LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Boardmakershare

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7432

• akkara
  • akkara profilkép
Sziasztok, boardmaker programot hol tölthetnék le? A próbaverzió már lejárt és a boardmaker share-ről így nehéz leszedni dolgokat. Próbáltam Worben de piciben adta ki a képet, ha meg nagyítottam elmosódott lett az egész.
Segítéget előre is köszönöm
Moni :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7434

• mimmo
  • mimmo profilkép
Korábban sokszor újra lehetett telepíteni a demót némi trükközéssel, de pár napja a régi praktikák már nem válnak be.

Moni, ha írsz e-mailt a Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez. címre (most kipróbálom a rejtett írást, bejelentkezve látható elvileg B) ), megírom mi hogyan használjuk most a programot.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7435

• mimmo
  • mimmo profilkép
Ezt pedig most azoknak írom, akiket a www.boardmakershare.com/ használatától az idegennyelvűsége tartja vissza, hogy állítsátok be a böngészőtökben, hogy fordítsa magyarra az oldalt. Így nyelvtudás nélkül is könnyen használható az oldal. Csak néhány suta magyarra fordítás mosolyogtat meg kicsit, de amúgy teljesen átlátható és érthető így benne minden.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7436

• mimmo
  • mimmo profilkép
Teszek ide még néhány linket, amin sok boardmakerrel szerkesztett anyag van fenn BM-ben, wordben és pdfben igaz angol nyelven.
De ha a BM-es verziót tölti le valaki, könnyen átszerkeszthető.

www.setbc.org/pictureset/Default.aspx

www.childrenwithspecialneeds.com/index.p...icle&id=85&Itemid=66

prekese.dadeschools.net/BMD/activityspecific.html

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7438

• katalyn76
  • katalyn76 profilkép
  • Nem elérhető
mimmo

Nagyon szupik amiket felraktál. Annyit kérdeznék és biztos ciki hogy hol kell beállítani hogy fordítsa le az oldalt folyamatosan. köszi

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7439

• akkara
  • akkara profilkép
Mimmo, nem sikerül a rejtett üzi :(, emailben írtam Neked.Köszi :)

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7449

• mimmo
  • mimmo profilkép
Akkara, írtam egy részletes e-mailt.
Ha van még kérdésed, kérésed, szívesen segítek.

Katalyn76, a beállítása valamennyire függ attól, hogy milyen böngészőt használsz az internetezéshez. És attól is, hogy milyen bővítmények vannak beállítva. De többnyire működik: ha netezés közben az oldal "üres" részén klikkelsz egyet a jobb egérgombbal, kiválaszthatod a listából a fordítást magyar nyelvre. Aztán azt is beállíthatod, hogy az olyan nyelvű oldalakat mindig fordítsa le. (úgy emlékszem rákérdez, felajánlja) De az eredeti szöveget is mindig meg lehet nézni, ha ráviszed a kurzort az adott mondatra, szóra.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7570

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Sziasztok!
Letöltöttem a Boardmakert. Lehet, hogy béna vagyok, de tudnátok segíteni, hogyan kell bekeretezni a képeket? Köszönöm!!!

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7573

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Elkészült ábrákat akarsz keretezni, vagy csak egyes képeket pecs-ként?
Ha külön képeket akarsz, akkor arra vannak sablonok. Betöltés, Communication mappa, és abból választasz egy 4*4-es kártyatáblát. Onnantól csak keretekbe kell berakni a képeket, nagyon egyszerű.
Kész ábrákat, szabályoldalakat szerintem külön vonalakkal lehet bekeríteni, vagy elkeríteni, ott meg van a szerkesztő sávban ilyen vonal, amitr ide-oda beilleszthetsz. Mint egy rajzprogramban.
De szerintem te a kis kártyákra gondoltál. Van mindenféle sablon a már elkészített beolvasható mappákban, érdemes böngészni.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7574

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
Köszi, Labolen! :cheer: Igen, PECS kártyákra gondoltam első körben. Én angolul töltöttem le, de a segítségeddel megtaláltam a sablonokat, azon belül viszont még nem igazodtam ki az angol megnevezésekben, csak próbálkozom (mert ott nincs így kiírva, hogy 4x4).

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7575

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szerintem a Communication builder 16 című az jó lenne nektek. Meg kell mérni, mert kinyomtatva nem tudom milyen lesz. Szóval ott vannak ezek a keretek.
Nem tudom át tudod-e váltani a nyelvet, de leírom, hátha másnak is jól jön.
Rámész a fejre, megjelenik a képkereső kisablak. Ott sok mini gomb van, amikkel lehet szűkíteni a keresés, vagy megnyitni a keresett szótöredékre feladott összes képet, vagy lehet beállítani a nyelvet.
Change symbol finder setting, amit nekem kiír. Ha ezt megnyitod, át lehet váltani a keresés nyelvét, és a kiírás nyelvét is. Ez így talán egyszerűsíti a használatot. Ha már ezt tudtad, akkor bocs a fölösleges leírásért! :)

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7577

• mimmo
  • mimmo profilkép
Szia Manka197!

