LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Programok

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #34960

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Voltunk moziban a Madagaszkár pingvinjein. Nem jött be... A felénél ki kellett jönni. Nagyon sok agresszív rész van benne, szóval olyan gyereket erre ne vigyetek, aki nincs mondjuk Tom és Jerryn vagy durvábbakon megfelelően érzéketlenítve. Pedig egyébként vicces, de csak ha ezeket bírja a gyerek.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #34963

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Ezt a filmet Z. is megnézte az apjával, neki tetszett. Igaz, ő nézi a Nickelodeonon a sorozatot.

Ami viszont bejött mindkét gyerekemnek, a Gréti című magyar rajzfilm. Nézzétek meg, ha nem ismeritek. Egy német juhász kutya meséli el benne az élete történetét. Nagyon vicces, mert csak a kutyák beszédjét érteni, az emberi beszéd visszafelé lejátszva van a filmben. Ez nagyon tetszett Z.-nak. :)
vidto.me/1xr9iw3ieilj

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #34966

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Gyerekeim nagyon várták már, hogy lehessen szánkózni. Sajnos itt nálunk már elolvadt az a kis hó is, ami esett. Férjem kitalálta, hogy az erdőben tuti van még hó, bedobtuk a szánkókat a csomagtartóba és kimentünk egy jól ismert erdei ösvényre, ami elég széles és kitaposott. Ott húztuk őket, a nagyobb lejtőkön meg tudtak csúszni is.
Egyszerű családi program, de havas erdőben ritkán járunk kirándulni, szóval különleges volt. :)

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #34972

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Labolen: Tavaly mi is így vadásztuk a havat. ;) Ma sikerült a kocsifelhajtóra kiborítanom a felmosóvizet kutyapisi eltüntetésére (szokásom), csak az okos kis agyammal elfelejtettem, hogy a víz megfagy. Ferinek csináltam egy koripályát. Gizmonak tetszett, ahogy csúszik. :whistle:

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35073

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Ez a fránya hó nem akar Gödre jönni, ezért mi utaztunk hozzá. Túl Hatvanon Gyöngyös felé.... (a fiúkat szeretem ;) ) Nagyon jót szánkóztak a fiúk egy Erdész-eti suli parkjában.
Remélem mindenkinek sikerült hóhoz jutnia a szünetben egy kis szánkózáshoz! :)

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35074

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Följavítottad a hangulatomat. :laugh: :laugh: :laugh:
Mi még mindig nem jutottunk hóhoz és ha nem lesz 1-2 héten belül, akkor kénytelenek leszünk Ausztriának venni az irányt, mert ez már nem igazság. :angry: :laugh:

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35075

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: Szólj és akkor menjünk együtt! Megyehatárig kötelező katicánk is van. :P
Különben itt is megfelelő mennyiségű hó volt. A gyöngyösi Tesco-ben ettünk, pisiltünk.

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35077

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Jahaj, még becézgeted is?! :woohoo:
Mi most ezt nem tudtuk volna megtenni a színház miatt, meg aztán reménykedtem, hogy lesz hó. :unsure: Egyébként tegnap este már azt néztem, hogy valahol vidéken lesz-e mostanában hó, de nem írnak komolyabb mennyiséget semerre.

A Parázsfuvolácskáról megvárom, míg Miri beszámol itt is, aztán majd én is leírom a tapasztalatainkat.

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35095

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Mi csütörtökön megyünk a Padlásra Z. osztályával.

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35096

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Majd számolj be, hogy hogy bírták a srácok!

Hohohóóóó!!!! Végre! :cheer: Remélem, éjjel is esni fog és megmarad holnapra egy szánkózásnyi! :)

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35098

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Nálunk csak pár órát esett, de az is elolvadt... :(

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35111

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Szanya:
Azért nem kellett volna megvárnod. :)
Szóval mi is megnéztük a Parázsfuvolácskát az Erkel színházban. Hááát.... én jobbat vártam, sokkal látványosabbra számítottam, elég kevés cirkuszi elem volt benne, néhány akrobata selyemszalagon tornázva, meg a talajon ugrálva, porondmester, meg a bohócok. Egy az egyben a Varázsfuvola története volt, túl sok énekkel, áriával, elég sok unalmas résszel. A díszlet is eléggé minimális volt. A legjobb volt az egészben az állat-hangszerek hada, szuper jelmezekkel, de nekik nem volt túl sok szerepük. A bejáratnál osztogattak világító tollakat a gyerekeknek, azokkal lehetett világítani kezdéskor meg a vége felé, segíteni kellett, hogy legyőzzék a sötétséget. Az emeleti páholyból ez azért látványos volt, és azt hiszem, hogy az egész előadás valahogy úgy volt megtervezve, hogy fentről nézve hatásosabb lehetett.
Mi vittünk távcsövet, amit Á. nagyon élvezett, és nagyon sokat nézelődött vele.
Érdekesmód nagyon jól bírta, és nagyon szívesen megnézné még egyszer, már most januárban. Nagyon tetszett neki a színház is, főleg, hogy imádja a nagy dolgokat :) . lehet, hogy ezért is menne újra, meg a páholy is nagyon bejött neki, de azt is mondta, hogy neki a dalok is tetszettek, hát nem tudom, hogy tényleg így van-e. :whistle: Ők másodikban látták a Varázsfuvolát az osztállyal a Bábszínházban, és így már ismerte a zenéjét, a dalokat, zenéket a yt-on is hallgattuk, talán így könnyebb volt neki.
Amúgy az oldalpáholyból nagyon jól lehetett látni, talán egy kis részét a színpadnak nem láttuk, de ott nem nagyon játszottak. Az is nagyon érdekes volt, hogy a súgót is láttuk, mert ott ült a színpad melletti lépcsőn, és láttuk, hogy hogyan súg, illetve mutogat. Ez Á.-t idáig is nagyon érdekelte.
Látványosságnak még a végén volt szappanbuborékeső, meg konfettieső, de csak a színpadon. Á. persze örült volna, hogyha úgy lett volna, mint a bécsi újévi koncerten (amit a TV-ben néztünk), hogy a konfetti a nézőkre is hull. :laugh: .Mindent összevetve, nekünk azért megérte azt a komoly 500 Ft-os jegyárat. :laugh:
Egyébként mi minden évben megnézzük a bécsi újévi koncert közvetítését, és most Á. kitalálta, hogy vegyük meg DVD-n. :blink: Ez onnan jutott eszébe, hogy a mamának szoktunk venni zenés DVD-ket, pl. Mága Z. újévi koncertjét, amit mi is meg szoktunk nézni. Nem is rossz ötlet itthonra is ilyesmi, így legalább jobban meg tudnám ismertetni vele a komolyzenei műveket, meg egyéb híresebb zenéket. Persze a neten is sok minden fenn van, de gyanítom, hogy akkor időnként átváltana valamelyik focis oldalra, és még akkor is azt böngészné. :woohoo:

