LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Boardmakershare

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7592

• mimmo
  • mimmo profilkép
Bocs Manka197, hogy nem voltam elég egyértelmű.

Kihagytam, hogy mire kattints, hogy fél másodperc alatt megsokszorozd a kívánt méretű cellát.

1.Csak az elsőt kell elkészíteni.
2.Utána a 4 négyzetet tartalmazó ikonra kattintasz
3.Rákattintasz a cellára/négyzetre amit elkészítettél, lenyomva tartod az egér gombját és addig húzod oldalra, ameddig még szükséged van újabb cellákra.

Tényleg pár másodperc és szép rendezett rácsban lesznek.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7593

• mimmo
  • mimmo profilkép
Katalyn76,

valószínűleg azért van így, mert amikor feltöltötték a fájlokat, azt jelölték be, hogy csak saját maguk és a kiválasztott csoportjaik láthassák és használhassák az adott fájlokat.

Én is így szoktam feltölteni, mert nem szeretem, ha olyan, aki nem is beszél magyarul, értetlenkedik a képek felett...

Manka197, milyen kapocsra gondoltál? Hátha...

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7595

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Katalyn: Ha te is tag vagy az auti.hu csoportban, akkor keresd meg a my group-ot, majd kattints az aláhúzott kis auti.hu szövegre a megjelenő képen. Ott van az összes eddig feltöltött kép.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7615

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Lenne egy kérdésem: A múltkor még tudtam szövegbuborékot rajzolni ceruzával, majd kiszínezni. de sajnos egy hónap alatt elfelejtettem. Csak a kép négyzetében engedi, én meg kijjebb szeretném. Hogyan kell?
Kivételesen BM programban akartam megszerkeszteni: mit csináljak, ha valaki bánt oldal. wordben jobban tudtam...
Mimmo: a print setup nagyon jó! Eddig nem tudtam beállítani az A4 arányt, most meg sikerült!
Köszi!!!

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7617

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Oké megoldottam. Simán bemásoltam egy word-ös szövegbuborékot. :)

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7619

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Nagyon kreatív vagy, Labolen! :woohoo:

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7620

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Egy tapasztalat: Nálam a gyerek furcsállotta, ha egy szabályban a szereplők más-más ruhában jelentek meg. Most jöttem rá, hogy a figurák ruháit át lehet festeni egyesével. :) Szuper! Én legalábbis örülök ennek a felfedezésnek! :laugh:
Feltöltöm a szabályt, ha már BM-ben csináltam meg.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7622

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Manka: ezzel a programmal szórakozom lassan két hónapja. :) Imádom! :laugh:

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7642

• katalyn76
  • katalyn76 profilkép
  • Nem elérhető
labolen

Nekem csak két oldal jön ki mindig ennyi van vajon összesen feltöltve nem hiszem.
Úgy irigykedem hogy ennyi mindent tudtok rajta csinálni csak kapkodom a fejem én meg nem találok rajta semmit meg.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7649

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
A boardmakershare oldalon csak azt láthatod, amit mások feltöltöttek. Ha csatlakozol az auti.hu csoporthoz, akkor láthatod mind a 20 oldalt, amit feltöltöttünk.
Amiket itt írunk, azt csak a letöltött boardmaker programmal lehet elkészíteni. Pecs-kártyák, folyamatábrák, napirendi kártyák, és szabályok készíthetők el.
Tag vagy már az auti.hu csoportban? Van ott egy B... Katalin, az te vagy? Mert akkor nem értem miért nem látsz több oldalt... És miket látsz?

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7650

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Hogy érted a két oldalt? összesen 20 activity van fent, ami két lapon jelenik meg.
Angolul persze sokkal több minden van fent, érdemes azt is böngészni.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7653

• katalyn76
  • katalyn76 profilkép
  • Nem elérhető
Labolen

Akkor ok 20 van feltöltve csak azthittem sokkal több van mert ezek már jó ideje fenn vannak.
Arra a bordmakerre gondolsz ami 30 napos?? Az nekem már lejárt.
Azt hittem hogy itt a boardmakershare oldalon szerkesztitek a folyamat ábrákat szabályokat.

