LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hónapja #24512

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hónapja #24513

• April
  • April profilkép
Értem, Labolen, akkor tényleg nem jó a helyzet azokban az iskolákban, sajnálom. :(

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hónapja #24514

• frog
  • frog profilkép
Szanya

Pedig félnek egy 7 évestől.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hónapja #24515

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Félre ne értsd! Ez még a legjobb, ami nekünk szóba jöhet, ha integrációról gondolkozunk... Csak leírtam a hátrányait. Előnye is van azért, leginkább az, hogy kis létszámmal mennek és normál tanmenettel. És lassan ezek is auti szegergáltak lesznek, pár diszessel és magatartászavarossal, vagy hiperrel. Csak fizetősek.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hónapja #24516

• April
  • April profilkép
Manka, egyetértek, azért írtam, hogy valahol csak összetalálkozik a dolog, és úgy tudja elfogadni a szülő.
Én tavaly láttam a gyereknek egy ilyen csoportos tornáját, hát katasztrófa volt, mert tulajdonképpen jól érezte magát, de egyáltalán nem azt csinálta, amit kellett volna, és akkor úgy rám szakadt ez a felismerés, hogy nem fogunk tudni integráltba menni.
Ehhez képest az, hogy valaki kimondta (többen is, és végre egyébként, mert sokáig nem mondtak semmit, csak hogy hááát majd meglátjuk...), hogy igen, ne menjünk sima iskolába, kiscsoportos oktatást keressünk, már szinte felszabadító volt. Nem tudom ezt máshogy elmagyarázni, én is azt éreztem, hogy nekünk az integrált sajnos túl nagy falat, de azért mégis az a jó, hogy megerősíti valaki, hogy nem én vagyok mondjuk kishitű a gyerekemmel kapcsolatban.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hónapja #24517

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hónapja #24518

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
April: szerintem is, egyetértünk, az nekem is nagyon fontos, hogy egy számomra kompetens szakember meggyőződésből ossza az én véleményemet :)

Labolen: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hónapja #24519

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Manka: abszolút.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hónapja #24520

Labolen, ezt nagyon szakszerűen leírtad, ha majd kevésbé szakadunk szét az egyéb dolgainkban, akkor ezt mindenképp írjuk be az iskolás cikkbe (csak azért írom, hogy ne felejtsük el, én már semmit nem tudok számon tartani, csak taszigálnak a nem várt események folyamatosan).

Manka, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nagyon jól leírtad, egyetértek.

Labolen, én nagyon csodálkoznék, ha az enyémtől bárki félne, még nem láttam ilyen jelet. De lehet, hogy azért, mert itt viszonylag sok az auti, látják, hogy milyen széles a spektrum.

Frog, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hónapja #24521

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: annyi mindennel tartozom már neked, hogy tényleg listát fogok írni, hogy miket beszéltünk meg. :blink: :laugh:
Dec. 12 után tiéd vagyok! ;)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hónapja #24522

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Az én fiam tud nagyon auti lenni és nagyon édes, nt-nek kinéző is. Szerintem akkor húzzák fel a nem toleráns felnőttek a falakat, amikor kimondod, hogy autizmus. Én már nem is szoktam ezen csodálkozni! Mi mást várunk egy olyan társadalomtól, aki nem képes biztosítani megfelelő általános iskolai oktatást a mi gyerekeink ? :(
Én sajnos látom a saját nővéremen és a nagyobbik gyerekén, hogy egyre távolabb húznak a fiamtól, pedig szerintem bizonyos területeken kevesebb vele a gond, mint mondjuk 4 éve. :(

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hónapja #24523

Két dolgot szoktam tapasztalni. Biztos jó a diagnózis? Nem is látszik rajta! Mostanában mindenkire mindent ráaggatnak stb ..., vagy az auti szó hallatán hátralépnek kettőt. És néha tök természetességgel fogadják.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hónapja #24524

Üdvözlet :-)

Tegnap és ma iskolákat nézegettem. Az egyik egyházi (Patrona) a Másik pedig a IX. kerület Mester utca.

A legtöbb iskola már az ovisoknak délutánokra szervez vmi elfoglaltságot, ahol figyelik a gyerekeket, miként működnek a közösségben, mennyire illenek az iskola profiljába.

Iskolaérettség szempontjából: test séma, térbeli, időbeli orientácó, kötelesség, feladattudat, feladattartás. Max 15! perc intenzív koncentráció.

A "fejlesztések" meg ahogy mi csináljuk életszerűen, játékosan. Legyen motiváció. (mi még idetesszük a jutalmat is)

Mindkettőnél elmondták, hogy a szülőnek és a padagógusnak partnernek kell lennie. Együtt nevelik a gyereket!!!

