LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: óvodai integráció

Válasz: óvodai integráció 11 éve 1 hónapja #26366

• Szilgyo
  • Szilgyo profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: óvodai integráció 11 éve 1 hónapja #26375

• Krisztinaa
  • Krisztinaa profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm szépen a válaszod!

Megosztanád velem, hogy ez melyik ovi volt? Nagyon fontos lenne!

Válasz: óvodai integráció 11 éve 1 hónapja #26376

• mandarin
  • mandarin profilkép
  • Nem elérhető
  • 8 éves auti kisfiú, két kishúg
Sziasztok!

Hasonló a gondom, mint Krisztinaa-nak!
Elnézést, hogy közbevágok, először válaszoljatok neki!

Mi is ovi választás előtt állunk, a fiam is lassan 3,5 éves, de nem tudom megítélni, hogy szegregált vagy integrált csoport lenne-e neki jobb. A kerületünkben semmilyen jó lehetőség nincs!
Megnéztem a napokban egy nagyon felkészült, kiváló szegregált és integráló intézményt is a szomszédos kerületekben. Mindkét helyre elég nehéz bekerülni. Megvan mind a kettőnek az előnye, hátránya. Hamarosan mi is megyünk ez ügyben a bizottság elé, de én nem bízom a döntésükben.

Kérdés:
Tudtok-e esetleg olyan oviról Dél-Pesten, ahol van auti csoport, mondjuk 8-10 fős, és mellette 2-3 másik "ép" csoport?
Tehát nem kifejezetten szegregált (csak értelmi sérültek autikkal vegyesen), és nem is az a fajta integráló, ahol 24 a csoportlétszám. (Az utazó gyógypedagógus nekünk biztosan kevés.)
Hanem inkább a kettő között, ahol egy épületben vannak az autisták az ép gyerekekkel, de nem egy csoportban.
Soroksár, Kispest, Erzsébet, Gyál, Kőbánya is szóba jöhet.

Köszönöm a segítséget!

Válasz: óvodai integráció 11 éve 1 hónapja #26378

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Mandarin, tudomásom szerint nincs ilyen.

Válasz: óvodai integráció 11 éve 1 hónapja #26382

• Bori
  • Bori profilkép
  • Nem elérhető
Beszélj Velem oviban két szegregált és két integrált csoport van átjárással...

Válasz: óvodai integráció 11 éve 1 hónapja #26383

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Egyrészt az Budafokon vagy hol van, másrészt ugyan konkrétan ebben az óvodában nem jártam, de láttam már más hasonlót és ezekben (mint az alapítványi iskolákban is) nagyítóval lehet találni NT gyereket.

Válasz: óvodai integráció 11 éve 2 hete #27107

• szilgabi21
  • szilgabi21 profilkép
  • Nem elérhető
  • fiam 6éves, lányom 5 éves auti mindkettó
Sziasztok!

Találtam óvodát, iskolát a gyermekeimnek csak az a probléma mi vidékiek vagyunk. Kérnek lakcímkártyát, költözni nem tudunk. Hogyan tudnám elintézni vagy kihez tudok fordulni, hogy felvegyék őket!?

Válasz: óvodai integráció 11 éve 2 hete #27108

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Szilgabi: mi ugyanebben a helyzetben voltunk. A mi tankerületünkben nem volt olyan iskola, aminek alapítójában lett volna autizmus, illetve a fiamnak szegregált suli kellett, ezért a legközelebbi, más városban lévő intézményt néztük ki. Oké, felveszik, de kell lakcímkártya. Mi ekkor felkerestük a saját tanker vezetőnket, és kértük jelezze, hogy mivel nincs helyben suli, ezért nekünk a legközelebbi megfelelő suli a körzetes, és az ez az intézmény. Beszélt az ottani tankeressel, így kerültünk be. Nem kellett lakcímet változtatni, vagy költözni.
Ha ez a helyzet, hogy nincs közelebb megfelelő iskola, óvoda, akkor erre lehet hivatkozni, aztán talán nektek is bejön. Sajnos mindent egyénileg kell intézni, kijárni, nincs egységesen kialakult rendje ennek. :(

Válasz: óvodai integráció 11 éve 2 hete #27124

• szilgabi21
  • szilgabi21 profilkép
  • Nem elérhető
  • fiam 6éves, lányom 5 éves auti mindkettó
Köszönöm a válaszod! Ma voltam bent a suliba felveszik csak a lakcímkártyát oldjam meg van egy barátunk a kerületbe hozzá betudom jelenteni. Ellenőrizni nem szoktak kimenni.
Kerületi nevtan.-ba monták csináljam így.
Nálunk a helyi ovi integráló( most ide járnak) csak az helyi sulit nemtudom. De ha nem lesz más akkor megyek a helyitan.kép.-hez.
Írok majd, hogy sikerült!!

Üdv.: szilgabi

Válasz: óvodai integráció 10 éve 6 hónapja #32080

• enagy2007
  • enagy2007 profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!

Erdeklodni szeretnek hogy volt vagy van valakinek tapasztalata 6.-7 keruleti integralt oviban?A listaban ugy lattam hogy a 6-7 keruletben nem sok helyen van integracio.

