Erre én is rájöttem, hogy utánozzák a bünti módszereket... én nem igazán ütöttem rájuk, talán az elmúlt 5 évben 3x csaptam a kezükre, mert már annyira plafonon voltam, de az egyéb büntiket simán alkalmazza a nagy a kicsinél

Elküldi a fürdőszobába büntibe

De nem megy be persze a kicsi... meg ugyanazokat a szavakat mondja, mint én szoktam és csípőre teszi a kezét és totál mérgesen kiosztja az öccsét, aki jön hozzám sírva, hogy azt mondta a Nimród, hogy meg lesz mosva az arcom, ha nem adom vissza a játékát

Én ezeken elég jókat szoktam nevetni, tök aranyosak... Igazán a kicsinél vettem észre, hogy a testi dolgokat visszakapom. Amikor rácsaptam először a kezére, másnap simán visszacsapott rám, úgyhogy ez egy NTnél is simán így van sajna... a nagyot nem is lehet bántani, ő túl érzékeny.
Képzeljétek, a sógornőméknél nincs jutalom és nincs bünti. Elég modern család, egy 5.5 éves kisfiú van, aki nagyon okos és ügyes. És nem büntetik soha, de jutalom sincs, ne azért csináljon meg valamit a gyerek, mert jutalmat kap, hanem, mert ő akarja. Mi, a férjemmel, amikor ott vagyunk, sokszor érezzük, hogy Jézus, már rég megmostuk volna az arcát.... annyira nem tudom elképzelni, hogy ez működik is, amit ők csinálnak. Majd kiderül úgyis a suliban...
Engem ti megnyugtattatok, hogy egy NT gyereknek is jó a jutalmazás, csak nála is le kell redukálni majd dicséretre.
Szanya, nem tudom, hogy 5 évesen még belefér-e az egyéb pervazív fejlődési zavarba? Már nem? Amikor első beszélgetésen voltunk a klinikán júliusban, akkor már mondta a dokinő és le is írta a nekünk adott látogatási lapra, hogy pervazív fejlődési zavar. De persze pont azért kérte az 1 hetes vizsgálatot, hogy kiderüljön, hogy pontosan mi is a probléma. Hát, én nem hiszem, hogy fogunk diagnózist kapni most már...