LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12549

Szanya !Írjuk ,írjuk a viselkedésproblémákat (lesz bőven :unsure:-azért nem kisregény ),talán már holnap át is tudom küldeni emailben ,de legkésőbb szerdán . Már nagyon várom az előadást .
Tomger ,igen jól látod Marcell sokszor elégedetlenkedik ;) ,de van amikor szabálykövető kis angyalka itthon is .. :lol: Ez talán ritkább .Sok kis versikét ("szójátékot "gyárt .Nekem a kedvencem :Lehetett vagy 3 éves :Drága anya -kanya (ez én voltam )!Ez itt anya -kanya nyaka (nyakamra ):Ez anyak . (rövidítve :) Bezabáltam . )Egyébként totál olyan a viselkedése itthon ,mint Pumuklinak .Emlékeztek még arra a mesére ?Marcell nagy kedvence .. Nem is tudom ,miért. :laugh:
Lucy ,te aztán tényleg követed az eseményeket ... :laugh: Ez a lista .. :silly: Remélem ,veletek minden rendben .
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12550

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Ez így van! Kiválóan tud kérni, megállás nélkül ugráltat!! Én meg még mindig szinte mindent amit kér megteszek, még mindig örülvén hogy tudja mondani. De most már nagyon tudja mondani!!
Most épp a következő kívánságát teljesítettem. Hozzuk le a forgós széket!!
Lehoztam, az emeletről. Nem csinált vele semmit, unatkozik :angry:

Ezt még muszáj elmesélnem: Ma hazafelé szemtanúi voltunk, amint hajléktalanok kiborítgatták a szelektív hulladékgyűjtő kukákat. Gergő közölte, hogy Ezt nem szeretem! Én erre mondom: Ilyet nem szabad, csinálni! Ez a néni rendetlenséget csinál... Erre Gergő. Össze kell takarítani!Az a néni rossz! :woohoo:
Ezt hogy rakta össze fogalmam sincs, de ma tényleg elájultam tőle!

Jó éjszakát! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12551

Andesz, szerdán már el kell küldenem reggel!

Ez a vers!!!!!!!! Hatalmas! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Úgy egyáltalán, M.-nak olyan dumái vannak, hogy döbbenet. Világos, hogy rendkívül kellemetlen lehet sokszor, de így olvasva... :cheer: Könyvet kéne róla írni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12552

Tomger, Gergő nagyon belejött a beszédbe. Engem a fiam ugyanígy ugráltat, annyi differenciával, hogy meg sem próbálja pontosan kifejezni magát. Csak, ha mérges. :woohoo: A legújabb: "anya gyere, ott van. Ottitt van! Ittott van!" mutatja és akkor találhatom ki, hogy mi az óhaj. Amit akkor vagy elmond, vagy nem.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12553

Tomger ,nagyon édes Gergő ! :) Most nagyon beindult a beszéde .(Mellesleg :Az is tök jó ,hogy épít(tet),nálunk M ritkán kér ilyet . Pedig csinálhatna néha nyugisabb tevékenységeket is )
Szanya !Nagyon jó ,hogy szóltál ,köszönöm !Akkor mindenképpen átküldöm holnap.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12554

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szanya: azért a filmet érdemes megnézni, szerintem jó.

Andesz: én általában ámulva olvasom, amit a nagy fiadról írsz,írtok, de ez a versike! Zseniális! M.-nak hihetetlenül forog az agya! Szerintem ettől talán még nehezebb lehet vele. Úgy értem, hogy másoknak elmagyarázni a viselkedés problémáit (már ha akarjátok). Úgy vettem észre, hogy főleg az idősebb emberekre igaz, hogy szerintük egy okos gyerek nem lehet viselkedhet rosszul, vagyis ez gyerkőc nagyon paradox. Remélem érted, hogy hogyan értem! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12555

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Andesz: a Pumukli és az avatárod! Látom az összefüggést! :laugh: :laugh: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12556

