LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9111

Tomger, akkor majd lécci írj a tomatisról! És írd le mit nem ehet Gergő.

Glor, Ti is diétáztok ugye? Bár a gluténmentességben nem vagyok túl jó, de ha jöttök szívesen megpróbálom :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9112

Labolen, Szanya!

Mi biztosan nem fogunk tudni 3ra odaérni, mert a fiam akkor (jó esetben) még csak ébredezik. Szóval mi kb. 4-f5 fele vagyunk várhatók. Alvást nem hagynám ki vele, mert akkor nagyon nyügi.

Én viszem a babakocsit, hogy ha nyügi, fáradt, bele tudjon ülni, meg saját kis ütögetőt neki. Amúgy fogalmam sincs, hogy fog viselkedni, sztem eljátszik majd (leginkább) egyedül, ha meg sok lesz neki, elvonul.

Tegnap volt a sznapja, nagyon édi volt, végre örült az ajándékoknak, nagyon tetszett nekik, és olyan lelkesen és boldogan fújta el a gyertyákat, hogy ihaj...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9113

A 22. vasárnap akkor fix? Mert akkor beírom a naptárba.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9114

Glor, Tomger!

Ti tojásmentesen is vagytok? Vagy "csak" tej és glutén?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9115

Az én fiam tuti, hogy nem akar majd másik gyerekkel játszani, ha ajtók vannak. Nem hisztis, ezzel nem lesz gond, viszont lehet, hogy elunja magát, de mi apával megyünk, legfeljebb elviszi aztán visszajönnek értem.

Igen, a 22. vasárnap 3-tól fix!

Sünöcske, gondolom jöttök?!

Marcoverde, felírhatlak, ugye?

Champ, nem kéreted magad tovább, remélem. :laugh:

Kriszti, jöttök?

Sephora?

Curasso?

Többieket felírtam.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9116

@Szanya
Megyünk,ha semmi nem jön közbe. Esetleg, ha egy mailt tudnál (vagy a házigazda tudna) írni, hogy pontosan hová kell menni és mit kellene vinni, az jó lenne:)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9117

Marcoverde, a címet küldöm, de hogy mit hoztok, az Rád van bízva. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9118

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Viki, Kisstim: Gergő tej és gluténmentes diétán van. Tojást, mármint tojásosat, azt eszik. Sütibe teszek tojást, de konkrétan keménytojást vagy rántottát,azt nem eszi meg :(
Én viszek Gergőnek gl és tejmentes tortát (egyfélét tudok sütni,vizespiskóta jellegű) és keserűcsoki tortabevonó van rajta. Viszek még pár olyan nasit ami belefér a diétánkba, pattogatott kukorica, gyűmölcssaláta.
Labolen, majd valamit ki kéne találni, hogy Gergő ne érjen el bármilyen kaját, mert hajlamos mindent megkostólni:)

Kimni, én nem félek Gergő viselkedése miatt, csak ha valamiért nagyon fáradt lesz, akkor hisztis, de ezesetben hamarabb lelépünk.
Érkezés: csak ha nem alszik Gergő akkor érünk oda 3-ra. De ez a ritkább. Egyébént mi is inkább fél öt felé jövünk.
Létszámunk: 1 gyerek +1 felnőtt (esetleg jön a párom is, de nem valószínű)

Szanya: költöztök? Hol maradtam le? Kertesbe?
Meg akartam még kérdezni, hogy fiad megeszi-e a fagyit? Tudom régen írtad hogy csak egy pár ételt eszik, csak gondoltam egy vizes fagyi megint egy jó próbalehetőség.

Süni: Delicsokiii, nyami!

Meszelés: lányok, felnézek rátok, én ilyesmit lánykoromban csináltam utoljára:) Viszont most befőzök a hétvégén! Baracklekvár:)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9119

Tomger, már tervezzük néhány éve... Csak épp nincs se energiám, se időm a lakáseladást menedzselni. :unsure: Meg olyan hiper-szuper házikót sem találtunk, ami megfelelne, főleg úgy, hogy hitelt nem akarunk felvenni.
De ha esetleg sikerülne eladni a lakást, akkor már belemennék egy nagyobb lakás vételébe is, mert ez már nagyon gáz. Egy mini játszóházban lakunk.

Nem, sajnos. A fagyi már egy emberi étel lenne. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9120

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Szanya: Merre keresgéltek? Kertes ház, vagy lakás?

