LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Napi sikerek

Válasz: Napi sikerek 10 éve 11 hónapja #27889

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
:laugh: :laugh: :laugh:

A kukorica finom, tök jó, hogy megtetszett neki! :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Napi sikerek 10 éve 11 hónapja #27890

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
1.Egyre többet hosszabban lehet vele beszélgetni, időnként már úgy mint egy nt-vel.

2 Na ez épp nem arra példa de leírom:
Tegnap ül a wc-n. Megyek segítek neki, erre felteszi a szokásos kérdését:
G-Anya, ezt a wc csészét hol vettük?
Én- G Te tudod. Nem mondom el mégegyszer.
(Nem válaszol)
Én-Na hol vettük?
G-Az OBI-ban vettük.
Én-Na látod, tudod ezt, ne kérdezgesd többet.
G- Most már csak a csempéről. a mosogatóról és a vízcsapról kérdezek.
:laugh:

Válasz: Napi sikerek 10 éve 11 hónapja #27891

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
Igen, próbálok nem gondolni arra, amit a minap írtál a kukoricáról :S
Egyébként kért uborkát is, de azt csak nézegette, szagolgatta, meg barack konzervet, azt meg is nyalta ;) Tehát, most ezeket fogjuk próbálgatni, kóstolgatni.

Válasz: Napi sikerek 10 éve 11 hónapja #27893

• Frézia
  • Frézia profilkép
  • Nem elérhető
Tomger.
Ez arra emlékeztet, mikor a kicsi rám mutat a tölem örökölt autóval a kezében: Igen, ez anyáé volt. Utána a levegöbe mutat: Aztán a növéredé. Utána magára: És most a tied.

Válasz: Napi sikerek 10 éve 11 hónapja #27894

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Tomger: :laugh: De legalább felkészít! :)

ágiviki: én nem is tudtam, hogy Mimi is ilyen válogatós. :unsure: Bocs, elkerülte a figyelmemet.

Válasz: Napi sikerek 10 éve 11 hónapja #27895

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Ágiviki, ez szuper! :)

Tomger:
Á. 5 éves korában ezt a párbeszédet jegyeztem fel, eléggé emlékeztet a menete. ;)
Á. este otthon sorolja, hogy nekünk milyen kabátjaink vannak. Az apja már nagyon unja és rászól, hogy hagyja már abba a kapucnis témát. Erre Á. elkezdi sorolni azokat a kabátokat, amik nem kapucnisak. Apa rosszallóan ránéz, Á. így válaszol:
- De apa, ezek nem kapucnisak, most csak a nem kapucnisokat sorolom!
- A nem kapucnisokat se sorold!
- Jó, akkor most a mackónadrágokat sorolom! :laugh:

Válasz: Napi sikerek 10 éve 11 hónapja #27896

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
Champ, ne viccelj :) Amúgy ez nem túl régi probléma, december óta van nagy gáz, addig viszonylag sok féle ételt megevett, de azóta csak talán 4-5 félét :(

Tomger, egy ilyen párbeszéd zene füleimnek, én imádnám :)

Válasz: Napi sikerek 10 éve 11 hónapja #27897

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
Miri, köszi :) Holnap válaszolok a leveledre :)

Válasz: Napi sikerek 10 éve 11 hónapja #27898

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Frézia, ez nagyon aranyos :) !

Válasz: Napi sikerek 10 éve 11 hónapja #27899

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Viki, majd Te is megkapod! :laugh:

Miri, ez jó, ezt még fogja cifrázni, ez nem kérdés.

Egyik nap pont azon merengtem, hogyan tud megállás nélkül normál ember számára totál érdektelen dolgokról beszélni, és ilyen sokat...

Válasz: Napi sikerek 10 éve 11 hónapja #27900

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nálunk még mindig dúl a tesco mánia, ma nem tudom hányszor írták le az oviban a tesco szót. Tegnap este meg rátértünk a kiskereskedelmi egységek alapterület szerinti típusaira, jól lehet használni logopédiai célra is, már ha valaki hagyja és nem szabotálja ezt is szét. "Szuperrrmarrrketta" :laugh:
Vicces típus.... :laugh:

Válasz: Napi sikerek 10 éve 11 hónapja #27901

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Lányok, ezek a szövegek nagyon jók, nálunk is megállás nélkül megy, de bevallom, nekem estére totálisan tele vele egy szem fejem (Mekk Mester? :P ) :laugh: .

Komolyra fordítva a szót, kell türelem ehhez a jelenséghez, az biztos.
Most leginkább az megy, hogy a valóson kívül az összes szóba jöhető verziót és annak lehetséges kimeneteleit végig kell beszélni :ohmy: .
Hétvégén bementünk a belvárosba megnézni az ünnepi felvonulást, ill. annak huszár és lovas részét, persze a legfőbb szenzáció az volt, hogy kapott fagyit.
Miközben nyalta, megkérdezte a sétálóutca közepén, hogy a fagyiból majd k..i lesz :ohmy: :blush: . Volt egy ilyen ábra az egyik gyermekenciklopédiájában, hogy a táplálék útja, úgy tűnik, megragadt... :unsure:

Válasz: Napi sikerek 10 éve 11 hónapja #27902

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Nálunk meg ugye a TV csatornák mennek.
A tanítónő elmondta nekik, hogy kiköltözik Norvégiába, az utolsó pár hetet töltik együtt. Na, Z-nak ebből kb. az jött le, hogy milyen jó Csillának, mert minden nap nézhet majd norvég csatornákat. Már el is készítette neki a búcsú ajándékát: összeszedte és egy word doksiba beillesztette az ottani TV és rádió csatornák logóit. :S Holnap nyomtatom a melóban, mert az itthoni nyomtató patront kivégezte...