Elore is koszonom

Válasz: óvodai integráció 10 éve 6 hónapja #32087

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
enagy:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: óvodai integráció 10 éve 6 hónapja #32096

• enagy2007
  • enagy2007 profilkép
  • Nem elérhető
Nagyon szepen koszonom!

Válasz: óvodai integráció 10 éve 4 hónapja #33499

• airelle
  • airelle profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok! Egy gyors kérdésem lenne óvodai gyógyped. asszisztens ügyben. Melyik törvény/jogszabály írja elő konkrétan, hogy biztosítani kell a gyerek mellé segítséget?

Ha nem írtak a fejlesztésekre óraszámot szintén ebben a papírban, akkor mi a minimum, amit meg kellene kapnia? Előre is köszönök minden segítséget. Tele van a hócipőm, hogy magánúton kell intéznem minden fejlesztést, az óvoda meg egy fűszálat sem tesz keresztbe.

Válasz: óvodai integráció 10 éve 4 hónapja #33500

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Már nincs rá jogszabály. Konkrétabban: kivették ezt a részt. Tehát csak annyi van, hogy a szakértői megjavasolja és az óvoda vagy biztosítja vagy nem.
Az óraszámot a szakértőinek kell beleírnia, viszont azzal se mész sokra, ha be van írva. :unsure: Balhézni mondjuk lehet, ha van a kezedben papír.

Válasz: óvodai integráció 10 éve 4 hónapja #33503

• airelle
  • airelle profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm a választ. Közben beszéltem a helyi EGYMI-vel. Magasan tojnak a szakértői javaslatra, csak a BNO kódot nézik, egy aspi csak kognitív fejlesztést kaphat... így hiába írták le javaslatként, hogy kellene a gyereknek mozgásfejlesztés, mert féloldalas, és logopédia, mert gondok vannak a betűkkel, mivel nincs mozgássérült és beszédfogyatékos BNO-ja, intézzem magam a fejlesztést.

Most elmegyek egy sarokba hüppögni.

Válasz: óvodai integráció 10 éve 4 hónapja #33505

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Csodás. :( Nekünk tavaly valami hatalmas mázlink volt ezen a téren (ahogy vesszük persze, mert az előírt óraszám így se volt meg és logopédiáról max. álmodhat az ember), kaptunk gy tanakos gyp.-t, aki vette a fáradságot és elment autis képzésekre. Megcsinálta a kérésemre a kiscsoportos fejlesztést és ott volt az asszisztensünk is. Plusz kaptunk Ayrest. A tavalyelőtti gyp. nagyon aranyos volt és ötvözte a kettőt, de az óraszám akkor se volt meg. Az első évet meg inkább hagyjuk ebből a szempontból...
Mi újság amúgy? Melyik sulit tervezed?

Válasz: óvodai integráció 10 éve 4 hónapja #33509

• airelle
  • airelle profilkép
  • Nem elérhető
Az autispec fejlesztést és a logopédiát jelenleg megoldom magánúton (összegekről ne beszéljünk...). A mozgásfejlesztéssel vagyok gondban és gondoltam, hátha segít az EGYMI, de nem... Valami kiscsoportos alapozó kellene Újpest környékén, mert már fizikailag nem fér bele az időmbe, hogy munka mellett messzebbre vigyem hetente 2x a fentieken túl. De minden csoportban teltház van, az idő meg csak telik...

És mivel ilyen "sok" segítséget kapunk az oviban, ezért úgy döntöttem, hogy már jövőre elkezdjük az iskolát, nem csináljuk végig az ismétlő nagycsoportot így kínlódva, inkább kiemelem a káoszból. Első körben a Laborcot szemeltem ki, novemberben megyünk megnézni. Remélem, hogy a gyerkőc megugorja a szintet. Nagy megnyugvás lenne, ha tudhatnám, hogy napközben szakértő kezek között van.

Válasz: óvodai integráció 10 éve 4 hónapja #33559

• Anya
  • Anya profilkép
arielle: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: óvodai integráció 10 éve 4 hónapja #33568

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Airelle: Iskolában általában szokott lenni mozgásfejlesztő torna. A Laborcot nem tudom, de más alapítványiban van alapozó, a mi sulinkban is van mozgásfejlesztés.
Szóval ha nem megy sehogy sem, akkor jövőre a suliban lehet, hogy megkapja, amire szüksége van. Nem mondom, hogy ez megfelelő megoldás, hogy egy évig semmi, de legalább utána lehet valamit intézni. Vagy ha ez segít, akkor csak egy évig kell neked intézni, aztán jó szerencsével átvállalja a suli.
A nevtannal én is futnék egy kört, bár minket lepattintottak. De van, ahol vállalják autik fejlesztését.

Válasz: óvodai integráció 10 éve 4 hónapja #33569

• Anya
  • Anya profilkép
Labolen:Hát elméletileg ha úgy megy oda a nevtanba, hogy mozgásfejlesztést szeretne a
gyereknek mert kell, és ott a gyógypedagógus felméri és azt mondja hogy szerinte is,
akkor lepattinthatják azért mert auti?
Lehet hogy nekünk szerencsénk volt?
Oldalmegjelenítési idő: 0.168 másodperc