andidem: csak pár mondat volt arról, hogy a
nem közeli hozzátartozóknak milyen mélységig mondjuk el. Általában célszerűnek tartják a diagnózist nem titokban tartani még szomszédok előtt sem, persze csak egyszerűen-röviden, egy két konkrétummal. Ezzel és ezzel a nehézségekkel küzd a gyermek.
Ismerősöknek (kisboltban eladó, postás): pár szavas leírás
Idegenek: Toleranciakártya, (a kellemetlen helyzetekben)
Aki viszont foglalkozik is a gyerekkel, edzőnek is, tudnia kell a diagnózisról mélységeiben! Milyen helyzetek lehetnek számára nehezek, legyen engedékenyebb pl a fiaddal, természetesen csak az ésszerűség határán belül, ne vele keménykedjem pl...
Kiváncsi vagyok bejön e a karate:) Ha jól emlékszem dreamréknek igen, az én NT fiamnak nagyon nem. (képtelen volt a koreográfiákat megjegyezni a katák-ban, de ez csak úgy másfél év után bukott ki...)
Sephora, hogy telt Levinek ez a két nap az oviban? Sokat gondoltam Rátok, olyan nehéz tanácsot adni úgy hogy mi valójában nem láttuk hogy boldogul a fiad. Viszont nem emlékszem milyen is volt nálatok a beszoktatás. Abban a pár napban hogy boldogult a fiad, amíg bent lehettél és láttad?
Persze van igazság abban amiket Kimni ír sőt(mélyvíz), de mi van, ha az ovónők mégsem szúrják ki ezt a nem evést, nem etetik meg, ráhagyják és az éhségtől-szomjúságtó kidől a gyerek -lásd Champék esete- nagyon résen kell lenni! Az én fiamnak is nehéz volt az első 1-2 ovis evés és ha nem erőszakoltuk volna végig, lehet berögzül hogy ő ott nem eszik. Ugyanez volt a gyümölcsevéssel is az oviban, 10-kor kapnak gyümölcsöt. Otthon sok gyümölcsöt megeszik a fiam, többfélét szeret mint én.

De az oviban ez még az ebédnél is nehezebben fogadta el, fogalmam sincs miért. A második hét végén mondta az asszisztens hogy végre elfogadta az almát és evett. Azóta is rendben van ez és vesz a gyümölcsöstálból sőt emlegeti otthon, hogy ettek almát/szilvát...Biztos vagyok benne, hogy ezt asszisztens nélkül nem tudták volna végigvinni. Minden alkalommal körbefolyták hogy vegyen már: És ez egy tipikus autis merevség leépítése volt, amiből nálunk sajnos iszonyat sok van:(
Szanya, örülök, hogy ennyire fejlődik a fiad, nagyon szuper! Nagyon meglódult!
Pont a hétvégén ismételgettük a szomorú-vidám-ot még Gergővel és 2 nap múlva egy totál passzoló helyzetben bedobta, hogy
Anya szomorú.
Bentalvással kapcsolatban osztom a véleményedet, ugyanezek miatt nem alszik benn Gergő sem.
Kimni annyi jó dolgot írsz a fiadról, olyan jó olvasni (uszodás). Régen írtál férjedről, jól van?
Süni, jól vagytok? Milyen a szegregált csoport? Nagyon kiváncsi vagyok.
Labolen, melyik napon jártok az iskolaelőkészítőbe, mikor tudod meg, hogy mit akarnak a fejlesztők?
Olyan nehéz elképzelnem, hogy Latka ne állja meg a helyét, legalábbis abban az előkészítőcsoportban, ne engedd a 2 órát.
Egyébként egy elsősnek nincs 6 órája csak 4 max 5. 6 óra az írtó sok. Tanárnak is sok! Nem tudom mit csinálnak az iskolaelőkészítőben, de nagyon remélem nem 4 órát ültetik őket, mert azért mégis csak 1 év van még nekik az iskoláig, nem kell tudniuk még 4 órát végigüln!!! De gondolom, sok játékos mozgásos feladat is van, 20-25 perces blokkok, minenesetre nagyon megnézném!
2 hét múlva mehetek a koraiba és nézhetem a fiamat detektív tükrön:)
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.