LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9071

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Labolen:

Én egész nyáron ráérek, sajna a nyaralás nem jött össze (nem kaptunk egyszerre szabit Apával :( ), csak két nap egy kis horgászházban a tatai tavon.

Én szeretek sütni, sehova nem megyek üres kézzel, így ha összejön a találka a süti frontot fogom erősíteni! ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9072

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Champ: Oké, a sütit szeretjük. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9073

Labolen, ha tudunk mindenképp megyünk. A problémám, hogy néhány utóbbi alkalommal, ha vendégségbe mentünk vagy ha hozzánk jöttek Mimi nem tudott mit kezdeni magával. Ha pedig elvonul és vele én is akkor az szinte olyan, mintha ott sem lennénk :( Viszek neki kedvenc könyvet és sütit és remélem a legjobbakat :) Próba cseresznye!

Curasso, sajnálom :(
A hangterápia engem is érdekelne, lécci.

3Mackó? Ti jöttök? Tudtok jönni?

Tomger, milyen terápiátok volt?
Mimi is nyűgösebb, kicsit hisztisebb. Nem alszunk valami jól ebben a nagy melegben, és hát unatkozik is...

Szanya, gyógyuljatok meg! A vevő meg nem takarítónőt keres :) Nálunk botrány ami a házban van, még a szintentartás sem megy! Nyár végére olyan leszek mint egy felmosórongy :unsure:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9074

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Ásiviki: Remélem el tudtok jönni, és Mimi is jól érzi majd magát. Majd keresünk valami nyugis dolgot, ami lefoglalja talán.
De én is azt gondolom, hogy meg kell próbálni, aztán ha nem megy, majd ráérünk akkor kitalálni valamit. :)

3mackó: mi újság veletek? Jó lenne, ha tudnátok jönni Ti is. :)

Curasso: Én is sajnálom, és sok erőt kívánok.

Szanya: jobbulást a kisfiadnak! A vevőnek elég, ha minden párhuzamosan és merőlegesen áll! :) Amúgysem a berendezést nézi, hanem a szobafalakat és kilátást.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9075

Marci is teljesen kikészült a melegtől. Ingerlékenyebb és nagyon türelmetlen.
Este nagyon nyugtalanul alszik, és bizony reggel fél 6-kor nehezen bújik ki az ágyból. Az oviban meg a közös csoport, meg a naponta változó óvónők miatt jobban kell koncentrálnia. Délutánra úgy elfárad, hogy sokszor még játszani sincs kedve, nekem meg nincs szívem még feladatokkal "nyúzni".
Pedig a feladat tudata rengeteget fejlődött. Csütörtökön este hétre jutottunk el a gyógypedhez, és este 8-ig végig csinálta a foglalkozást nyafogás nélkül.
Móni(gyógyped.) ezért sütött neki palacsintát. ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9076

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Ma estére végre ismét 100 %-os anya leszek!
Letelt a 2 hét a miskolci nagyszülőknél, kb. 1 óra múlva indulunk a srácokért.
A két hét legnagyobb eredménye: végre beszélt velem telefonon a fiam!!! :) :) :) Azt inkább ne akarjátok tudni, hogy miket mondott! :laugh:

Csak megnyugtatásképpen minden rumlival küzdő anyukának:
Nekem a srácok sinceneke itthon, mégis olyan a lakás, mint ahova becsapott egy bomba!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9077

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Szanya: jobbulást a kissrácnak! És egy kalappal a lakás eladáshoz!

Champ: én is először mennék a találkozóra! Leszünk egy páran újak...
Nekem a július a jó, augusztusban az a hétvége lehet, hogy nem jön be. Szombat vagy vasárnap?
Még nem tudom, mit hozzak. Asszem valami süti lesz belőle.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9078

Kedvesek vagytok, de nekünk ezek a találkozók kivitelezhetetlennek tűnnek. Még az is gond, hogy megyek el orvoshoz (kb 1,5 év aktuális a felülvizsgálat stb.). Nyaralni se megyünk sehová. Talán egyszer-kétszer leugrunk a férjem nővéréékhez a Balatonra 1 napra (2 óra út oda, és 2 vissza). Most hétvégén is mentünk volna, de a férjemnek megint dolgoznia kell, mint szinte minden hétvégén.

