LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #46042

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #46043

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #46044

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #46057

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #46058

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Mit szóltok az ápolási díj emeléséhez? Egyelőre még nem sikerült elhinnem... Majd ha látom. :laugh:

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #46059

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #46060

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #46061

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #46062

Szanya Azt tudod esetleg hogy mi van olyankor mikor a nevtan nem auti diagnózist ad de a korai fejlesztő pszichiátere pervazív fejlődési zavar diagot ad és kiadja az igazolást az emelt csp.-hez és a hosszabbított gyeshez?

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #46063

Ma voltak nálunk ismerősök és ovitársak hááát a két éves kissrác közel ott tart mint B. persze betűket,számokat,állatokat,formabedobót B. zsigerből vágja de mondatokat nem nagyon mond és csak akkor figyel ill. jön oda ha akar.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #46064

DonpepeVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #46065

Donpepe, akkor igényeld meg a kedvezményeket és hagyd ennyiben a dolgot. Ameddig nem feltétlen szükséges, addig én nem módosíttatnám a szakértőis papírt. Viszont ha bekérik a korais diagnózist, akkor kénytelen leszel odaadni és akkor már kérdéses, hogy mi lesz. A szakértőik sok esetben nem fogadják el a külső pszichiáter véleményét, ha van saját pszichiáterük (ami szokott lenni).

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #46066

Most elolvastam a helyi általános iskolánk alapítóját és szerepel benne az autista gyerekek fejlesztése is,elméletileg ahogy kivettem van szegregált és inegrált osztály is.Igaz hogy még ez távoli kérdés de jó tudni.Szanya és ez felveti azt a lehetőséget is hogy valószinűleg ezért találkozhattam annyi sni-s tanulóval gyermekkoromban mivel már akkor is fogadó intézmény volt.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #46067

Igen, az lehet. Többen írtak egyébként ilyen intézményről, még budapesti is volt köztük. Kissé zavaros volt akkoriban is ez a dolog.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #46068

Jó dolog ez az ápolási díj 100 ezer forintra emelése és legalább valaki tett ez érdekében,de mi lesz mondjuk a 9 éves gyermeket nevelő szülővel aki gyesen van mivel ápolási díj csak a gyermek 10 éves kora után jár? Az jó hír ahogy kivettem hogy minden kategóriában jár az összeg.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #46069

Gyes helyett lehet ápolásit igényelni (legalábbis eddig így volt).

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #46070

Donpepe
Én úgy tudom ilyen esetben a kettő közötti különbözetet adják. Vagy úgy is lehet hogy egyik szülő igényli a gyest, másik pedig az ápolásit.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #46071

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #46072

Luna, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #46073

Luna
De nem értem miért nem lehet ha tényleg nem? A gyes-t adják munka mellett is és azt írják tartós beteg gyermek esetében időkorlátozás nélküli munkavégzés is lehetséges. Tehát dolgozhat mellette a szülő, nem feltétele hogy otthon kell lenni a gyerekkel. Az ápolási meg járhatna annak aki otthon van a gyerekkel mert nem tud elmenni dolgozni mellette.
Oldalmegjelenítési idő: 0.147 másodperc