Tomger, köszi, hogy leírtad! Bevallom, engem nagyon érdekel ez a tej és gluténmentes élet, ugye csomó autoimmun folyamatot tudnak elindítani az ezekben található immunrendszerre ható anyagok és én ugye cukros vagyok, ami autoimmun, a gyerekeknél van allergia és a nagynál ekcéma, a férjem meg ízületi gyulladásos, az is autoimmun. De pl a paleolitot nem bírta a refluxos gyomrom. A tejtermékeket simán elhagynám, abszolút nem hiányzik, ha hónapokig semmit nem eszem, csak ha a refluxom bedurvul, annak csak a tejtermékek tesznek akkor jót, meg a kenyér... na, ha ebből egyszer sikerül kigyógyulnom, akkor kérek tanácsokat, recepteket, mert szeretném majd átállítani a családot erre.
Most aktuális a téma nálunk, mert a kicsinél ma mondtam le a tejmentes étkezést az oviban, mert az óvónő megkért, hogy ha nem muszáj, ne kelljen neki külön ennie, mert nem jó érzés neki, hogy ő mindig mást eszik, mint a többiek. Valójában október óta semmilyen jele nincs, hogy allergiás lenne a tejfehérjére, anno egyértelműen az volt. Itthon kap is mindent és semmi baja, úgyhogy lemondtam. De a nagy ekcémás sajnos, csak egy bizonyos mennyiséget tolerál. És a baj az, hogy kevés ételfélét szeret, de a joghurtot, túrót, pudingot, tejbegrízt mindennél jobban szereti és sír itthon, hogy ő is kér ilyet, amikor a többiek eszik. Ezért az oviban nehéz, mert délután megengedtük, hogy egyen ilyeneket, de ebédre külön tejmenteset kap és itthon is igyekszem tejmentes kajákat adni neki.
Szanya, ha jól értem, a csináltatott szandál sem dől eléggé? Nem tudnak olyat csinálni, ami eléggé dől? A Salusos csináltatottunk iszonyúan dőlt, hatalmas sarka volt...