Kimni, 3Mackó, mindenki, aki aggódik:
Sokszor eszembe jut P. Csilla egyik mondata a szülőtréningről: "Nem szabad hagyni, hogy a gyermek állapota egzisztenciálisan tönkre tegye a családot!" Minket ez különösen érint, mert mindketten teljes munkaidőben dolgozunk, úgy állt be az életünk, hogy mindkettőnk bérét fel is éljük.
Én Csilla mondatát kiegészíteném még azzal is, hogy nem hagyhatjuk, hogy idegileg tönkre menjünk a gyerkőc AS diagnózisa, a tényleges állapota, a kisebb-nagyobb nehézségek miatt.
Igen, mind okos, ügyes, szép és természetesen elsősorban EGÉSZSÉGES gyerekre vágytunk, de nekünk a mi csodabogarainkat dobta a gép! Hazahoztuk őket, elkezdtük nevelgetni őket, aztán jöttek a problémák sorban. A mi srácainknak sokkal nagyobb szükségük van a magabiztos, összeszedett szülőkre, mint bárki másnak. Félre ne értsetek, nekem is vannak álmatlan éjszakáim, totális kétségbeesésben lefutó pillanataim, de erősen dolgozom azon, hogy ez ne hatalmasodjon el rajtam, rajtunk. Lehet, hogy mi nem élünk annyira szigorúan a fejlesztési módszerek előírásai szerint, mint itt a fórumon néhányan, de alapjában véve alárendeltük az életünket a fiunk állapotának. Úgy gondolom, hogy a sok aggodalom akkor fog elmúlni, ha megvan a teljes elfogadás, legalább egy biztos, külsős támogató (és itt a fórumon nagyon sok is akad!)és egy fejlesztéssel foglalkozó hely, amit jónak tartasz a gyerek számára. Ha valamelyik hiányzik, akkor még van para, de ez elfog múlni, csak ki kell várni!

Gondoljatok erre, meg arra a sok-sok jól sikerült apró kis történetre, amit itt is olvasunk egymásról!