LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: diagnosztizáló helyek

Válasz: diagnosztizáló helyek 11 éve 4 hónapja #24746

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Labolen, Anita:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: diagnosztizáló helyek 11 éve 4 hónapja #24747

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: diagnosztizáló helyek 11 éve 4 hónapja #24750

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Labolen:

Válasz: diagnosztizáló helyek 11 éve 4 hónapja #24760

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Champ: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: diagnosztizáló helyek 11 éve 4 hónapja #24762

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
És ebben teljesen igazad van, hogy a szülőt egy diagnózissal a kezében magára hagyják. Elképesztő!

Válasz: diagnosztizáló helyek 11 éve 4 hónapja #24764

• Véda
  • Véda profilkép
  • Nem elérhető
  • 6 éves auti a kisfiam, 12 éves a nagylányom
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: diagnosztizáló helyek 11 éve 4 hónapja #24776

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Labolen: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: diagnosztizáló helyek 11 éve 4 hónapja #24793

• Mandula71
  • Mandula71 profilkép

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 11 hónapja #28864

• Anya
  • Anya profilkép
Sziasztok!

Mi júniusban megyünk a Vadasba a 7 éves fiammal, és most elég bizonytalan lettem.
Nem oda akartam menni, de oda tartozunk. Remélem nem "hajítanak ki" az enyhe tünetek miatt. Nem szeretnék összeveszni senkivel, de már nagyon unom a "majd kinövi", meg az "á, alig látszik" szöveget. A legújabb, hogy "ugyanmárnecímkézzükfelagyereket. " :)
De ha nincs címke, hogyan segítsek neki? Na mindegy, remélem emberségesek lesznek, és korrektek, csak ennyit várok el tőlük.

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 11 hónapja #29224

• Anya
  • Anya profilkép
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Mint fentebb írtam, júniusban megyünk a Vadaskert Alapítványhoz. Vonattal megyünk, mert ez ingyen van nekünk. 9.15-re érünk be a Keletibe.
Van reális esély arra hogy 10.00 órára beérjünk az alapítványhoz?
Egyáltalán ha leszállunk a vonatról, merre , mivel menjünk?
Láttam az útvonaltervezőt, de nekem kínai. Van aki gyakorlottabb ebben a kérdésben?
Jól jönne a segítség, tájékozódási analfabéta vagyok.
Előre is köszi. :)

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 11 hónapja #29229

• Mandula71
  • Mandula71 profilkép
A Keletitol a 2-es metroval kell elmenned a Moszkva terig ( bocs, most Szel Kalman ter vagy mi), onnan villamossal azt hiszem 10 megallo a Vadaskert. A villamostol meg seta, gyerekfuggo, de kb 10 perc. Az egesz utvonal kb. 3/4 ora.

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 11 hónapja #29230

• Anya
  • Anya profilkép
Köszi Mandula71! :)

Ez nagy segítség nekem.
Ha jól emlékszem Te/Ti már voltatok ott?
Milyen volt?

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 11 hónapja #29231

• Mandula71
  • Mandula71 profilkép
Dokifuggo, hogy milyen tapasztalattal fogsz eljonni. Mi az elso alkalommal 1 orat voltunk ott, a gyerekkel semmifele feladatot nem csinaltak, minket hallgattak meg, beleneztek az addig osszegyujtott papirjainkba. Persze Norbi viselkedeset, reakcioit azert lestek. 1 ora utan javasoltak az egy hetes, befekvos vizsgalatot, amit en szerettem volna, pont azert, mert enyhe eset, ambulansan 1-1 oraban nem feltetlenul vesznek eszre dolgokat.
Az egyhetes bentlet nekunk jo volt, a fiam imadta (pedig ugy indultunk, hogy utalja, nem fog beszelni, stb, es ezt az elso 2 oraban tartotta is). A vegen megkaptuk az egyeb pervaziv zavar diagnozist, mert bizony igy ok is lattak, hogy vannak tunetek.A vegen a doktorno meg is mondta, hogy igazam volt, ezekre nem derult volna feny ambulansan. Szoval en kellemesen csalodtam. Az meg mar mas teszta, hogy azota bizonyos ertelemben romlott az allapota, ugyanakkor most mar o is kezdi erezni, hogy egy kicsit mas, neha mar tud elore szolni, hogy feszultebb, ideges. Ez utobbi azert konnyebbseg.

