Lucy: megkaptam köszi, csak lemaradt a visszajelzés...

Napirend: nekem azt mondta az óvónőnk, hogy annyira változik még egy napon belül is, hogy mi lesz, hogy csak akkor vállalják a napirendet, ha a gyerek rugalmas. Mert reggel nem tudhatja, hogy 11-kor esik-e, és akkor nem mennek ki az udvarra, hanem mondjuk a tornateremben lesznek.
Ha a fiad rugalmas, és ezt tudja kezelni, az már egy jó dolog. Viszont mi két hete vezettük be a napirendet, az óvónőknek kéne reggel kirakni neki. Nem tudom megcsinálják-e... A gyerek meg nem tudja elmondani.
Andesz: a különös érdeklődés szerintem nem gond, nálunk kivédhetetlen, hogy válaszoljak a kérdéseire, teljesen kiakadna, ha nem mondanám meg, hogy mennyi 24+57+63, vagy ami épp eszébe jutott. Van számológépes mérlege, azon szokott nézegetni, de még inkább mindig engem kérdez. Ami nem érdekli, és én meg próbálom neki elmagyarázni, akkor simán leállít. Őt nem érdekli, milyen elmélete van az összeadásnak, csak mondjak egy végeredményt.

Szóval szerintem nem lehet elterelni a kérdéseket, és túlzásba sem lehet igazán vinni. Úgyis csak olyan szinten érdeklődik, amennyire akar. Legalábbis nálunk ez a helyzet.

Viszont ma az ovis jelekkel zaklatott reggel, hogy melyik csoportban hány jel van, meg hol ki az óvónő, közben meg nem haladt a pirítós. Simán mondtam, hogy ha megeszik egy falatot, válaszolok. Na így el is fogyott e kenyér fele, pedig az elején közölte, hogy ma ő nem reggelizik. Szóval tényleg ki lehet használni, ha épp elkapsz egy ilyen szituációt.

Jó ez nem tanulási helyzet volt, de a reggeli nálunk amúgy is kritikus.