LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49527

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49528

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49529

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49530

Titimici, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Heather,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49531

Szanya
Neked mikor kezdett beszélni a fiad? És hogyan fejlődött? Írtad egyszer, hogy ti nagyon korán elkezdtétek a fejlesztést.

A tanakosoknak is 8 év az általános? Kik vannak egy osztályban? Milyen a tananyag? Milyen órák vannak? A továbbtanulás elviekben bárhol történhet ha megírja a gyerek a központi felvételit?

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49532

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49533

Szanya
Mit értesz pontosan az alatt, hogy az megy be a fejébe amit megtanítunk? Ha pl.egy mesekönyvet olvasunk és megmutatom benne meséléskor pl. hogy "ez a hóember", az tanításnak számít? Vagy ennél bonyolultabbra gondoljak?
Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek, de nagyon az út elején járunk de minél többet olvasok, annál hülyébbnek érzem magam.

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49534

Egy ismerősöm fia most 18 és ő úgy jár még általánosba, hogy minden évet kétszer. De nem csak ő, hanem mások is abban a suliban. A fiú nem auti, hanem értelmi fogyatékos. Neki az alapműveletek sem mennek teljesen matekból, beszélni tud, de az értelmi színvonala ott is nagyon megmutatkozik. Akkor az milyen suli?
Aki tanakos, az tulajdonképpen később egy esti gimnáziumba sem jelentkezhet? Csak mert az diszkrimináció lenne szerintem. Az már nyilván más kérdés, hogy bírja e, de a lehetőségnek biztosítottnak kellene lennie szerintem.

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49535

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49536

Szanya
Ti logopédusnál nem is jártatok? Pl.akadályozott beszédfejlődés terápia nem segít ilyenkor amennyiben együttműködő a gyerkőc?
Nálatok 2 évesen az evés és a beszéd hiánya volt csak probléma? Vagy valami kényszermozgás/viselkedés is feltűnt?

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49537

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49538

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49539

Pedig a diszfáziával foglalkoznia kellett volna logopédusnak. Vagy ez egy speciális ága a logopédiának amihez külön szakértelem kell?
Én is ettől tartok, hogy megy az idő, és a "várjunk még, mert fiú, majd beindul..." szövegeket nyomják a szakemberek.
Jól gondolom, hogy akkor nektek is a beszédprobléma volt, van és lesz a vezető tünet?
Vagy jöttek újabb tünetek ami az autiság számlájára írható? Én úgy olvasom, hogy a diszfázia is rendesen tud autisztikus tüneteket hozni magával.
A kisfiad mivel játszott kicsinek?
(Lassan javasolni fogom, hogy írj könyvet, annyit kérdezek... :P

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49540

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49541

Logopédusokról Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49542

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49543

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49544

Az én két nagyomat is szívesen fejlesztette a logopédus, mert nem volt nagy kihívás. De csak van már olyan logopédus is, aki beleáll a feladatba és mer vállalni nagyobb kihívást is, mint zizit rakosgatni a kölök nyelve alá.

Szanya, ha állandóan pörgetett a fiad, az lehet mondjuk néha már sok volt, de az ingerek keresése, a gyöngyözés és az egyéb játékok szerintem tök normálisak minden gyereknél. Egy nt-nek mondott gyereknek is olyan hülyeségei vannak.
Emlékszem az oviban az egyik kisfiú középsőben azzal játszott állandóan az udvaron, hogy szaladt a kerítés mellett és húzta végig a botot rajta. Ez annyira megmaradt bennem. Minket, gyerekeket nem zavart, de az óvónénit rendesen kihozta a sodrából minden alkalommal ez a koncert. Na meg a homok rúgása amikor körbe-körbe szaladt a homokozóban. Ma már a kissrác apuka. Teljesen átlagos. Pedig manapság tuti rögtön diagnózist adnak az ilyennek.

Olvastam egy cikket a múltkor. Azóta is az eszemben van.
www.evamagazin.hu/13284_nema_gyereknek
A kislánynak is rendesen voltak autisztikus tünetei és mégsem az volt.

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49545

Timmo,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Eü., ha már így eszembe jutott. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 2 hónapja #49546

Jajjjj Szanya!!! Amiket leírtál... na az elég gáz. Ezek szerint az eü-ben is még az Esőember filmnél tart mindenki. Nagyon szomorú.
Amúgy minden auti kerüli a szemkontaktust? És a mutogatás mindig hiányzik?
Oldalmegjelenítési idő: 0.233 másodperc