LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44855

Donpepe
Akkor jó sokmindenen túl vagytok már ti is, ez az egész élet állandó harcokból áll.
Vannak gondok a rendszerrel. Tudok sok olyanról akik gyerekének semmi baja, de mégis elintéztetik egy orvossal hogy kapja a gyerek az emeltet és ilyenkor belegondolok vajon akkoris ennyire örülne a pénznek ha tényleg baja lenne a gyereknek? :( Nade ilyen az élet :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44856

Babesz. Igen ez így van,Nekem nincs senkim,Volt két daganatom rá egy évre meghalt a feleségem édesanyja aztán jött a kisfiam és úgy éreztük kezdünk sinen lenni most meg ez.Hát nem egyszerű az biztos

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44857

Donpepe, mármint hogy nem jeleníti meg? Nem ment ki a mail?

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44858

Nem,most hogy felléptem a főoldalon láttam meg a hozzászólást.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44859

Hát ezt már nem hiszem el. :( Ezek a levelezőrendszerek agyon bonyolítanak mindent, millióféle akármit kell beállítani ahhoz, hogy ne szűrjék a maileket. Ebből a millióból sikerült beállítani úgy kb szerintem a felét, még hátra van a többi. Az a benyomásom, hogy a tárhelyes cég rendszergazdája nincs a helyzet magaslatán. :angry:

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44860

Nem csak itt van baj a gmail 20-adjára nem enged be az asztali gépemen addig amíg a mobiltelefonomra küldött kóddal nem igazolom a jogosultságomat és nem tudom ezt a szolgáltatást kikapcsolni.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44861

Meg lehet őrülni ezektől. A legrosszabb ha valamit ügyintézni kell. Ilyen pin kód, olyan ügyfélszám meg telefonos kód meg mittudomén, viszont ha meg odamegyek valahova személyesen ügyintézni, akkor csak gyerekkel tudok és garantáltan nyíg, ha váratnak és mindig várni kell. :unsure:

Írtam a tárhelyesnek. :dry:

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44862

Most megjött mind a három értesítés.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44863

Akkor most nem náluk volt a hiba. Vagy csak kis hiba volt. Az is valami!

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44865

Ennyi baj legyen.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44866

Én már kapom az értesítéseket.

Donpepe
Sajnálom, az élet ilyen, egyszer fent, egyszer lent és van akiknek inkább lent. Mi is azt hittük, mikor kiderült jön a fiam, hogy nah végre minden jól alakul, aztán nem sokáig tartott az öröm, nahde úgy vagyok vele, hogy próbálom mindig pozitívan nézni az életet és mindennek a jó oldalát nézni, máskülönben bedilizne az ember :)

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44879

Marchi:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szanya: én is minimum 300.000,- Ft-os kétfogsoros szabályzó árakat hallottam, de ha ilyen, meg olyan, akkor fél millára is simán felszaladhat. Remélem jól megtámogatják mert ez nagyon húzós.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44883

Tegnap voltunk az oviban szocializálódni ezentúl minden n héten visszük 1-2 órára amíg ovis nem lesz,háát sokkal szembetűnőbben problémás gyerekek vannak diagnózis és fejlesztés nélkül.Most láthattam hogy a szülöi büszkeség felülírja a józan ész fogalmát.Csak mi lesz majd az iskola alkalmasságin?
És a továbbiakban?
Kérdés.A korai fejlesztőből mennyi idő múlva küldik a vizsgálat eredményéről a papírokat?

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44884

HáromMackó, bennem is felmerült, hogy esetleg nekünk is kéne fogszabályzó, de kizárt, hogy ezt Z. elviselje, főleg az elkészítést. Nekem volt annó kivehető, a mintavételre a mai napig emlékszem. :unsure: Na és nem is hordtam... Szóval ezt a dolgot én elengedem inkább.

Donpepe, hát igen, ez nagyon gyakori, hogy a szülők reménykednek ("nem olyan nagy a különbség" és a "majd kinövi/behozza" ). Általában még az ovi során kiszűrésre kerülnek a gyerekek, csak ugye a kommunikáció tekintetében nagyon nem mindegy, mikor kezdik a fejlesztést.

A Koraisra nem tudok válaszolni, annó is pár hét volt, de ha most ennyire el vannak havazva, akkor ki tudja.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44885

Szanya Most telefonáltak a koraiból jövő hét végén küldik a papírt,az egyik kis srác lábujjhegyezik durván félős és elutasító és szeptemberben sulis lenne,azért ezt már ki kellett volna szűrni.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44886

Nem biztos semmi ebben a műfajban. Egyrészt lehet, hogy voltak már valahol, másrészt ha nem, akkor is lehet, hogy pl. jól beszél, az IQ-ja a normálban van és a viselkedése még "elmegy". Mivel az integráció ebben az országban momentán egy katasztrófa, ezért ha az ember azt akarja, hogy az ép értelmű, beszélő gyereke normál suliba menjen, akkor 6x meggondolja, hogy kér-e SNI papírt. Persze ilyen esetben simán bekövetkezhet (gyakran be is következik), hogy a gyereket a suli az első hetekben kivágja és már jelentkeznek is egy alapítványiba. Ha van hely...

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44887

Donpepe
Ha foglalkoznak a gyerekekkel az óvónők akkor lehet kiszűrik, ha nem olyan problémás a gyerek akkor lehet nem tőrődnek vele. Egyik rokonom kisfia nagycsoportban lett gyanús nekik, hogy nem játszik más gyerekekkel, valamint egyéb problémák, most jár korai fejlesztésre. Persze ilyenkor már mindenki okos, hogy jaj ők látták, hogy elhúzódik a gyerekektől, jaj ilyen meg olyan furcsa, miértnem vitték hamarabb, de problémás a családi háttér, ki ne gondolná rögtön, hogy nem emiatt furcsa kissé. Fiú ő is. Annyi gyerekről derül ki mostanákban hogy rajta lehet a spektrumon, hogy én már vizionálok egy olyan távoli jövőt, ahol már mindenki autista lesz és lehet akkor az számít majd nt-nek és nem ők fognak kilógni a sorból :) Mondjuk kérdése hogy akkor mi lenne az emberiséggel :) Lehet ez az evoluciónk következő fejlődési szintje :D Viccet félretéve van valami a levegőben, vagy legalábbis valami nem oké, mert nekem furi, hogy egyre több ilyen gyerkőcről hallok.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44888

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44889

Erre vannak elméleteim, hogy miért van. Egyrészt azért szembetűnő, mert a mi iskolai időnkben leszelektálták a kicsit is más gyerekeket, gondolom részben kisegítőbe, részben vidéki intézetekbe. Nekem 12 év alatt egyetlen SNI-nek minősíthető iskolatársam nem volt. Emiatt aztán tényleg feltűnően sokat látok most, mivel régen egyáltalán nem láttam. De abban is van valami, hogy tényleg nő a diagnosztizált esetek száma, és nem csak az autiké, hanem úgy általában az SNI-ké, aminek valami oka kell legyen. Még ami belejátszhat, hogy jelentősen csökkent a gyermekhalálozás. Ha azt nézem, hogy az enyém nem rágott kb 7 éves koráig, akkor felmerül a kérdés, hogy régen, mikor az embereknek nem 1-2 gyerekük volt, hanem mondjuk 8, és nem volt turmixgép meg bébiétel, akkor vajon életben maradt volna-e. De lényeg a lényeg: valami külső körülményt én is sejtek a háttérben a genetika és egyéb, felderített okokon túl. Sok kutatás megy rá, remélem lesz eredménye.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44890

Oldalmegjelenítési idő: 0.910 másodperc