LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 7 éve 7 hónapja #43651

• Anetta73
  • Anetta73 profilkép
Mi először kórházban voltunk itt Debrecenben,ott volt 10 napig ott kapott diagnózist,de jártunk utána az ambulanciára is mert a kórházban javasolták a viselkedésterápiát.Nektek biztos jó hogy a gyermeked megkapja a korai fejlesztést ez nagyon sokat jelent(sajnos nálunk elmaradt)Jártunk mi is fejlesztésre mikor kicsi volt a nevelési tanácsadóba,de nem autizmus miatt fejlesztették.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 7 éve 7 hónapja #43652

• Anetta73
  • Anetta73 profilkép
Köszönöm,igazad van.

Autizmus mindennapok 7 éve 7 hónapja #43653

Anetta Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 7 hónapja #43655

• Anetta73
  • Anetta73 profilkép
Kiskorában kevés tünete volt,nehezen vált el tőlem az oviban,szorongott tikkelt,nem nagyon játszott senkivel,ezért is vittük szakemberhez,aki viszont nem gyanakodott autizmusra,mivel jól beszélt.Otthon egyébként a tesójával játszott szerepjátékokat az oviban viszont nem.Az iskolában is félénk,elhúzódó volt nem voltak barátai.A viselkedészavar úgy 11 évesen kezdődött ahogy serdült.Zavarta a zaj,ekkor már sokszor nem akart iskolába menni,ordibált az utcán,és jött a csúnya szavak ismételgetése amit az orvos szintén tikknek vélt.Ha valamit a fejébe vett annak úgy kellett lennie,egyre rugalmatlanabb lett például a napirendben,nehezen viselte a változásokat.A kórházban hamar felállították a diagnózist.Most valamivel jobb a helyzet,kevesebb a dührohama,persze ez napi szinten változik.Az orvosnál nagyon jól tud viselkedni.A nővére a legjobb barátnője,más barátai nem igazán vannak.Lehet hogy az ismerősöd kislánya is hasonló,persze nem biztos,a gyerekek nagyon sokat tudnak változni.Minden jót nektek és biztos jót fog tenni a korai fejlesztés!

Autizmus mindennapok 7 éve 7 hónapja #43656

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 7 hónapja #43657

Sziasztok, Anetta, üdv a fórumon! Szerintem Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez. Ha a szöveget rejteni akarod, akkor a felső ikonsor jobbról 9. ikonjával lehet. Először a szöveget kijelölöd, utána katt az ikonra.

Geszter, Manka tud választ adni a kérdésedre (többek közt). Momentán csak mailben elérhető. Ha nem akarod kivárni, míg tud itt válaszolni, akkor meg tudom adni a mailcímét (megengedte), de akkor az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. írj, ha kell, mert azt biztosan észreveszem (az itteni privit nem biztos).

Honig, örülök, hogy nem kell már aggódnod. :)

Babesz, szuper a fejlődési ív, megy ez!!!! :) :) :)

Megjöttünk a nyaralásból. Rövid volt, de jó tömény! :) Luna, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 7 hónapja #43660

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 7 éve 7 hónapja #43661

Autizmus mindennapok 7 éve 7 hónapja #43662

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 7 éve 7 hónapja #43663

Autizmus mindennapok 7 éve 7 hónapja #43664

• Anetta73
  • Anetta73 profilkép
Szia Szanya :) Ez azért nehéz,mert itt idegenként néznek ránk mivel nem a miénk a ház.Próbálom a gyerkőcöt visszafogni ha kint van a szomszéd.(az egyik mindig itthon van)Meg lassan kezdődik a suli,kevesebbet leszünk itthon.Idővel meg talán tudunk venni egy saját házat(bár bunkó szomszédok bárhol lehetnek)Szia :)

Autizmus mindennapok 7 éve 7 hónapja #43665

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 7 éve 7 hónapja #43677

Autizmus mindennapok 7 éve 7 hónapja #43678

Nagy a valószínűsége sajnos. Főleg az iskolai integráció veszélyes, de egyéb is előfordul, pl. nembeszélőknél akár pedagógus vagy egyéb intézményi dolgozó, szociális otthonban az alkalmazottak, sok ilyet hallani. Ahol lehet, ott védeni kell, játszón menni utána, intézményeket, osztálytársakat kontrollálni, rendszeresen kommunikálni, stb.

Autizmus mindennapok 7 éve 7 hónapja #43679

Sanya

Autizmus mindennapok 7 éve 7 hónapja #43680

Autizmus mindennapok 7 éve 7 hónapja #43681

Barbara, nálunk nem igazán, akikkel konfliktus volt, azok eddig mind autik voltak. (Amikor két empátiahiányos találkozik és nem értenek egymásból semmit...) Viszont rémsztorikat bőségesen hallottam. Szinte megelőzhetetlen, egyedül a fejlesztés hatékony, de el kell érni a beszédet és csiszolni az értést folyamatosan, mert csak arra építve lehet szociális helyzeteket tanítani. Lehet használni piktogramokat is a viselkedés javításához, de annak a szintje nagyon alacsony, árnyalt dolgokat nem lehet lerajzolni, meg rajzolva se értenék meg beszédértés nélkül. (Mivel a rajzokat kommentáljuk is, minél bonyolultabb a szoc. helyzet, annál inkább.)

Nagyon fontos a "felügyelőkkel" való kommunikáció. Pl. ha a nagyi viszi a gyereket a játszóra, akkor meg kell mondani, hogy nincs padon punnyadás, folyamatosan kell menni a gyerek után. Pont most láttam egy ilyet a játszón. Vélhetően auti ovis gyereket leordított a mászókáról egy anyuka. A mászóka iskolásoknak való, ő meg felengedte rá a kb 3 éves gyerekét. Az egyensúlyozón ment át épp, mikor jött szembe a kb 5 év körüli auti és levette a kicsi kezét a korlátról, hogy tovább tudjon menni. (Tipikusan autis viselkedés, ő csak annyit lát, hogy van itt egy eltávolítandó akadály, az nincs meg neki, hogy az egy kisebb gyerek keze, aki még nem képes kapaszkodás nélkül végigmenni az egyensúlyozón.) És jött az anyuka és ordított, hogy mit képzel, hogy leveszi a kicsi kezét, vigyázzon a kisebbekre, stb. Az auti gyerek nagymamija meg meg se rezzent a padon, aztán az auti lemászott és távoztunkig a nagymamájához bújt, meg se mert moccanni. Nagyon sajnáltam. :( Simán megelőzhető lett volna, ha a nagyi is lent áll és instruálja az autit, miszerint várja meg amíg a kicsi átér, ne induljon el addig vele szemben. Az ilyen konfliktusok 99%-ban előre láthatók.
Aztán pl. volt egy olyan sztori, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 7 hónapja #43682

Anetta

Gyerek totál megtáltosodott, mostmár tényleg elmondhatom hogy motorozik :D 3 napja magától felült a motorra és azóta félórákat is képes motorozni, olyan büszke vagyok rá, azt hittem sose fog :D Az elején még lassan megfontoltan haladt, de mostmár kezd begyorsulni :) Igaz már nemsoká 3 lesz, de csak megértem ezt is :)

Autizmus mindennapok 7 éve 7 hónapja #43684

Sziasztok!

Elnézést, csak ritkán írok, de időnként el-elolvasom a fórumot.

Autizmus mindennapok 7 éve 7 hónapja #43685

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
mar most le vagyok amortizalva, de azert itt vagyok en is. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 1.032 másodperc