Válasz: Napi sikerek 10 éve 11 hónapja #27903

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Jaj, ezek nagyon vicces dolgok. :laugh:
Szanya, Tesco-mánia nálunk is volt, Á. egy időben kívülről fújta, hogy milyen városokban van Tesco. Másfél éve pedig a bankok mentek, az összes logót begyűjtöttük. :blink:

Jelenleg a foci a mindene, iszonyú sokat tud róla beszélni, de legalább van, akit ez a téma érdekel.
Már én is egy csomó mindent tudok róla, és már én is megnézem a tabellákat, hogy ki áll az élen. :woohoo:

Champ, ez annyira aranyos, hogy ajándékot készít magától! :)

Válasz: Napi sikerek 10 éve 11 hónapja #27905

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
Miri, most olvastam végig, nagyon jó :laugh: Érdekes, hogy ilyet Olivér is tud, no de ő poénnak szánja :) De poénnak is fárasztó :laugh:

Frézia, ez is tipikus, nagyon cuki lehetett :)

Válasz: Napi sikerek 10 éve 11 hónapja #27910

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Jaj, ezek annyira helyesek. :)
Nálunk is megy az állandó szövegelés, csak nálunk a végén mindig felteszi a kérdést, hogy igen? És ha nem figyelek, akkor nem tudom a választ, ezért megkönnyíti a dolgot: minden kérdéssor végére odateszi, "ha igen, mondd azt, hogy igen". És mivel általában jól mondja, és csak ismételgeti magát, ezért mindig csak igent kell mondai. :P Persze néha beleszaladunk őrült nagy tévedésekbe is, és ha nem nézek, utólag gondolok csak bele, hogy te jó ég, mire is mondtam igent???? :laugh:
De tényleg állandóan dumál, és nem érdekli, hogy én éppen telefonálok, vagy a húgával beszélek valamit, ő csak nyomatja a szöveget. Emiatt szoktam néha kihagyni a lényeget, és csak monoton módon válaszolni. :whistle:

Mostanában letettem a népmesékről, még egyszerűen magas neki, és csak azokat szerette, ahol elpáholnak valakit, vagy valami nagyon mozgalmas dolog van, ettől meg bepörgött, szóval most hanyagoljuk. Viszont visszatért Anna-Peti, és ezen gyakoroljuk az érzelmeket. Nagyon jó erre amúgy ez, ki miért mérges, vagy szomorú, vagy aggódó. Van, amit tök jól ért, van amit tanulunk, pl ha egy szomszéd mérgesen néz, mert hangosan rohangálnak a gyerekek, akkor nem azért mérges, mert fél, hogy elesnek... :blink: :)
Na egy ilyennél apa azért mérges, mert nem a gyerekszobában építőkockáznak a gyerekek.
Én: miért mérges apa?
L: Mert a felnőttszobában építőkockáznak.
Hát nem logikus? :D

Válasz: Napi sikerek 10 éve 11 hónapja #27912

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Labolen: de, tök logikus! ;)
Ma reggel megleptek a gyerekek, mindketten: az autóban mi sok beszélgetős játékot játszunk, ma reggel tárgy-személy-fogalom volt. Először el kellett magyaráznom, hogy mi az a fogalom. Megértették, és mindketten tudták. Simán mondták, hogy fogalom olyan dolgokra, mint közlekedés, műsorszünet, ebédidő, fürdés, reklám. :)

Válasz: Napi sikerek 10 éve 11 hónapja #27941

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Felnőttszoba. :laugh: :laugh: :laugh:

Champ, ez nem semmi!
Én ma a "szinonima" kifejezést próbáltam volna megtanítani, de valahogy este 8-kor már nem volt nyitott a dologra. :laugh:

Válasz: Napi sikerek 10 éve 11 hónapja #27942

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Nekem meg pont tegnap kérdezte, hogy ha a csillagszóró és a felhőkarcoló csak egy kifejezés, akkor a kifejezés mit jelent??? :D

Champ: ügyesek a gyerkőcök. :) Mi barchobázni szoktunk a lányommal, de csak élőlényekben, max tárgyakban gondolkozunk még. :)

Válasz: Napi sikerek 10 éve 11 hónapja #27944

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Az előbb szereplőst játszottunk ami úgy megy, hogy először felolvasom a verset, utána beragasztgatja a képeket, utána pedig mindenki feláll a kisszékre és felolvassa a verset szép kiejtéssel és szépen hangsúlyozva. Z. még nem tud olvasni (a betűket ismeri, meg le tud írni-fel tud olvasni számára lényeges szavakat, de ez azért hosszú) , de ott vannak a képek.

Következőt hallhattuk:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Irtó aranyos volt. :cheer: A képet törölni fogom holnap!
Oldalmegjelenítési idő: 0.124 másodperc