Tomger: Majd megoldjuk valahogy. :)

Amúgy már arra is gondoltam, hogyha valaki nagyon aggódik, hogy a gyerek esetleg nem bírná a találkozó nyüzsgését, de szívesen eljönne amúgy a felnőtt társaság miatt :), akkor szerintem nyugodtan jöhet az illető csak magában is. persze szívesen latunk minden kisgyereket, csak arra gondoltam, nehogy valaki emiatt ne tudjon jönni. Nem tudom amúgy, van-e ilyen tag, csak úgy eszembe jutott Kimni írása után.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9121

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Szanya, akkor valamit félreértettem, a pakkolások kapcsán, de most már nem keresem mégegyszer vissza.
Csak azért gondoltam a fagyira, mert írtad hogy cukorkát a szájába veszi. Végülis a cukorhoz hasonlít a nyalóka, a nyalókához a pálcás jégkrém...
Mi most nagyon rákezdtünk fagyizni, még gombócos fagyi is megy, vannak cukrászdák ahol készítenek tejmentes fagyikat. És a gombócos fagyit hajlandó kiskanállal kanalazni kehelyből!!! Szereztem glmentes tölcsért ott meg megy a logopédiai fejlesztés, amíg nyalja hihetetlenül ügyetlen a nyelve. Nagyon ari majdnem fél óra 1 gombóc mire megeszi kiskanállal vagy míg elnyalogatja mert mindkettőben annyira béna.
A vizes jégkrémet viszont 1 perc, alatt lerágja a pálcáról, mint egy kis sáska.

Labolen, ok :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9122

Elment a lakásérdeklődő, mondta, hogy köszöni szépen. :unsure: De legalább rend és tisztaság van...

Labolen, eredetileg kertesben gondolkodtunk, de épp most törtek be egy ismerőshöz, így kissé elbizonytalanodtam. Bár egy lakásba is simán be tudnak törni (ezt meg tapasztaltam). De az tuti, hogy a kertezés már nem férne az időmbe. Kiraktam az erkélyre néhány egynyári virágot, az is kiégett ebben a 40 fokban. :(

Tomger, valóban cuccolunk, ki a raktárba, mivel a lakásban ennyi holmi már nem fér el.

Mi is ezzel a gondolatmenettel többször próbáltuk a jégkrémet, fagyit, Calippot, de rá se néz.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9123

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Tomger: ha ilyen ügyetlen a nyelve, és nehezen mond magánhangzókat, lehet totál hülyeség, de nincs valami fizikai oka ennek? Nincs pl lenőve a nyelve? Unokanővérem férjének igen, én nem is gondoltam, hogy ilyesmi még felnőttnél is fennálhat. Azt hittem ezt hamarabb megoldják.

Szanya: Csak azért kérdeztem, mert felénk van most eladó ház, olyan, mint a mienk. :) Bár ez már nem Budapest...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9124

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Mi most rendeltünk betörés elleni védőfóliát. Sajnos tényleg errefelé is több betörés volt már. Én meg most ajánlgatom a környékünket! :blush: :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9125

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Labolen: Sztem nincs lenőve a nyelve, azt látnám amikor mosom esténként a fogát. Nem?
De majd este jobban szemrevételezem :laugh:
Jó lenne, ha ilyen kézenfekvő lenne a megoldás..
Mi az a betörés elleni védőfólia? Hozzánk 2x törtek be, rács és risztó van.

Kérdés: Van-e vagy volt-e olyan, hogy nagyon vontatottan furcsán hangsúlyozva beszél a gyerek. Szinte lekottázható a dallama.
Olvastam, hogy ez is gyakori (A különös gyerekekben)
Ma egy kedves ismerősöm fogalmazta meg, aki nem tudja pontosan, mi is a helyzet a fiammal, csak, hogy megkésett a beszéde:
,,Olyan a beszéde mintha visszamondaná pontosan ugyanúgy a betanult mondatokat a legelső hallott hangsúlyozással... De Te nem tanítottad ezeket be neki ugye?,,
ÁÁ, neem... :laugh: Túl képp nem tanítottam be, valójában mégis, mert ugyanazokat a mondatokat milliószor elmondtam és most már jókor, jó helyen mondja. De ahogy mondja, az gépies, furcsán természetellenes.
Igazából arra lennék kiváncsi, ha volt ilyen valakinél az ugye változik, finomul idővel?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9126

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Nem tudom, milyen a lenőtt nyelv, csak pont azt mondták, hogy ha nem csináltatom meg időben a gyereknek, akkor nem fog tudni beszélni rendesen. Nekem a harmadik babánál volt ilyen, de azt a kórházban észrevették.
Valami olyasmi, hogy ha felhajlítod a nyelvedet az mint egy nagyon nyitott l betűhöz, akkor látod azt a hártyát a nyelv alatt. Gondolom ezt egy lenőtt nyelvvel nem tudná megcsinálni.
De lehet tök hülyeséget írok ám!

Fólia: belülről teszik fel az ablakra, nem is látszik, de nem tudják betörni tőle az ablakot, vagy csak nagyon nehezen. Youtube-on van videó róla, biztonsági fólia néven. Nem linkelem be, mert egy cégé.
Nálunk sok ilyet hallani, hogy az ablakon keresztül mennek be.

