LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46598

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46599

Némmán, egy Luna! :) Mizujs? Sulik?

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46600

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46601

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46607

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46610

Szanya
Ez jó lehetett :D Nálunk apjának volt régről egy profi ugrálókötele, számolta az ugrásokat, azt használtuk. Na azóta töbkrement szegény, már csak a kötélrésze van meg :D
A gyerek úgy néz ki megint beteg 2 nap után, hapcizik meg szörcsög az orra, megőrülök komolyan. Ki milyen vitamint ad a gyereknek? Béres csepp jó? Mindenki azt ajánlgatja, de szed így is multivitamint, c-t, d-t, kell az még mellé?

Luna
Jó látni, örülök, hogy sínen vagytok :)

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46611

Babesz C-vitamin nagy dózisban 1000mg felett és a Béres csepp is jó.Ezen kívül semmi,ha esetleg megeszi tőkehal májat.És jobbulást kívánunk.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46612

Donpepe
Köszi! A mindennapokban 1000 feletti cvitamin? Én eddig nem mertem csak 500at, én szedek 1000et :) Nem sok az?

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46613

A betegség ideje alatt kell 1000 felett,a hétköznapokban felesleges szedni mert elég az amit az étkezések során beviszel.A d vitamin helyett sem véletlenül írtam a tőkehalmájat.A szintetikus vitaminok károsabbak mint ha nem szednél semmit.Erről a véleményemet és tapasztalataimat is szivesen megosztom de ha megkérdezel egy komoly orvost,nem egy sárkányfüvest! Ő is ezt fogja mondani.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46614

Babesz Nektek volt echolálás,meddig tartott? És most nálunk folyamatos az ellenkezés,ha akar valamit akkor is azt mondja inkább hogy nem.Ezzel kapcsolatban van valami tapasztalat?Viszont filccel rajzolgat és már szépen odajön és mondja hogy "apa kakilni kell" eddig inkább csak jelezte.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46615

Donpepe
Köszi!
Ehiszem, de az enyém biztos hogy nem enne meg tőkehalmájat :)
A vitaminokat, a c-t is azért szedjük, mert nem egy nagy zöldséges. Főzelékeket ímmelámmal megeszi, de azokból meg azt mondják elfő a vitamin, a nyers zöldségeket meg nem eszi. Próbálok sok zöldséges kaját csinálni de ha meglátja a kajában a darabokat akkor azokat nagyon ügyesen kikerüli, hogy véletlen se kapja be. Gyümikből is csak a nyáriakat, ilyenkor csak a banán a menő, meg ha sikerül kapnom normális körtét. Nyáron zabizza a gyümiket, ilyenkor semmi, utálja a narancsot, még a mandarint is szóval maradnak a szintetikus vitaminok. Almát enné szegény, de attól meg mindig megfájdul a hasa még akkor is ha csak kicsit eszik belőle. A d-vitamint meg mindig mondják, hogy szedjük folyamatosan. Nem tudok mennyire káros a szintetikus, talán olyasmit olvastam, hogy nem szívódnak fel olyan jól, de olyat még nem hogy káros lenne, majd utánaolvasok.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46616

Nekünk ezzel szerencsénk van,imádja a gyümölcsöket szinte mindent megeszik még a citromot is.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46617

Donpepe
Jó nektek. Enyém utálja a savanyú izt.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46623

Donpepe, mi van a D vitaminnal??? Ezt spec. folyamatosan adom, ne már, hogy az nem jó. :( A tőkehalmáj nagyon büdös? Életemben nem ettem. Szerintem kizárt, hogy azt Z. megegye.

Valakinek volt mostanában köhögős vírusa? 1 hete majd megnyúvadok, kiköhögöm a lelkem és nem javul. Az érdekelne, ha volt valakinek, hogy meddig tart??
Esetleg valami tipp köhögéscsillapítónak? (A mézet nem szeretem.)

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46624

Szanya
Nekünk december elején volt ilyen köhögős vírusunk, semmi nem segített, alig akart elmúlni. Már szinte semmi bajom nem volt, de a köhögés az 2,5 hétig tuti tartott. Én csak inhalálni szoktam salvusvízzel, így nem tudom mi segíthet. Jobbulást!
A d-vitamin szerintem kell. Koradokik is mindig felhívták rá a figyelmemet hogy adjam a gyereknek mert kell és eddig még minden orvos mondta, hogy muszáj szedni, nem tudunk annyit bevinni mint amennyi kellene.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46625

2,5 hét, hú de jó, nagyon szuper. :( Inhalálni kéne valóban, de elromlott az inhalátor, és mivel az utóbbi években Z. már nem volt folyton bronchitises, ezért nem vettünk másikat. Viszont jó, hogy szóba került, mert tulajdonképpen lehet ezt forró vizes edénnyel is. Ki is próbálom.

Az biztos, hogy kell a D, de ezeket a szintetikus dolgokat én sem szeretem, ha van valami természetes alternatívája, akkor inkább azt választanám. Csak a tőkehalmáj az esélytelen szerintem.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46626

Szanya. Nyugodtan adhatod a D vitamint csak termèszetes mòdon jobb,a tőkehalmáj amúgy nem büdös ès nagyrèszt omega3.
Lènyeg ha folyamatosan vitamint adsz a szervezet hozzászokik pedig a termèszetes vitamint kellene hasznosìtania.Tèlen a D vitamint nem árt pòtolni.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46627

Szanya 3 hètig köhögtem,száraz köhögésre sinecod felszakadòsra ambroxol.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46628

Az omega3 se ártana, kipróbálom ezt a tőkehalmájat, hátha nem annyira rossz.

Megnézem, van-e valamelyik. Reggel ittam egy ACC-t, de nem csinált semmit. Már nagyon unom. Az inhalálás jó volt, csak közben hazajött a család a logopédiából és nem akarom, hogy a gyerek magára rántsa a forró vizes edényt.

Autizmus mindennapok 6 éve 2 hónapja #46629

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Oldalmegjelenítési idő: 0.994 másodperc