LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14593

HáromMackó, ugye, hogy? :laugh: Apa zseniális ötlete volt onnan kikeresni. :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14594

• Chris79
  • Chris79 profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14595

Chris, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14596

• Chris79
  • Chris79 profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14597

Chris79:
De még nem vagytok elkésve!
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14598

Chris79:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14599

Az óvónéni mesélte az egyik napVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14600

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Chris,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14601

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14602

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Chris, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14603

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Hajvágás:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Hajmosás: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
tv: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14604

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Tomger, nálunk a legnagyobb kihívás az irányítás... hogyan irányítsam én őt. Már a fejlesztéseken is mindig ez jelentette a kihívást. Az EMÚban megjegyezték, hogy extrém módon akar irányítani a gyermekem. És a barátkozásaival is ez a gond, nem tudja elfogadni, amit a másik szeretne, azt egyszerűen ignorálja, mondja a magáét. Ezért nem szeret már játszani vele sokszor a barátja (érdekes, bizonyos dolgokban pedig nagyon is irányítható, pl ez a kisbarátja többször is volt, hogy nem engedte oda a többi gyerekhez játszani, a fiam meg teljesítette, de a konkrét játékokban nem engedett soha, mindig ő mondta meg, hogy mivel játszanak, milyen autóval, busszal, társassal, ki mivel legyen, mi legyen a jelenet stb). Nagyon nehéz ez... Az a baj, hogy mivel nem érdekli őket nagyon a másik ember véleménye, ezért nincs olyan húzóerő, hogy ha így és így folytatja, mit fog szólni, anya, apa, kistesó, nagytesó, barátok stb. Ez kimondatlanul is húzóerő az NTknek. A fejlesztőnk is és én is egyetértek azzal, hogy ez abból ered, hogy van egy alapvető egyénisége (nálunk a tesó ilyen) és erre rá az AS már ezt eredményezi. Ez önmagában nem AS, de, amiért nem tud uralkodni ezen, az az AS.

Labolen, hát tudod, te vagy aztán igazán türelmes. Én tajtékoznék, ha elfutna a fiam az áruházban. Akkor is, ha tudom, hová, engem ez annyira irritál, képtelen vagyok tolerálni.... :blush: Amúgy pisil is ilyenkor? Nálunk akkor kell pisilnie mindig, amikor jövünk haza a liftben. Elkezd toporogni, hogy mindjárt bepisil és végig nyűglődi az utat a lakásig, ott is folytatja, amíg le nem vetkőzik és kezet nem mos. Azt a nyivákolást, amit ilyenkor levág... és pisil 5 cseppet utána.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14605

Csibnyusz:
A libri.hu-n megvan.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14606

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14607

Csibnyusz:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14608

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Kimni, abban nagy hasonlóságot látok nálunk-nálatok, hogy az én fiam is kitalál állandóan valamit és azt aztán egyre erősebb hangerővel kéri (néha még van hogy csak 10* elmondja ugyanúgy, basszus amúgy ez is tök jó mert 1 éve még totál azt sem tudta hogy bánjon a hangerejével, most már egyre ügyesebb!)
A játék is ilyen: jön és kéri építsünk (pl) piros vonatot. Ha bármi kifogásom volna azt nem fogadja el, legfeljebb egy rövid várakozásra lehet rávenni (mondjuk: megpucolom ezt az 1 krumpli és jövök, esetleg átküldhetem hogy most apa épít, ha apa már otthon van, a nagyot már alig bírom rávenni mert a 100. piros kék zöld vonat busz stb atán már nem nagyon van senkinek se kedve építeni mégegyet. Ja és ami már elkészült az már nem érdekes, hiába van összeépítve már több, az nem jó másik kell.)
A következő gond hogy fixen kitalál valamit: most kis legóból nagy piros vonatot építsünk és nem lehet helyette elővenni a duplót vagy felajánlani bármi más alternatívát mert süvít, a sírás és a hiszti átmenetét produkálja .

Tegnap a kertben kitalálta hogy most építsünk házat és előhúzott három falécet a ház mellől. :blink: Hú de kreatív!!!
De mondom nézd csak ez kevés hozzá ebből most nem lehet, ja és már folytatja is Legyen teteje is!!!
Miközben szuper hogy ilyeneket kitalál nem lehet vele koperálni, mert ha én nem megyek azonnal és nem csinálom amit ő akar akkor aztán jön a visítás, sőt újabban dobálja is ami a kezébe kerül ilyenkor ha bepipul.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14609

• Chris79
  • Chris79 profilkép
Tomger: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14612

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14613

Tomger nagyon ügyes a fiad :woohoo:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14614

Tomger, gondolkodtam ezen a vetkőzés dolgon. Pontosan mikor vetkőzik G.? Fürdés után, ugye? Be szoktad kenni testápolóval?
Oldalmegjelenítési idő: 0.622 másodperc