Hanglejtés: Nálunk is nagyon furcsa. Még én is kihallom, pedig minden nap ezt hallgatom, meg is szokhattam volna. De lényegesen eltér a megszokottól.
Jellemző a nagyfokú precizitás, pont amit a könyv is írt. Nem mér, hanem mi-ért, erőteljesen hangsúlyozva néha. :)
Remélem javulni fog, de később talán külön fejleszthető is lesz. Remélem lesz olyan, hogy ez lesz a legnagyobb gondunk, hogy szokatlanul intonál! :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9127

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok Anyukák!
El vagyok nagyon keseredve, megint nem fogok tudni találkozni veletek. Jázmin mostanában egyre jobban képben van (sokkal jobban figyeli a környezetét, egyre többször kér segítséget stb, mert veszi, hogyha egyedül nem megy, akkor ez célszerű,) aminek nagyon-nagyon örülök, a dolog hátulütője sajnos az, hogy az akaratát is határozottabban ki tudja nyílvánítani vannak olyan helyek ahol nem marad meg 10 percnél tovább, visszaül a babakocsiba vagy ki se hajlandó szállni. Így van pl egy nagyon szép játszótérrel, a nagymamákkal, legutóbb a parkkal, ötletem sincs, hogy ilyenkor mi nem tetszhet neki. Sehol nem bántották, régebben ezeken a helyeken jól szórakozott. Amitől most nagyon kiakadtam, kb 1 és ¼ óra BKV-zás után nem volt hajlandó bejönni a sporttelepre, van ott egy hatalmas fűtött gyerekmedence, nagyon gyakran megyünk mert imádja, de most úgy döntött nem kér belőle, vissza kellett fordulni.
3 órát utaztunk, ehhez marha meleg volt. Ja igen és természetesen mindenki minket nézett. Miért nem nyugtatja meg az Anyja ezt a gyereket? Jázmin ha rákezd a sírásra, akkor az nagyon hangos!
Nagyon sajnálom, de egyszerűen nem tudom bevállalni, hogy megérkezünk Labolenékhez és 5 perc múlva útra készen kell, hogy álljak. Jázmin mostanában kifürkészhetetlen.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9128

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Glor: Annak örülök, hogy Jázmin sokkal jobban érdeklődik a külvilág iránt. Remélem hamarosan a neki nem tetsző dolgokat is meg tudja nevezni majd, és akkor könnyebben megtalálod majd a megoldást ezekre a helyzetekre.
Megértem, hogy Jázmin nem biztos, hogy egyáltalán bejönne a kertünkbe.
De ha meg tudod oldani a felügyeletét pár órára, akkor Téged egyedül is nagyon szívesen látunk! Sajnálnám nagyon, ha megint kimaradna a személyes találkozás. :( Így el tudnál jönni?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9129

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Megpróbáltam most megnézni a nyelvét, de nem nagyon ment. Nagy nehezen sikerült azért mind a 4 irányba kidugni egy picit a szájából. A nyelve alá nem tudtam sem benézni, sem benyúlni.
Viszont a lenőtt nyelv sem magyarázná meg, hogy miért nem mond B, T vagy M betűket sem.

Glor, most látom, hogy közben Te is írtál, nagyon sajnálom ha nem jöttök, Gergő biztosan érdeklődne Jázmin iránt! B)
Ja, a nagyikat Gergő sem szereti, de a gyerekek bejönnek...egy darabig érdeklődve figyel, aztán elfoglalja magát valami vonatozással.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9130

Glor,
hát igen. A fejlődés néha újabb megoldandó problémák elé állítja a szülőket.
De ne keseredj el, mert ez jó! Jázmin észrevesz olyan dolgokat is amiket eddig nem, de bizony lehet, hogy tart is tőlük.
Sajnálom, hogy nem tudtok jönni :(
Ma mi a Vadaskerttel jártunk így S. Annánál. Eddig is úgy láttam Mimi nem szívesen van ott. Az oka ismeretlen, illetve bármi lehet. Mimi fél órán át keservesen sírt Anna szobájában, épp hogy a legfontosabbakat tudtuk megbeszélni és a következő időpontot, de előrelépni nem tudtunk. Azt hittem fáradt, de miután visszaültünk az autóba rögtön jó kedve lett és nem aludt el.
Remélem legközelebb jobban sikerül.

Labolen, tudnál nekem képet küldeni a házatokról és a kertetekről? Kinyomtatnám és betenném Mimi hetirendjébe. Így kisebb lenne a kockázata annak, hogy hazajövünk rögtön.
Oldalmegjelenítési idő: 0.117 másodperc