Champ !Persze ,értem :cheer: Az idősebb generáció (szerintem az idősebbek 90 %-a :side: )még életében nem hallott pervazív zavarról . A hiperaktív ,diszlexiás valahogy közismertebb . De nem tudom ,miért . Annyira nem ritka dolog ez . A legújabb kutatások szerint ,minden 88. gyermeket érint az autizmus . Marcoval mindig azt beszéljük itthon ,hogy ez még tuti nő ez a %,lehet a gyerekek 2-3 %-a is akár.. (tehát könnyen meglehet ,hogy minden 50. gyereket érint ,vagy talán még többet).Nekem szinte minden ovis csoportomban volt egy -egy "gyanús "gyerek :) Én egyb . meglehetősen kedvelem az sni -s gyerekeket .(Biztos M.miatt is . .de amúgy is ,már a pályám kezdetén is "vonzottak ". A többségüknek nincs papírja arról ,hogy mi is a z ő valós problémája,persze . A szülők miatt . .Aztán nem tudom ,hogy később ezek a"másként funkcionáló" gyerekek kapnak -e papírt ).
Ja,M. éppen ezért is nehéz eset ,mert folyton pörög ,és jár az agya . Többször relaxálhatna csöndben B) :Dehát ez van ,kell egy kobold a háznál :woohoo:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12557

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Andesz, pumukli, köszi, de jó ötlet, letöltöm :D M. az a típusú aspi, akinek van valami olyan adottsága, ami feltűnően kiemelkedik az átlagból. Ez nagyon pozitív!

Tomger, nagyon klasszul építkeztetek :) És micsoda választékos beszéd!! Eszembe jutott, hogy több felnőttet tudok egyébként rossz hangsúllyal beszélni (aspit),d e ők nem kaptak segítséget. És gyereket is ismerek, beletolja a fejét az arcomba és üvöltve (köpködve) beszélt egy hangszínen és 6 éves aspi. És neki azt mondták, hogy ez el fog tűnni.

Angol: Champ, én bajban vagyok az angollal, mármint a fiam :( irigykedem, hogy Z. magától kezdett neki! Az a baj, hogy sok aspi egy ideig nem érti, hogy az idegen nyelv is kommunikációra való. A fiam röhög az angolon és mondja, hogy blablabla, most ő angolul beszél. Az unokatesója apja amerikai, így az uncsitesó kétnyelvű és sokszor hallja őket angolul beszélni. Sokszor odamegy, halandzsázik és közli, hogy angolul beszél ő is és nevet hangosan. azt hiszi, ez valami játék. Szoktak néha nézni baby tv-t, a 4 éves NT rögtön leveszi, hogy JELENT valamit a sok fura szó, elkezdte használni magától, míg az aspi fiam ezen is röhög és kéri, hogy most menjen csehül, spanyolul meg akárhogy, mert még poénosabb. Csak azért gond, mert most arra tartunk, hogy kimegyünk tavasszal a férjem után és nekünk ez most nagyon fontos lenne, hogy picit tudjon előtte tanulni valahol, de hova a csudába vigyem, ha ilyen gondunk van?

Szanya: takarítás: a fiam is imád segíteni! Nade azt ők akarják, az nem bünti :D Most, hogy bünti lett, nyűgösen, mérgesen, és rosszul (!) söpört (amúgy szépen söpör). De lenyugodott és megértette, hogy rosszat csinált - végre, mert eddig sosem jutottunk el idáig. Próbáld ki!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12558

Kimni, az én fiam nem rosszalkodik egyáltalán, nincs miért megbüntetni. Van, hogy ha butaságot csinál (mondjuk nem néz körül járdáról lelépve) és rászólok (ordítok...), akkor megharagszik és megüt, de akkor megmagyarázom, hogy ez nem helyes és szépen tudomásul veszi. Nagyon szabálykövető, szófogadó. "Engedelmes gyerek". :cheer:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12559

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: Akkor a te fiad egy klasszikus passzív auti. Az enyémre is ezt mondták, de én ezt vitatnám. Egyébként nekünk P.CS. azt mondta, hogy a passzív típus a legjobban fejleszthető, pont azért, mert azt csinálják, amit mondanak nekik. És sajnos ez is a legnagyobb probléma velük, olyan "ugorj a kútba" típusúak. Te ezt látod a fiadon? Hogy felszólításra megcsinál olyan dolgot is, amit egy NT azonnal megtagadna? Az enyém azért nem, legalábbis most már elég jól mérlegel, hogy miből jöhet ki rosszul, de még most is egy csomó dologra gondolkodás nélkül rávágja, hogy "Jó!"

