LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49547

Nem, nincs olyan, hogy mindenki. Csak olyan van, hogy gyakori valami.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49548

Sziasztok! Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
9 éves auti fiú, 7 éves auti lány

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49549

Misty, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49550

Timmo!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49551

Szanya
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49552

Sziasztok!

Kerestem, de nem találtam az infót. Azt hiszem itt volt róla szó, de az is lehet, hogy más helyről származik az info.
Szóval melyik az az autikat is fogadó magán óvoda, ahol nagyon nem jól mentek a dolgok? Nem a Csip Csup Csodák a 14. kerületben?
Még mindig óvodát keresek, vagyis inkább egy tündéri óvó nénit kiscsoportos nem SNI-s auti kisfiamnak. Nagyon szorong, félénk. Budapesten szinte bármit megoldok. Pest környékén is. Valaki tud ajánlani?

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49553

Nem az volt. Róluk csak annyit tudok, hogy mikor jelentkeztünk oda, akkor nem volt hely. Valamelyik integráló zuglóinak láttam mostanában a hirdetését, hogy 5 éves korúnak van helyük, de meg nem mondom, hogy melyik volt, lehet, hogy pont a Csip Csup.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49554

Köszi Szanya!
2 ovirol volt negatív tapasztalat, de nem a 14-ben. Lehetne tudni ezt a két ovi nevét/kerületet?

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49555

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49556

Értem, rendben. Köszönöm a tanácsod!

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49557

Misty
Ha például olvastok mesét, akkor kérésre megmutatják amit kérsz tőlük? Vagy ez alakul kedvük szerint? Ha nem akarja megmutatni, akkor egyszerűen csak ignorál, vagy megrázza a fejét, vagy mondja, hogy nem?
És az "öröm vagy élmény megosztása", mint kritikus pont hogy volt/van nálatok?
Mennyi idő alatt jutottatok el az első szavaktól a folyamatos beszédig? Egyáltalán hogy kommunikáltatok kezdetben?
Kezdemnyeznek játékot veled, apával vagy a tesók egymással? Hogyan?
Annyi szakirodalmat olvastam, de az elmélet valahogy nem adja nekem vissza, hogy ez a gyakorlatban hogyan is van. Én pedig egyre hülyébbnek érzem magam. Most is, hogy ezeket kérdezem... :blink:

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49558

Heather
Tehát tulajdonképpen azzal segítik meg a gyerekeket, hogy kapnak plusz fejlesztést, és több figyelmet a kis létszám miatt? Meg gondolom az értelmi képességek szerint alakítanak ki homogén osztályokat, vagyis a te gyerkőcöd lehet, hogy az egyetlen auti az osztályban, a többieknél más az eltérés.
És a nyolcadikos tanakos is ugyanúgy tanul fizikát, törit... stb. csak mondjuk kicsit felületesebben?
Az integrált ovi miért nem jött be nektek? A sok gyerek miatt?

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49559

Eurolina
Én nemrég olvasgattam ovis témában. Két ovi nevét írtam fel amiről pozitív tapasztalatot olvastam. Az egyik egy újpesti, Kiskavicsok magánovi. A másik Mogyoródon a Vár-lak ovi.
Kiscsoportos magánovi mindkettő. Van honlapjuk, esetleg nézd meg.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49560

Eurolina:

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49561

Timmo,

Köszönöm az ajánlásokat. A Kiskavicsrol nagyon sok negatívot olvastam nemrég egy másik csoportban. A mogyoródi ovit még nyáron hívtam. Tündéri a vezető, de szerintem ott sokkal erintetebb gyerekek vannak az enyémnel, oda azért nem mentünk.
Marcoverde,
Köszönöm, ha rákérdezel. 4 volt szeptemberben. Nem "nehéz" eset, nincs dühroham, szenzorossag, nagyfokú rugalmatlansag. Viszont rendkívül érzékeny, szorongó kisfiú, amit egy tündéri mosolygós óvónő egy kis játékossággal, huncutsaggal gyönyörűen tudna kezelni, és kinyílna a kisfiam. Jelenlegi óvónők nem ilyenek....faradtak, kiégtek. És persze a társas kapcsolatok nem mennek.
Igen, írtad már azokat az ovikat. De ahogy írtad, állami ovik kérnek SNI státuszt. Ezt meg mi sem akarjuk. Magánban kap fejlesztészt, az ovitol én már csak azt kérem, hogy ne ártson. Igen, délben hozom el, ebéd előtt. Nem hajlandó ott ebédelni. 1 napot igazoltan távol vagyunk egész délelőttos fejlesztésen (oviban töltött időnek számít). Egy másik napon szinten fejlesztés, úgyhogy 3 délelőtt vagyunk oviban.
Szóval azért keresek magant, mert ahogy írod, szociális fejlesztés sehol sincs, de még kedves mosoly sem. Úgy tűnik, már ezért is fizetni kell, ha csak nem vagy baromi szerencsés.
De jó hogy írtad a Hangvar ovit!! Szemezgettem vele.
Ti milyen suliban gondolkodtok majd?

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49562

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49563

Eurolina:

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49564

Marco, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49565

Timmo
9 éves auti fiú, 7 éves auti lány

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49566

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Oldalmegjelenítési idő: 0.142 másodperc