Szanya1:
Itt maradtam volna a fórumon akkor is, mert a problémák attól még meglettek volna, és azért kaptam már innen sok hasznos infót, meg hát a társaság végett is.

Azért örülök, hogy nem dobtatok volna ki.
Hát két órát beszélgettünk, de nem sok újat mondtak. Annyit, hogy jóval átlag feletti inteligenciát mutat az általuk végzett nonverbális tesz alapján az IQ-ja, és ez is megerősítette őket abban, hogy auti, mert ehhez képest fennállnak a társas viszonyokban, viselkedésben a problémák. Valószínűleg a spektrum felső részében van, de ez ugye életkoronként változhat, így nem mondtak konkrétat. Gyermekkori autizmus kategóriájába teszik ők, de csak azért, mert megkésett a beszédfejlődése, mert egyébként aspergeres lenne, így ha bárhol olvasunk, vagy érdeklődünk mondjuk bátran azt, hogy aspergeres. De ugye amúgy is meg fog szűnni az a különbség tétel hamarosan. A fejlesztése jó irányba halad, kiemelten kell foglalkozni vele a társas viszonyok, szociális viselkedés, érzelmek felismerése (alapérzelmeket felismeri ezt mondták, még az idegeneknél is) stb területén, valamint a beszédfejlődését kell segíteni, mert ha ezek rendben lesznek, akkor a magas inteligencia, és a nagyon megindult beszéd alapján nagy az eséj rá, hogy integrált iskolába mehet, és hogy ott segítséggel, és kisebb osztálylétszám mellett (na ez az), meg tudja állni majd a helyét. Kiemelték, hogy a lehető leghamarabb drasztikusan meg kell emelni az óvodai tartózkodásának idejét, jellemezően persze a csoporton, közösségen belül.
Azt is mondták, hogy nagyon igyekszik megfelelni, sok helyzetben egészen jól kompenzál, alkalmazkodóképes, alkuképes, barátságos, betanult helyzeteket jól alkalmaz, jó az utánzóképessége stb.
Szóval ha nem nézzük azt, hogy benne volt a pakliban az is, hogy esetleg nem autista, végül is jókat mondtak.
Papírt még nem kaptunk, ezért azt nem tudom, hogy ott mit is fognak leírni. A Vadaskertben is mást mondtak szóban, mint amit leírtak.