Szia Zsuzsa!
Az én fiamnal is ilyen szerepe van a cumisuvegnek, de ő már elmúlt 3 éves és másból is iszik. Nálunk ilyesmi eset tortent a cumisuveggel, tavaly nyáron egyik nap, de csak aznap tartott. De pont így viselkedett vele, plusz inni akart belőle, de nem ivott hanem földhöz vágta és hisztizett, rugdosta. Ez egy olyan napon volt, mikor kirandultunk az állatkertbe (előtte még sose volt) és hazaértünk. Utána órákig tartott ez. Útközben hazafelé aludt. Esetleg nem történt valami 5 nappal ezelott, ami így bekavarhatott? Akár egy jó élmény is lehet. Vagy lehet magával a benne lévő cumival? Nagyobb lyuk lett rajta vagy ilyesmi?
A poharat akár fürdés közben is lehet próbálgatni, csak nehogy utána meg fürdeni se akarjon. Esetleg egy tök ismeretlen pohárral ontogetni a vizet fürdés közben egy ideig. Hogy legalább megfogja.
Az én fiam is szeret üvegből inni, mint ahogy Babesz is írta, van vizes üvege, most már nagyon cseres lenne, de hetek óta sehol nem találok olyat. Szerencsére iszik bármit pohárból is. Cumisüvegből csak a teát issza saját megnyugtatására.
Sok ételnek magas a víztartalma, nem tudom miket eszik meg, de hátha eszik ilyesmiket is, akkor nincs nagy vész, figyelgesd mennyit pisil.
Én olyat is csinaltam, hogy mikor azon ment a hiszti, hogy kell/nem kell valami, akkor letettem az asztal szélére és mondtam neki, hogy ha kell, majd itt lesz. Mert ha oda akartam adni is ordított, vagy ha el akartam venni is. Lehet meg kéne próbálni elérhető helyre tenni, hátha magától egyszer úgy gondolja, hogy most tényleg iszok belőle. Bár nálatok biztos nem ilyesmi van a dologban, mert azért 5 napig csak nem csinálná.
Más:
Drukkolok mindenkinek, aki ovit/sulit kezdett, hogy minden a lehető legjobban süljön el.