Mi a helyzet. Meleg van, dögledezünk. :blink: Mind a három gyerek itthon van, így nem csak melegtől dögledezek. ;) De élvezem az új mosógép nyújtotta örömöket. :woohoo: Csak ne kéne vasalni (azt várom, mikor nem lesz ennyire meleg). Takarítás. Hát nagyjából soha nem vagyunk elég szalonképesek egy idegen, vagy kevésbé közeli hozzátározó számára (néha még azok számára sem). Most ráadásul a meleg miatt, egész nap (kb 9.30-17ig) beszorulunk a lakásba, és így végképp itt szednek szét mindent. Zolikának hiányzik az ovi úgy látom.

Kevesebb időm van az internetre is, így jobbára csak olvaslak benneteket, de azt esténként, szint minden nap. :)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9079

Valamit terveztetek a Balatonnál is augusztusban (ha jól emlékszem), talán arra el tudunk menni ...
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9080

Sajnos nem jutok hozzá ,hogy minden nap olvassam a fórumot, ezért kissé lemaradtam: Mikor lenne a legközelebbi találkozó és hol?A legutóbbira szerettünk volna eljutni, de nem sikerült összehozni. Gyerekes verzió lesz? (Mehetünk?:)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9081

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
3mackó: Sajnálom, hogy nem tudtok jönni, de talán majd a Balatonon összejön valami...

Marcoverde: ahogy elnézem júli 21-ei hétvégén lesz egy találkozó délután egy találkozó nálunk, az érintett gyerekekkel együtt. Pontos címet majd mail-ben, de egy budai oldalon északon lévő Szentendréhez közeli kisvárosban (szerintem falu :))lakunk, kertes házban.
Szívesen látunk mindenkit. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9082

Labolen, akkor fixáljuk: július 21 vagy 22? Döntsd el, Te vagy a házigazda. :) Meg azt is, hogy hánytól hányig. Nem akarsz egy létszámlimitet?

Azt már látom, hogy a tortát csak úgy tudom megrendelni, hogy a gyerekeknek jusson, úgyhogy aki sütit akar hozni, az ne fogja vissza magát. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9083

3Mackó, sajnálom, hogy nem tudtok jönni, mert én meg tuti Balatonra nem tudok majd menni :( Egyébként gondoltam Rád amikor múlt héten elromlott a kazánunk és a mosogatógépünk. A kazán már működik de a mosogatógép egy darabig én leszek :laugh: Még szerencse, hogy a mosógépünk bírja...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9084

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Jaj nekem nem jó a 21 szombat, mert szülinapozunk ezerrel!

Labolen: én nem ajánlottam új helyet, csak mondtam jobban mondva írtam, hogy egyszer vmikor egy ilyen típusú helyen jó lenne összeröffenni, ahol mi voltunk.(Piliscsév)

Én minden új embernek örülök és max. akkor nem fog a találkozón beszélni, mikor tele lesz a szája! Viszont tuti, hogy mindenki hamar feloldódik! :)

Szanya:: szorítok a lakásnézőtök miatt!

Andris: Köszönöm a képpel kapcsolatos megjegyzéseket, én is imádom amikor így alszik el. Még a nagy Góliátom is olyan aranyos amikor kiterülve alszik.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9085

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Viki, mi tomatist csináltunk és inkább priviben írok ha érdekel. Most leginkább SEMMIT sem érzek a terápia javára írhatót, de még várok.
Igazából Gergőnél eddig is hirtelen hatalmas meglódulásokat tapasztaltam, de most inkább a leterheltségtől némiképp inkább visszaesést érzek. Nagyon beragad nála a lemezjátszó annyit ismétel és nagyon sok az értelem, figyelem nélküli ellenkezés.
Most indulunk a Balcsira, nemigen fogok gép előtt ülni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9086

• mimmo
  • mimmo profilkép
Sziasztok!