Én este teszteltem az enyémet. Lefekvési időben még nagy rumli volt a szobájukban és nem akartak rendet rakni. Mondtam, hogy ha 10 perc múlva nincs rend, választhatnak, hogy mi legyen: elveszem a szerencsekereket (az most új favorit) vagy 3 barack a buksijukra. A fiam gondolkozott, majd rávágta, hogy szerencsekerék. (Barackot nem akart, az ugye kicsit kellemetlen) Pár másodperc szünet és közölte szomorúan, hogy inkább rendet rak! :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12560

Champ, ha látnád a lakásunkat, sok minden felmerülne benned, csak az nem, hogy passzív. :laugh: :laugh: :laugh:
Nem, szerencsére nem ugrik kútba. És a gyerekekre nem is figyel, tehát mondhatnak neki akármit, meg se hallja. A felnőtteket korlátozottan veszi figyelembe. Nekünk, anyámnak, Emmának és az asszisztensünknek szót fogad, figyel, nagyjából mindenki mást figyelmen kívül hagy. Tegnap lementünk motorozni és szokás szerint megtalált minket egy őrült. (Ahányszor lemegyünk sétálni, mindig megtalálnak!!!) A gyerek elé ugrott az ötvenes hapsi és vigyorogva dumált neki valami hülyeséget. A fiam simán átnézett rajta és kikerülte. Úgy kell az ilyennek. :P

Ha én megkértem volna, hogy lefekvéskor rakjon rendet, simán elpakol. Legfeljebb emlegette volna, hogy fáradt, álmos és le akar feküdni.
A lakás sem azért néz így ki, mert nem akar elpakolni, hanem azért, mert nem rakom ki neki a napirendre, hogy pakoljon el. Miért nem? Mert eddig nem jutott eszembe. :woohoo:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12561

Champ:

Én nem szeretem ezeket a csoportosításokat, címkézéseket, de - legalább is alap habitust tekintve - ebben a izolált, passzív, bizarr felosztásban lehet valami. A fiam a leírások alapján totál beleillik a bizarr kategóriába. Kicsit félek is, hogy emiatt a habitusa miatt még az átlag autinál is jobban fogják szívatni, mert bőven nyújt támadási felületet :unsure:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12562

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Nálunk a rendrakás pár hónapja működik, azóta érzem úgy, hogy jól motiválható. Egy éve még semmi! Simán elnézte, hogy pakolom a cuccait. Most már tudja, hogy minek hol a helye, ott keresi a dolgait. Viszont ha valami egy polccal arrébb kerül, akkor nagyon pasi (vagy auti? :) ) "Anya, eltűnt a kártyám!" .

Hát az én fiam nem néz át az embereken, sőt! Nekem pont az okoz gondot, hogy ő fűvel-fával leáll beszélgetni. Most mindenkinek csak azt meséli, hogy sulis. Ha kérdezik szépen válaszol is, hogy hányadikos, melyik iskolába jár, ilyesmik. De képtelen mérlegelni, hogy kivel beszélgethet és kivel nem. Ha kifog egy "őrültet" akkor nagyon nagy bajban leszünk! :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12563

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Marco: nagyjából egyszerre írtunk, szerintem kicsit hasonlóról is, hogy mi lehet gond a srácoknak később.
Én már a szülőtréningen sem értettem az aktív és passzív csoportosítás lényegét. Ahogy leírták a passzív típust, olyan droid-szerűnek tűnt. Aztán azt mondták, hogy a fiam passzív auti. Na, itt végkép elvesztettem a fonalat, mert szerintem 3 éve sem volt túl passzív, akkor is ment rendesen a feje után!
Egyébként annyiféle csoportosítási alap van az AS-ben, hogy képtelenség követni!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12564

