Mélg ide tartozna, az omega3at én azért is kezdtem el mert vettem észre lemaradást B.nél fejlődésbe. Ezez mellett 5hós korától Dévény tornára is jártunk, attól úgy beindult a mozgásfejlődése, hogy 11 hónaposan elindult! 1,5évesen már gyalog volt hajlandó mindenhova közlekedni, buszoztun,villamosoztunk amit imádott és imád most is.
Keresem az okokat magamba mitől alakult így nála a fejlődés..

a születése brutál volt, cirka 2óra alatt megszületett , indították. Zsinór a nyakon...de Apgar 9/10 értéket kapott úgy hogy szabályosan lilára bevérzett arcal született (mint a folytogatott hullák) szörnyen nézett ki szegény és természetesen ezért be is sárgult és kékfényezték is..
Most látom igazából a különbséget, hogy megszületett a második gyermekünk. Ő egészet más, igaz még csak 4hónapos de mosolygós, nyitott baba. B.nél mindig azt gondoltuk, hogy hát igen morcos bak baba...meg mindenki azt jegyezte meg rá elsőre, milyen komoly kiskrapek..mindenért megküzdöttünk, hogy kapjunk tőle egy mosolyt, hogy ránk nézzen. forgattam az ágyban mert egyszerűen csak balra állt a feje, hiába beszéltem neki nem fordult felém. Végül a Dénényes kimasszírozta a letapadást és szépen elindult 6,5hósan fordult meg elsőre.

még ami furcsaságra emlékszem, hogy mutogattam neki ujjal hogy nézzen oda és soha nem tudta követni a tekintetével mire mutatok...szóval nálunk már első évben kérdezgettem a gyerekorvost hogy lehet e autizmus..ezért is kezdtem már 1évesen adni a halolajat neki és nem tudom hogy ettől e de most annyira nem látom vészesnek a dolgot mint akkor.
volt még egy furcsa dolog úgy 1,5évesen: a játszón egy gyerek elesett, anyukája oda szaladt hozzá és leterdelt magához akarta ölelni,hogy megvígasztalja. A fiú ellökte az anyát magától és tovább szaladt..B. ezt végignézve fogta magát elkezdett sírni és a nő karjaiba rohant a srác helyett

a nő és én is meglepődtünk , de ezután az eset után megnyugodtam,hogy ilyet talán nem csinálna egy autista, hiszen felismerte a helyzetet és azt is hogy kellett volna a szituációnak történnie.
csak nekem esett rosszul ezt látni, meg gondolom a nő is arra gondolhatott hogy szegény gyerek biztos rideg anyja van és így akar egy kis babusgatást. Cumisüvegből ivott és közbe mindig belefeküdt vagy rádőlt vkire, közben a haját -fejét simogatta magának a másik kezével.
most is azt csinálja hogy kiválaszt vkit a családból és csak az lökheti a hintát stb.