LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Boardmakershare

Válasz: Boardmakershare 12 éve 1 hónapja #11409

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Sziasztok!

Napirendhez kérnék segítséget!
A suliban szükség lenne két kártyára, ami nekünk nincs, de a gépem céges és erre nem tölthetem le a progit.
"ÍRÁS" kártya kellene és "BESZÉLGETÉS" Nem a PECS-hez szükséges, szájat ábrázoló beszélgetés kártya kellene, hanem olyasmi, ami mondjuk egy csoport üldögélő alakot ábrázol. A suliban a napot mindig kötetlen beszélgetéssel kezdik, ilyenkor leülnek a srácok a nyugisarokban és beszélgetnek egymással. Ehhez lenne szükségem képre.
Ha valaki megtenné, hogy keres nekem a két tevékenységhez képet és word-be illesztve, vagy bármilyen boardmaker program nélkül kezelhető formátumban elküldi, annak nagyon hálás lennék!
Előre is köszi!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 1 hónapja #11411

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Tomger:
Most olvastam a "Mit esznek az állatok" feladatodat. Én "Hol élnek az állatok"-at csináltam: kinyomtattam és lamináltam A!-es méretű képeket különböző élőhelyekről (szavanna, tenger, erdő, mező, baromfiudvar) és minden élőhelyhez kerestem képet az állatokról. Ezeket 3x3 cm-es képekben nyomtattam és lamináltam. Összesen van vagy 100 állatos kártyácska! Az volt a feladat, hogy a lefordított kártyákból húzni kellett és megfelelő élőhelyre tenni. Mindkét gyerek nagyon élvezte, hamar elkezdték a képen is megfelelő helyre tenni a kártyát, pl: mókust a fára, madarakat az égre stb.

Válasz: Boardmakershare 12 éve 1 hónapja #11412

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Ilyet én is csináltam, de most megvilágítottad, hogy a szavanna és az erdő kissé kevés volt... :laugh: Nem véletlen nem tudta szegény gyerek. Egyszerűbb lett volna, ha tenger-erdővel kezdem...

Válasz: Boardmakershare 12 éve 1 hónapja #11414

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya:
Nekem ezt az 5 élőhelyet már annyira köpik-vágják, hogy gondolkodtam a fejlesztésen! Aztán jött a Sparban a matrica gyűjtő album (esőerdők és sivatagok), most már azt is tudják kívülről. Egy ismerősöm szakállas agámákat tart otthon házi kedvencként. Amikor elmentünk megnézni a gyerekekkel, a lányom helyből azzal nyitott, hogy ezek az állatok Ausztráliában élnek! :laugh:

Válasz: Boardmakershare 12 éve 1 hónapja #11415

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Champ: nem tudom a mail címed, beraktam a kért anyagot a dropboxba. Te látod, ugye?
Csak képek, neked kell összeszerkeszteni, amit szeretnél.
Ha kell még valami, szólj. :)

Válasz: Boardmakershare 12 éve 1 hónapja #11416

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Labolen:

Köszönöm szépen a segítséget! :) :) :)
Most nem látom, mert ez ép a férjem gépe, a DB az enyémen van, de biztos rendben lesz!
Egyenlőre úgy néz ki, hogy más nem kell! A tanárnéni végiglapozta a kártyáinkat és ezeket hiányolta. Használják a naprendet az osztályban!

Válasz: Boardmakershare 12 éve 1 hónapja #11417

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Labolen:
Csak belőttem a saját gépemet... :)
Köszönöm a képeket, teljesen megfelelnek! A matracon 5 gyerek ül, és ennyi az osztálylétszám is! :)

Válasz: Boardmakershare 12 éve 1 hónapja #11418

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Akkor jól eltaláltam a létszámot! :) Remélem nem gond, hogy mind kb egyformáén néz ki, a ruhát azért variáltam.
Ha bármi más is kell, nyugodtan szólj!

Válasz: Boardmakershare 12 éve 1 hónapja #11438

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Labolen:
Megszerkesztettem a kártyákat, holnap nyomtatom!
Köszi, hogy még variáltál is! :) Ennyi rugalmasság van a fiamban, a többi napirendi kártyán sem Ő vigyorog! :laugh: Remélem a másik auti kis srácnak sem fog gondot okozni!

Válasz: Boardmakershare 11 éve 9 hónapja #15419

• liantra
  • liantra profilkép
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a Boardmarker share használatához. Vizuális segítségre lenne szükségünk a mindennapi problémák megkönnyítése és egy napirend kialakítása miatt, de elakadtam sajnos. Regisztráltam a BM oldalán és találtam is néhány képet, amit használni tudnánk, de letöltés után nem tudom megnyitni a bm2 file-t és sajnos a próbaverziót sem tudtam telepíteni, mert a végén megáll és hibaüzenetet küld, nem tudom mit csinálok rosszul. Jól gondolom, hogy a programon keresztül tudnám kinyomtatni a képeket? Még nem világos számomra teljesen a folyamat. Ha valaki tud, kérem segítsen! Előre is köszönöm!

