LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Boardmakershare

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8516

• mimmo
  • mimmo profilkép
Akinek szüksége van "személyes segítségre" a BM használatában e-mailben szívesen válaszolok ;) .
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8543

• katalyn76
  • katalyn76 profilkép
  • Nem elérhető
mimmo nagyon szépen köszönöm. Ouh minden így lenne leírva de jó lenne :woohoo:

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8607

• piros.zsuzsanna
  • piros.zsuzsanna profilkép
Köszi! Tanuljuk, csináljuk és sokat segít!

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8617

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Sziasztok!
Felkerült egy érzelmek játékos oldal a Bs oldalra Kovacs Roberttől, de mi a pontos játék mnenete. Látom hogy ezen kívül lenne még hozzá valami alaplap, de én neme jöttem rá ennyiből... Ti tudjátok?

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8618

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Azt én is néztem.
Szerintem valami ilyesmi
www.instructables.com/id/Personalized-Guess-Who/
Szóval ez egy meglévő társas, amit ezekkel a képekkel át lehet alakítani. Most nézem, ezen a linken például családtagok képeit rakták fel. ez is jó ötlet. :)
Viszont nem tudom, hogyan kérdezne a gyerek az érzelmes képekre. Itt vidám? Vagy rossz kedvű?
A van sapka, nincs sapka egyszerűbb és megfoghatóbb. De ha van ötlet szívesen veszem én is, mert érdekesnek tartom ezt a játékot.
Lehet a családtagosat meg is tudnám csinálni...

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8623

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8628

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Köszi, de azért, hogy ezekre az érzelmekre hogyan lehet rákérdezni, ez nagyon nehéz!!!, sztem ez a feladat az NT fiamnak lenne való...

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8739

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Raktam fel kézmosós folyamatábrát, akit esetleg érdekel.
Szanya: mint szerzői jogok alapos ismerője (legalábbis jobban értesz hozzá, mint én. :)) Szóval csináltam a visual-aids képeiből wc-s folyamtábrát, amit bm programban szerkesztettem össze. Szerinted azt is fel lehet rakni? Mert ugye két különböző képanyagról van szó...
www.visualaidsforlearning.com/toilettraining-pack-learning.htm
Ezekről lenne szó. Szerinted? Vagy mindenki letölti magának, ha akarja az eredeti oldalról.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8740

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Mondjuk ez kifejezetten fiúknak van. Az eredeti oldalon van lányoknak is képsor.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8747

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Labolen, az van odaírva, hogy felhasználható, terjeszthető, stb., csak eladni nem lehet. Fel lehet rakni a BM-re.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8748

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Akkor felteszem. Hátha másnál is gond ez, nemcsak nálunk. :)

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8749

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Ha jól emlékszem ez az oldal amúgy már korábban is előfordult, azzal a kérdéssel, hogy hogyan lehet magyar feliratokat tenni alá.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8785

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Tomger: Láttam a kint-bent oldaladat, remélem beválik a kisfiadnak! Jó lett, tetszik. :)
Arra gondoltam, hogy esetleg később feladatként is megcsinálhatod, hogy a tárgyakat kell elhelyeznie aszerint, hogy kint vagy bent vannak.
www.boardmakershare.com/Activity/368117/Inside-or-Outside
Mint ezen a táblán.
Akár majd később dobozolósnak is beadhatod, ha már begyakorolta ott a feladatokat.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8786

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nagyon jókat raktatok föl! A kint-bentből mindjárt csinálok dobozost, a hangerőset meg megpróbálom arra felhasználni, hogy megmagyarázzam, hogy kicsit hangosabban kellene beszélnie. Sajnos ezek a szabályoldalak tetszenek ugyan a fiamnak csak épp pont annyit ért meg belőle, amennyit verbálisan el tudok magyarázni, úgyhogy nem biztos, hogy átmegy, de megpróbálom.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8793

• piros.zsuzsanna
  • piros.zsuzsanna profilkép
Az én kisfiam is beszél, még ha elég sajátosan is. Egyes ábrák készítéshez megpróbáltam bevonni, és van ami sikerült, pl. a "csendbe kell lenni" ábránkhoz. Az nagyon is jól működik azóta. Egész más ábra lett, mint amilyen vonalon én indultam. Megkérdzem, pl. milyen az, ha "csendbe kell lenni"? ő pedig tesz egy mozdulatot, vagy grimaszt, vagy belefirkál a rajzomba, abból próbálok egy rajzot, és van hogy érti, van hogy nem és lassan tovább megyünk. A kész ábrákkal is gyakran járunk úgy, hogy ő teljesen más értelmezést ad neki. De a közlekedési táblákat is imádja, én jól szórakozok vezetés közben! Minden táblát jelez.Pl: Ki volt téve, hogy "Bumerángozni tilos!"(=megfordulni tilos.)

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8811

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Szia Labolen, a kézmosós folyamatábrát ki is tettem. Szuper!
Pisilni, kakilni már tud egyedül:) csak a fenéktörlés hiányzik még... :laugh:
A kint-bent feladatot elsőre úgy képzeltem el, hogy kivágjuk a házakat, a tárgyakat is egyesével, laminálom és a tárgyakat elhelyezzük együtt (vagy a kezébe adom hogy tegye ő, ha nem akarná akkor csak én rakom úgy hogy figyel). A bútorokat a házban a többit értelemszerűen kint.
Minden egyes tárgy letevésekor mondom: Az ágy bent van. az asztal bent van. Az autó kint van. a nap kint van. (Semmi kint süt a nap...most még) Ha rá tudom venne vele is mondatom majd.

Ha ez igy bemegy, szerintem jó lesz az az outside-inside oldal, köszi, majd csak összekötösen, de most muszáj vizualizálni, rakosgatni, hogy az értelmetlen kint bent mondatait helyrerakjuk. Biztos vagyok benne, hogy meglesz. Csak mostanában annyi felé járunk és a hallási tréning végzése totál elveszi összes időnket, most nem tudok leülni mellé 5 percre amikor pihent lenne és látnám hogy lenne értelme.
Vasárnap óta több nagyon jó dolgot is összedobtam és bosszant hogy a gyerek most egyáltalán nem vevő ezekre... na majd.
A hallási tréninggel kapcs nem érzek semmi +at, csak hogy Gergő totál fáradt tőle. :( kicsit csalódott is vagyok..

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8815

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Tomger: akkor egy rugóra jár az agyunk, nekem is ez a rakosgatós jutott egyből az eszembe. :)
Remélem a hallás-tréningnek lesz eredménye, lehet csak idő kell neki. Mint nálunk, ha mutatok valamit, van hogy csak később kezdi el használni, akkor meg csak néz. Várj egy kicsit még...
Nálatok a fenéktörlés ráér még, 4 éves kor előtt nem is csinálják, mert nem ér el a kezük odáig. :)

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8945

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
3-4 éveseknek tettem fel BM oldalra Mit esznek az állatok?gyakorlólapot és az alapján összekötős feladatlapot. De összekötés nélkül is mutoathatja a gyerek.
Megcsináltam google-ról letöltött képekkel is. Azt is fel lehet tenni a BM re, hogy egy helyen legyen?

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8947

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Tomger, szerintem simán. Ha nem tetszik nekik, max. kidobják.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 3 hónapja #8949

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Tomger: rakd fel nyugodtan, sok fotós tábla van fent amúgy is.
Az összekötős nekem tetszik, le is töltöttem az egyiket. :)
Oldalmegjelenítési idő: 0.050 másodperc