenítési idő: 0.147 másodperc