Válasz: Boardmakershare 11 éve 9 hónapja #15421

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Liantra, nem férsz hozzá az anyagainkhoz, ha nem vagy auti.hu csoporttag. Bejelöltelek, igazolj vissza, akkor tudok meghívót küldeni a csoporthoz, onnan magyar nyelvű anyagokat tudsz leszedni.
A próbaverziót próbáld meg más gépre letölteni, hátha sikerül, de ha nem, akkor képernyőmentéssel talán ki tudod másolni Wordbe az anyagokat.

Válasz: Boardmakershare 11 éve 9 hónapja #15423

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Liantra: ahhoz, hogy az onnan letöltött anyagot meg tudd nyitni, ahhoz kell a bm program. Akkor úgy tudod szerkeszteni a képeket, ahogy csak kedved tartja, pl átírod az angol szöveget magyarra, vagy átszínezed a figurákat, vagy bármi.
Amíg ez nincs meg, addig lehet Szanya ötletét használni, csak ekkor ugye semmin nem tudsz majd variálni. Nekem engedi azt is, hogy rákattintok a képre, és simán kép másolásával beillesztem wordbe, és onnan nyomtatom.
Remélem találsz majd a magyar nyelvű cuccok között is használhatót, és sikerül a próbaverzió telepítése is.

Amúgy szeretném még elmondani, hogy bármilyen vizuális eszköz elkészíthető a bm program nélkül is. Lehet letölteni egyszerű klip art képeket a netről, vagy akár magad is rajzolhatsz napirendet, folyamatábrát. A program csak egy plusz segítség, de nem létfontosságú az eszközök elkészítéséhez. A gyerek a te rajzaidat is szívesen fogadja és érti.
Sajnos a telepítéshez nincs ötletem.

Válasz: Boardmakershare 11 éve 9 hónapja #15424

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Nem azt akartam mondani, hogy nem kell a program, vagy a bmshare, mert szerintem amúgy rendkívül hasznos az oldal maga. Nagyon sok ötletet lehet meríteni onnan, és a már kész dolgokat sokkal könnyebb felhasználni, mint ha magamnak kéne elkészíteni mindent. Csak azt akartam jelezni, hogy nem kell megijedni akkor sem, ha mégsem sikerülne a program telepítése.

Válasz: Boardmakershare 11 éve 9 hónapja #15427

• liantra
  • liantra profilkép
Köszönöm a segítséget! :) Szanya1, visszaigazoltalak!

Megpróbálom másik gépen is, remélem sikerül a telepítés. Korábban már nézelődtem a neten képek után, van néhány külföldi oldal is, ahol jókat találtam, de itt is szuper dolgok vannak, csak még nem igazán állt össze benne a kép, hogy hogyan is szeretném kivitelezni és bevezetni ezt az egészet (napirend, jutalmazás, szabályok vizualizálása). Saját rajzzal nem próbálkozok, nem vagyok sajnos túl ügyes és ahogy észrevettem, a gyerkőceimet jobban megragadják a színes képecskék, egyenlőre ezzel szeretnék próbálkozni. Napirend tréningre el szeretnék menni, addig is nézelődök és próbálkozom. :)

Válasz: Boardmakershare 11 éve 9 hónapja #15428

• liantra
  • liantra profilkép
Ez még kimaradt...

Egyenlőre képként mentettem le az ábrákat, így sikerült nyomtatnom és laminálnom, igaz angolul, de végül is még nem a szöveg a lényeg nekik. Szóval meg van az első sikerélmény! :)

Válasz: Boardmakershare 11 éve 9 hónapja #15430

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Örülök, hogy sikerült pár dolgot már megvalósítani a terveidből! Remélem az auti csoport feltöltött cuccai között is találsz hasznosat, azok magyarul vannak.
Nálunk vannak szöveg nélküli folyamatábrák, vagy napirend is, bár a szabályos kivitelezés szöveggel együtt van.

Válasz: Boardmakershare 11 éve 7 hónapja #16976

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
Szanya, regisztráltam a boardmakershare-re, de nem kaptam meghívót az auti.hu csoporttól. Vajon azért mert bénáztam vagy azért mert türelmetlen vagyok és nem tudtam kivárni ;)

Válasz: Boardmakershare 11 éve 7 hónapja #16977

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nem jelöltél be, csak akkor tudlak meghívni, ha hivatalosan is barátok vagyunk. :laugh:
De megtaláltalak és bejelöltelek, csak igazolj vissza.

Válasz: Boardmakershare 11 éve 7 hónapja #16980

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
Köszi. Visszaigazoltalak:-)

A kérdésem még az lenne, hogy az általatok fltöltött dolgokhoz hogy férek hozzá?

Válasz: Boardmakershare 11 éve 7 hónapja #16982

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Küldtem a meghívót. Ha csoporttag vagy, mindent látsz.
Oldalmegjelenítési idő: 0.169 másodperc