Kezdem a Mester utcával Ma volt nyílt nap, láttunk órákat a jelenleg 4. osztályos tanítókkal, merthogy ők lesznek a fogadó tanítónénik.

Most alapvetően csoportos munkára ösztökélték a gyerekeket, játékos formában. Mindenkinek volt részfeladata. Nemcsak passzívan ültek. Láttam matematikát, angolt, fogalmazás órát. A tanító megvárta, amíg a jelentkező elmondja amit szeretne, monattanilag, nyelvtanilag javította a hibát.
Nem kell karácsonyra folyékonyan olvasni és írni. Van rá 4! évük a gyerekeknek.

A gyerekre nem szóltak rá, hogy édes fiam, ülj egyenes háttal, ne zsizsegj stb.
Ez egy iskolaotthonos intézmény. Megnéztem az órarendjüket is. A szabadidő, nem kötetlen, hanem az osztály felének mondjuk angol órája van, addig a másik elkészíti a magyar házifeladatot.
Alsó tagozatban nincs csengő!!! Az óra ha a tanár úgy látja lehet csak 25 percig tart, de ha bírják a gyerekek 45 percig.
A szülő bekísérheti a gyerekét a tantermig (nem csak az első héten!!)
A "mi gyerekeink" vihetik a vizuális segédeszközeiket. A bizottság által előírt fejlesztő foglalkozásokat megkapják.
Külön örülnek, ha a szülő "használati útmutatót" készít a gyerekről.
Nem tagadom, elég vegyes az osztály összetétele, ahogy az igazgató fogalmazott 14 nemzet van jelen a IX. kerületben. Aki nem tudja elfogadni a sötétebb bőrű gyerekeket, az ne írassa ide a gyereket.
Alsóban és felső tagozatban is tanítják a másság elfogadását. Nem hagyják, hogy bárkit piszkáljanak, kiközösítsenek stb a gyerekek..........
2014 szeptemberében 25 fős osztályokat szeretnének indítani max.

Patrona: Itt hatosztályos az iskola, mert úgy oktatják a gyerekeket, hogy majd 6 osztályos gimnáziumban folytatják......... (A gimnáziumi rész tudomásom szerint csak lány iskola, a fiú gyerekekkel mi lesz még nem sikerült kiderítenem)

A férjem megkérdezte miért ágálok az ellen, hogy P. majd ha úgy alakul 6 osztályos gimibe folytassa Hát csak azért, mondom, mert itt LÁNY iskola van... :laugh:

Ez az iskola sokkal merevebbnek tűnik a másikhoz képest. Itt is van délutánonként elfoglaltság, ahol nézik a gyerekeket.

Sajnos nem mi szülők fogunk igazából dönteni, hanem az iskola, hogy hová veszik majd fel a fiamat.

Más:

Úgy tűnik le kell nyeljem a békát és el kell vinnem a gyereket a bizottsághoz. Kérlek titeket segítsetek nekem azzal, hogy mely kérdéseket fontos, hogy lepapírozzak velük. Ha privátban megírnátok hálás lennék érte.
Az én fiamat még soha nem látta a bizottság, ezért nincs ebben tapasztalatom.
Köszönöm.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hónapja #24530

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Anno Vácon hallottam egy bölcsődéről, amit meg is néztünk. Akkor volt a gyerek 4 éves azt hiszem. Az SNI-s gyerekek 6-7 évesig maradhattak, de próbáltak azért nekik óvit találni.
Két egybenyitott csoportszoba volt az egyikben az NT, másikban az SNI. A gyerekek szabadon járkálhattak a két szoba között, együtt ettek és együtt mentek az udvarra. Volt külön fejlesztő szobájuk és csináltak TSMT. is. Nekem nagyon tetszett, de az én gyerekem már nagy volt oda. :(

Szanya:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Labolen:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hónapja #24540

• April
  • April profilkép
Szerintetek érdemes kimenni a Van másik iskola rendezvényre?
jovoiskolaja.hu/van-masik-iskola/

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hónapja #24542

Voltunk ma a keresztény iskolában. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hónapja #24543

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
HáromMackó beküldte:
Voltunk ma a keresztény iskolában. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hónapja #24545

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Maci: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hónapja #24546

• April
  • April profilkép
Az lenne a kérdésem, hogy akkor ebben az esetben lemondtok a fejlesztésről, gyógypedagógiai segítségről? Vagy később intézitek?

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hónapja #24547

kimni, Manka:
Oldalmegjelenítési idő: 0.196 másodperc