Marcoverde, sajnos tényleg várható, hogy M-nak rengeteg konfliktusa lesz. Pedig olyan eszméletlenül okos, hogy valami tehetséggondozó suli volna való neki, nem alapítványi. De azokban valószínű, hogy ilyesmire nincsenek felkészülve.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12565

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Szanya!

nem ez más cucc! Ettől valóban elalszik és nem emlékszik semmire.Itt az öledbe veheted a gyereket, úgy teszik rá a maszkot, érzed ahogy elalszik, sőt horkol :laugh: !
Teljesen humánus a dolog, alvás, érzéstelenítés, megint pici gáz, alvás, kezelés, és kész!
Várni kell kicsit a folyosón egy padon, azután mehettek.
Nem emlékszik semmire, és nem érez semmit.
Többször átestünk rajta, utoljára ő maga fogta a gázmaszkot, ezzel mindent elmondtam szerintem.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12566

Bundáskenyér, akkor jó, megnyugodtam. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12567

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12568

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
marcoverde beküldte:
Champ:

Én nem szeretem ezeket a csoportosításokat, címkézéseket, de - legalább is alap habitust tekintve - ebben a izolált, passzív, bizarr felosztásban lehet valami. A fiam a leírások alapján totál beleillik a bizarr kategóriába. Kicsit félek is, hogy emiatt a habitusa miatt még az átlag autinál is jobban fogják szívatni, mert bőven nyújt támadási felületet :unsure:
Erről jut eszembe, hogy tegnap tanúja voltam, hogy mit csinálhat a fiammal egy agresszív gyerek. A kissrác rondán káromkodik (szülők is ilyenek), mindenkit megfenyeget, ha nem látja a felnőtt, üt, rúg és szekál minden kisebbet. Tudjátok, az a tipikus bunkó, akitől félni kell - mert az anyja szerint egy szuperjó gyerek. Előadta az anyja, hogy verik a fiát az oviban és most tanítják, hogy kell megverni a másikat, hasba öklözni meg ilyenek. Ketten álltunk anyukák és nem mertünk beszólni neki, csak finoman megjegyeztük, hogy biztos ez, hogy őt verik? anyuka is bárkinek nekimegy, ezért tőle is tart mindenki. Szóval, képzelhetitek, milyen a gyerek. És a játszón volt a fiam, a barátja és ez a fiú. És megállás nélkül szorította, lökdöste, rugdosta és fojtogatta (!!!!) a fiamat! Úgy elszállt az agyam, komolyan! Szegény fiam nem értette, miért csinálják ezt vele, ugyanúgy engedelmeskedett, amikor a fiú - gúnyosan - játékra invitálta, erre a fiam ment boldogan, de kapott újra és újra. A barátja szintén zenész ugye, eszébe sem jutott, hogy ez rossz, nevetett rajta. Én nem szeretek beleszólni a gyerekek dolgába, nem tudom, mennyire jött le, hogy nem vagyok egy anyatigris, de majdnem bőgtem a végén, nyeltem egyet és szépen megkértem a FIAM, hogy ne menjen oda játszani a másik fiúhoz. Szegény, nem értette, miért. Itthon próbáltam magyarázni, de talán majd rajzolni kéne, mert nem fogta. És ez a hülyegyerek mit mondott az anyjának, aki megkérdezte, miért fojtogatta a fiam? Hát, mert a fiam beszólt neki. Az én fiam? Azt sem tudja, mi az, hogy beszólni! De az anyja erre azt mondta, hogy akkro jót tetted, hogy bántottad. Én kerülöm őket, de itt laknak és a fiam nem utálja ezt a fiút (miért nem???). Az oviban csoporttársak, ott nem meri bántani a fiamat, mert akkor kemény büntit kap, a fiamat ott védik.
Oldalmegjelenítési idő: 0.606 másodperc