Nekem szabályok kellenének már nagyon pl nem ugrálunk anya apa fejére az ágy támláról.... stb

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7655

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Ezeket a szabályokat a programmal tudod csak szerkeszteni, vagy wordben, ha megvannak a képek. Wordben sajnos nem lehet egymásra pakolni őket, és nem tudsz színeket változtatni rajta, de azért valamelyest az is használható. Azt hiszem neked is elküldtem már a linket, ahonnan le lehet tölteni a sok képet.
Szabályok: azok minden gyereknek saját igényei szerint készülnek. Vannak általános szabályok, például a maradj csendben, vagy gyere, ha hívnak. De a kanapéról ugrálás pont nem az! :D
Én ilyen esetekben mindig ketté veszem a problémát. Mit nem szabad, helyett mit szabad. Pl nem ugrálhat a kanapén, de máshol igen. Vagy nem ugorhatsz a kanapéról anya ölébe, de a földről felkéredzkedhetsz.
Azt meg már te tudod, hogy mit csinálhat helyette, mi a kiváltandó dolog, az ugrálás, vagy egyéb.
Én ezt Edinától hallottam itt, hogy a szabályoknak legyen párja, vagyos, hogy ha valamit nem szabad, akkor azt is tegyem mellé, hogy mit szabad helyette. Nálunk ez bevált.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 4 hónapja #7656

• katalyn76
  • katalyn76 profilkép
  • Nem elérhető
Köszi labolen

De elküldted tényleg látod ki is ment a fejemből átnézem mégegyszer hogy miket találok benne

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8261

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Tomger kérdése a másik topicból:
"Nem találom a megfelelő szimbólumokat...
Most próbálok összehozni egy olyan oldalt, hogy étkezőasztalnál ülünk és nem heverészünk + nem szabad feltenni az asztalra a lábat... "
És a válasz:
"lábfeletevős kép: pihenő
fekvős kép: pihen
ebédlő asztal kép: kiszolgál+ a képet kijelölöd és kitörlöd a pincért a radírral. marad a az asztalnál ülös figura."

Másolni BM programból kész ábrákat: Mindent kijelöl és ctrl+v-ctrl-c, beilleszted word fájlba. Onnan nyomtatható bármikor, ha lejár a próbaverzió, akkor is.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8263

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Összehoztam valamit, fel is tettem a BMshare oldalra.
Hogyan kell magyarra állítani a nyelvet, még angolul kínlódom.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8264

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Labolen, hol lehet magyarra állítani?
File-Choose a New Application Language - ott nem lehet magyart kiválasztani.

Angolul is megtalálom a szavakat csak időnként szótárazok :( Az én angolomnak igazán jót tesz, csakhát...
Amiket a másik topikba írtál: pihen... beírtam ..rest, de arra úgy pl nem volt találat:(
A radírozás meg a többire rájottem magamtól, de pl nekem az nem tetszik hogy miért nem láthatom teszem azt, az összes szimbólumot úgy, hogy csak lapozgatok közöttük, max katgóriákat írok be. Szeretnék több száz képet végiglapozni arra hogy férfiak nők, fiú lány, de ilyet nem találtam. Van?
És ha egyik sem tetszik én tudok rajzolni újat, meglévő sémákkal?

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8266

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Rákattintasz a fejre, feljön a szimbólunkereső.
Ember-ház-alma gombon belül vannak a kategóriák. Benyomod, hogy clear all, majd pipával kiválasztod a megfelelő kategóriákat. Után már csak azzal dolgozik. Ha vissza akarod állítani, akkor use all gomb.
Négyzet-hatszög-háromszög gomb: táblázatban megmutatja a kategória össze képét, illetve a keresett szóra feljött összes képet. Táblákat mutat, jobbra balra nyíllal lehet lapozni azokat is.
Két karika két vonal gomb: nyelv átállítás: line 1 language és search language, mindkettőt keresd meg és állítsd át hungarianre.
Én már raktam össze képeket, hogy az egyik felét letöröltem, vagy átszineztem, vagy ha csak lánykép volt, átrajzoltam a haját. Van egy ceruza ikon, lehet vonalvastagságot is beállítani. És van a "festékesbödön" ikon, azzal meg színezhetsz.
És sokszor a netről emeltem be képeket, ha nem találtam. keresés képek, clip-art kép. Vagy vonalrajz kép. Aztán simán bemásolom.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8267

• mimmo
  • mimmo profilkép
Tomger, a teljes programot sajnos nem lehet magyarra állítani, de a feliratokat és a szimbólumkeresés nyelvét igen.

Amikor fenn a fejre kattintasz
-> megjelenik a Symbol Finder
-> a pálcikaemberes-házas-almás ikonnal állíthatod be a keresési kategóriát, sajátot is
-> a Symbol Finder ikonjai között legalul a bal sarokban lévőre kattintva állíthatod be a felirat és a szimbólumkeresés nyelvét(két kis kör és vonalka van rajta) "Symbol Finder Settings"
Így könnyebb keresni B)

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8268

• mimmo
  • mimmo profilkép
Mire beírtam, Labolen már meg is előzött. :)

Jó keresgélést és alkotást mindenkinek!

Az előző "talin" is tevben volt egy kis BM-ezés. De aztán annyi minden más volt, hogy az elmaradt.

Talán most arra is jut majd egy kis idő. Viszek gépet és, akinek lesz még esetleg BM-es kérdése, megpróbálhatjuk együtt megfejteni. Labolen már olyan profi.........
Oldalmegjelenítési idő: 0.077 másodperc