Csak gyorsan írok kicsit. Apát elengedtem picit beszélgetni, pár régi barátjával. A két nagyobb gyerkőcöm "nagymamázik", a két kisebb pedig együtt építkezik. Ádám mintha kicsit féltékeny lenne a picire, ugyanakkor pedig egy csomó jó dolgot vesz fel tőle. :) Szerintem a kicsinek köszönhetően kezdett el mostanában rámutatni dolgokra többféle funkcióban is.

Hajlamos vagyok leragadni én is a gépnél, ha végre hozzáférek. Pedig Nekem is egy egész romelhárító osztag segítsége is kevés lenne, hogy végezzek a pakolással. Sziszifuszi vállalkozás :S Ráadásul most még annyi kedvem sincs hozzá, mint máskor.

A találkozóhoz. Nekünk 22-e lenne jó. Apa 21-én dolgozik, az augusztusi hétvége pedig beleesik a balatonberényi nyaralásunkba B)
Bár a gyerekes találkozó miatt most jobban aggódok, mint az első szülő-tali előtt. Mert mostanában néha hajmeresztő disznóságokra is képes a kisember. Bár lehet, hogy csak itthon :blink: Folyton tesztel engem..........
De azért remélem, hogy jó idő lesz, és akkor a kertben biztosan jól fogja érezni magát.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9087

Sziasztok!

Én a 21-i hétvégére szavazok, szombat picit jobb, de vasárnap is megoldható.
Labolen kert, mert mi is szökünk.

Agiviki: ha jól emlékszem, Glor kislánya és Tomger fia van glutén- és tejmentes diétán, hogy tojást sem esznek-e azt nem tudom.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9088

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Most meszelés utáni takarítást tartok, csak egy gyors hsz:
Legyen 22 vasárnap délután. Talán háromtól, mert akkor a délután alvó gyerekek is felébredhetnek. Alszik valaki?
Kisstim, remélem akkor tényleg megoldható, és akkor Sünöcskének és Mimmonak is jó így.
Szanya: most már nem lenne szerencsés azt mondani, hogy max ennyi és ennyi...
Akik eddig jelentkeztek, azok jöjjenek. Úgyis veszek műanyag poharakat meg tányérokat, remélem nem gond, meg szalvétát. Csak elférünk valahogy. :)
Gondolom úgyis hoz mindenki valamit, akkor nekem nincs vele gondom. Kisstimnél sem fogytunk ki sose semmiből. :)
De ne aggódjunk előre, mert akkor én is el kezdek parázni! :D
Egy próbát megér, mindenki tesztelheti a gyereke viselkedését hatalmas vendégség keretében! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9089

Rendben! Akkor minden világos, kérem szépen a neveket, hogy ki jön és hány gyerekkel. (És szerintem összesíteni kéne azt is, hogy ki-mit hoz nagyjából, nehogy legyen 10 féle süti, de szendvics egy se.)

Labolen, műanyag pohár az előző taliról maradt nekem kb. 70 db, úgyhogy azt sokat ne vegyél.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9090

Most jöttem rá, hogy ha a tortát a Belvárosban vesszük, akkor szétolvad, mire kiérünk! Meg a gyerekkel is elég kiszúrás lenne még beautózni.
Szóval adhatnátok tippeket jó cukira Óbudán! Úgy rémlik, hogy Csillaghegyen van egy a HÉV megállónál, és mintha rendeltünk volna már onnan finom tortát. Nincs esetleg tapasztalata azzal valakinek még rajtam kívül?
Oldalmegjelenítési idő: 0.552 másodperc