tomger, köszi, nem is kell befolyásolni, ezt csak én tudom eldönteni és átérezni is

A megértés jólesik és talán erre is van szükségem, hogy magabiztosabb legyek, köszi

A kisebbikemmel holnap megyünk neurológiára, hogy kiderüljön, hogy van-e epilepszia vagy nincs (a szívritmuszavar más, az van neki, de nem attól ájuldozott). De, ha van is, nem kell rá gyógyszer, mert enyhék a rohamok (ezt a doki mondta előre), szóval nem tűnik durvának, csak nekem mindig készen kell állnom, hogy ha ilyen van, haza kell hoznom pihenni. Emiatt (sem) vagyok képes normális munkát végezni, de ez más kérdés...
labolen, annyira nagyon igazad van! Nekem évekbe telt, hogy átérezzem ezt, megértsem és ne akarjam magam másokhoz hasonlítani. És ne ítélkezzem mások felett sem, mert mindenkinek más a helyzete és attól még, mert nekem is két fiam van és xy-nak, egészen ellentétes lehet az életünk.
De komolyan nem írok semmit magamról, ha miattam nem tudsz aludni

nem akartam ilyen erős dolgot írni, de talán nekem már nem tűnik fel, mi az erős és mi nem, mert ebben élek...

Napi kérdés nálam, hogy együtt vagy ne együtt. Szervezzem-e, hogy valahogy megoldjuk, hogy kimenjünk mi is vagy nem. És igen, én is azt hiszem, hogy ez az angliai munka a sok rosszban egy hatalmas ajándék nekem, lehetőséget kaptam, hogy kipróbáljam, milyen egyedül. A kettősség bennem van, mert örülök ennek, de rettegek is, hogy mi van, ha nem megy. Manka ajánlott nekem egy levlistát, egy amerikai fórum, ahová csak ASes pasik NT feleségei mehetnek (zárt) és jelentkeztem, bevettek. Nagyon érdekes olvasni, hogy a férjem a sok aspi férj mellett tényleg lényegesen súlyosabb esetnek tűnik. Ezért is kezdek magabiztosabb lenni abban, hogy ez így nem megy tovább, nagyon egyértelműen látom az ő korlátait és az enyémeket is (pl ezt a Cassandra disorder-t, azaz, hogy érzelmi visszacsatolás nélkül és nem tudok élni, végülis ez is egy korlát). Körvonalazódik a kapcsolatunk is. Nagyon érdekes még, hogy mindenkinél hosszú évekbe telt felismerni az ASt, pedig volt olyan, akinek nagyon keményen a spektrumon lehetett a férje, én inkább már autinak hívnám és nem aspinak (nem is tudott a válás után egyedül élni, anyjához ment vissza). (ez az egy pasi tűnt durvábbnak a férjemnél különben) Sokáig ostoroztam magam, miért nem ismertem fel. De ezt nem lehet, senkinek sem megy, még ha súlyosabb, akkor sem, legalábbis akkor, ha nem ismeri az ember az autizmust. Elég kevés ilyen ember van. (de egyre több)
Szanya, zsuzsanna, köszi nektek is! Én nem találtam magyarul erről semmit, de már megkérdztem Kisstimet, mit tud erről, várom, mit válazsol.
MINDENINEK: többször írtam már, most is írom újra, nehogy valakinek lemaradjon

Amit a férjemről írok, azt TILOS a saját gyerekeitek jövőjére vetíteni. A férjem nem kapott segítséget gyerekkorában, ezért nem tudott megtanulni olyan dolgokat, amikkel valószínűleg a mostani problémái fele ilyen súlyosak lennének és szerintem a váláson sem gondolkodnék. A másik oldalról sem szabad nézni, hogy lám, nem kapott segítséget, mégis van családja. Kínlódás az életünk és elválni, elszakadni a két gyerekétől 34 évesen nem egy olyan életút, amivel megelégszünk, ha a gyerekeink jövőjéről van szó.
Ezért annyira fontos a gyerekkori fejlesztés.