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 11 hónapja #29232

• Mandula71
  • Mandula71 profilkép
Pont most irtam le :) Csak tablageprol irok, nincs ekezetem, ezen nem megy a ketkezes gepeles, ergo orakig tart, mire leirok valamit.

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 11 hónapja #29233

• Anya
  • Anya profilkép
Az egyéb pervazív zavarral diagnosztizált gyereket hogy lehet fejleszteni?
Ez azt jelenti, hogy nem tudják mi a baja?
Nem muszáj most válaszolni, ha nehezen gépelsz. :)
Ráér. :)

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 11 hónapja #29238

• Mandula71
  • Mandula71 profilkép
Ugyanugy, mint a tobbit :-) Annyi, hogy nincs meghatarozva az autizmus tipusa. De ennek semmi jelentosege, jogilag ez a bno kod is autizmust takar. Ugyanazok jarnak, mintha aspergert, vagy gyermekkori autizmust diagnosztizaltak volna.

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 11 hónapja #29240

• Anya
  • Anya profilkép
Köszi. :)
Mi jelenleg heti 1x járunk TSMT-re, (most kezdtük, csak egy alkalommal voltunk még)
és majd ha összejön a létszám, HRG-re.
De nálunk csak annyit állapítottak meg itt helyben, hogy autisztikus tünetei vannak, és a TSMT-s hölgy mikor felmérte, mondta hogy van idegrendszeri éretlensége.
A pszichológus meg azt mondta ne címkézzük föl a gyereket, ne foglalkozzak vele hogy
valószínűleg nagyon enyhe autisztikus spektrumzavara van. Ja, és Tourette szindróma gyanús is. Lehet egyszerre a kettő??
Na, ezért döntöttem el hogy elmegyünk a Vadaskertbe.
De mivel ha nyugodt, akkor egészen jól viselkedik, szóval lehet hogy "kiröhögnek" hogy mit keresünk náluk...

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 10 hónapja #29260

• Anya
  • Anya profilkép
Mandula71!

A továbbiakban segítettek? Úgy értem az auti. spec. kezelésben.
Ajánlottak valamit, vagy megkaptad a diagnózist, és viszlát?
Hogy megy ez?
A kisfiad mennyit fejlődött azóta?
És mi az ami rosszabb lett?(úgy emlékszem ezt is írtad)
Előre is köszi a választ.

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 10 hónapja #29327

'Anya':

Egyrészt diagnosztika szempontjából nem biztos (illetve biztos hogy nem), hogy a Vadaskertet ajánlanám, hanem a SOTÉt vagy a Bethesdát. tt vannak olyan egy hetes vizsgálatok, ami alatt nagy valószínűséggel a gyerek nem fog 'nyugodtan viselkedni', a furcsa viselkedésmintákat, stb, megpróbálják előhozni ,kvázi provokálni. Csoportos helyzetben - ha vannak - nagy valószínűséggel elő fognak jönni a problémák.
Egyébként segítséget a továbblépéshez általában nem nagyon kapsz a diagnosztizáló helyeken, szerintem nem is igazán vannak képben ezzel kapcsolatban. De mindegy, mert ebben itt sokan tudnak tanácsot adni :)
A fejlesztést biztosan nem a diagnózis alapján csinálják, hanem az adott fejlesztők mérik fel a helyzetet, és ennek megfelelően fejlesztik. Ha csak azért mennétek papírért, hogy induljon el a fejlesztős dolog, akkor szerintem ez a lépcső kihagyható.

Válasz: diagnosztizáló helyek 10 éve 10 hónapja #29329

Ja most nézem, hogy már van időpontotok a Vadasba, akkor mindegy:)
Oldalmegjelenítési idő: 0.131 másodperc