Nyiss egy "new board"-ot
1.a BM file menüjére kattintasz (bal sarok fent),
2.aztán a Print Setup...-ra
3.válaszd ki, hogy centiméterben legyenek a méretek
4.itt az oldal méretét is érdemes A4-nek megfelelően beírni

Célszerű először elkészíteni a cellákat, amibe a képek és a szöveg fog kerülni.
Egy cellát úgy hozol létre, hogy fent a lekerekített sarkú téglalap ikonra kattintasz és megfelelő méretűre húzod a piros szaggatott vonallal határolt négyzetedet.
Ha ezt a vonalzó mellett teszed 4x4 cm-esre is kialakíthatod.
Utána ezt másolod, és telepakolod a lapot.
Ezt érdemes sablonnak menteni, és amikor teleraktad képekkel "mentés másként" menteni a kész kártyákat.

Ha gondolod a 4x4-es alapjaimat átküldöm e-mailben, és akkor nem kell a cellákkal szenvedned. 24 négyzetes és 35 üres négyzetes van.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7578

• mimmo
  • mimmo profilkép
Megnéztem centiméterben a Communication builder 16 sajnos nem 4x4-es :(

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7583

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
Szia Mimmo!
Ez a Print setup nem jutott eszembe, kerestem mindenhol, hol lehet beállítani valamiféle rácsozatot. A keretezésre nagy nehezen rájöttem. Azért szerencsére a bénák sem tudják elrontani és elég felhasználóbarát.
Nagyon jópofa a progi, nyomtattam érzelmeket, lesz belőle egy érzelmi barométer.
Azt nem tudom, mi van, ha lejár a 30 nap, akkor új email címre lehet csak újra letölteni?

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7586

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Mimmo!
Te vagy a szakértő, én meg csak itt kotnyeleskedek! :D
Bocs Manka, ha félrevittelek, nem volt szándékos... :blush:
Sajnos a 30 nap, ha jól tudom, nem ismételhető. De Mimmo erről is többet tud.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7587

• mimmo
  • mimmo profilkép
Manka197, ha elkészül a barométer feltöltöd a BM-share-re?
Érdekel, milyen. Bár Ádámmal egy ideig még biztos nem lesz rá szükségünk sajnos... :(

Labolen, Szerintem Te is szuperfelhasználó vagy. A szabályoldalaid is egyre professzionálisabbak :) Az én-könyvetek meg teljesen elkápráztatott, ott is tök jól használtad a BM-es képecskéket is.

A program meg tényleg felhasználóbarát,egy csomó dologra én is használat közben jöttem rá, és minél többet használom, annál gyorsabb és könnyebb előállítani valami jót.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7588

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
Szia Labolen!
Bocs, nem reagáltam az előbb, el voltam foglalva Mimmo ötletével...
A Te ötleted a sablonokkal profi! És az az egyszerűbb, mint egyenként keretezgetni. Csakm meg kell találni a megfelelőt.
A nyelvet csak a szimbólum keresőnél tudtam magyarra váltani és ez is jó ötlet volt (magamtól én rá nem jövök ilyenekre :sick: )

Mimmo, terveztem, hogy fölrakom, ha kész. Itt a kérdés, mikor lesz kész... Kellene a közepébe a kapocs többek között, ezt még fel kell hajtanom.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7589

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Mimmo: Kösz a biztatást. De ahogy beszéltünk az elmúlt időben számítógépes dolgokról, rá kellett jönnöm, hogy valahol nagyon elmaradtam... :woohoo: :)
De igyekszem. :) Ez a BM program tök jó, kiélhetem rajta magam. Csak míg a wordben szerkesztgettem, azt úgy megszoktam, hogy nehéz visszaállni. Most csak a képeket használom belőle, a szabályokat és az én-könyvet wordben szerkesztem tovább. A mostani leszedegetős évzárós táblát is így csináltam meg.
Manka: Jó kísérletezgetést a programhoz! Szerintem szuper, és nagyon sajnálom, hogy ez nincs támogatva, mint a vakoknak a fehér bot. Szerintem ez a program ugyanolyan szintű segítség az autiknak és családjuknak, mint a bot. Minden diagnózis mellé adnék egy cd-t is. De én csak amolyan álmodozó típus vagyok...

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7590

• katalyn76
  • katalyn76 profilkép
  • Nem elérhető
Nem tudom megnyitni egyikőtők feltőltését sem csak a csoportosat az auti.hu
Látom minden ismerősőmnek hogy van feltőltve de nem tudom megnyitni őket. ???????????? :(

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7592

• mimmo
  • mimmo profilkép
Bocs Manka197, hogy nem voltam elég egyértelmű.

Kihagytam, hogy mire kattints, hogy fél másodperc alatt megsokszorozd a kívánt méretű cellát.

1.Csak az elsőt kell elkészíteni.
2.Utána a 4 négyzetet tartalmazó ikonra kattintasz
3.Rákattintasz a cellára/négyzetre amit elkészítettél, lenyomva tartod az egér gombját és addig húzod oldalra, ameddig még szükséged van újabb cellákra.

Tényleg pár másodperc és szép rendezett rácsban lesznek.
Oldalmegjelenítési idő: 0.074 másodperc