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35163

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Champ:
Te is mész a padlásra? Jól értettem? Kíváncsi vagyok én is, hogy hogy tetszik majd.

Más:
Hallottatok már a ZooCafé-ról? Ez egy kávézó a Belvárosban, ahol van egy csomó állat is: papagáj, kaméleon, kígyó, sün, halak és main-coon macskák, amiket lehet simogatni, nemcsak a macskákat :). Á. először egy külsős foglalkozáson volt ott a fejlesztős csoportjával. Nagyon felkészülten mentek oda: a fejlesztők a hely házirendje alapján a szabályokat vizualizálták és azt a gyerekekkel előtte átbeszélték. Á.-nak nagyon tetszett az egész. A szünetben aztán megint elment az unokatesójával, Zs.-vel, mert mindenképpen meg akarta mutatni neki. :) Zs. mesélte, hogy jókat beszélgettek a papagájjal. :laugh: Van ott egy állatgondozó is, aki időnként megjelenik az asztalnál és kérés/kérdés nélkül a vendégek kezébe nyom egy-egy állatot. :woohoo:
Szanya: neked külön ajánlom a helyet! :laugh:

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35164

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Miri: igen, megyek én is. Nem most látom majd először, de szeretem, meg persze elkél majd a segítség. A gyerekek két tanárral vonatoznak én a színháznál várom őket. Fel vagyok készülve, hogy Z-nak nem lesz kedve sétálni az állomásra.

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35167

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: ha elmész kávézni szólj, mert az arcodra kíváncsi leszek a kígyónál! :whistle:
agivikiéknek kellene ez, Mimi biztos élvezné.

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35184

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Miri, jó ötlet, csak azt hiszem, Z.-t nem nagyon kötné le, és egy rövid "Cíííííííícusok, cíííííícusok, miééééu" felkiáltás után elkezdene rohangálni.

Süni, semmi bajom a kígyókkal. :)

De egyébként most megyünk hétvégén a Récseibe a játszókackóba mert betelt a matricagyűjtő, ott meg még ennél is több állat van és kávét is adnak. :) Igaz, cicusok nincsenek. :( De beérem a kaméleonnal. :)

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35195

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: akkor az én arcomat kéne megnézni. :laugh:

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35196

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
El tudom képzelni... :laugh: :laugh:

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35198

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Túl vagyunk a Padláson! :)
Vonattal mentek a gyerekek, nem volt gond az úton sem. A darab előtt egy órát várni kellett, addig meguzsiztak a srácok a büfében.
Nagyon tetszett maga a színház is, pár éve felújították. Kívülről gyönyörű, klasszikus színházi épület, de belül nagyon modern, és mindenféle high-tech kütyüvel fel van szerelve. Tele volt a darab vetített animációkkal, ez nagyon tetszett a gyerekeknek.
Z.-t teljesen lekötötte, bár sokszor magyaráztam neki és még nem tudom, hogy mindent megértett-e. Nagyon beleélte magát, vette a poénokat is. Igaz, a végén, amikor le akarják tartóztatni a főszereplőket, akkor hangosan beüvöltötte az intézkedő rendőrnek, hogy "Te átkozott" :whistle: :laugh:
Megkérdeztem, hogy ki volt a kedvenc szereplője. A nyakam tette volna rá, hogy a számítógép, Robinson, de nem! Képzeljétek, Süni volt a kedvence! :kiss:
Egyedül az zavart, hogy a Z. mellett ülő kislány osztálytársa végig kérdezgetett, mert még sosem volt színházban: magyarázni kellett neki, hogy mi az a díszlet, hogy igazi is meg nem is, a parabola antenna valszeg nem működik, mi az a reflektor, nem igazi a pisztoly stb. Gonosz vagyok, de remélem legközelebb nem mellénk ül.

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35202

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Champ:
Örülök, hogy ennyire tetszett Z.-nek. :) Mi Á.-val két éve láttuk a Víg-ben, de ott nem voltak ilyen vetített animációk. Lehet, hogy akkor ez az előadás Á.-nak is jobban bejött volna. :whistle:

Szanya:
Beéred a kaméleonnal is? :ohmy: :laugh:
Oldalmegjelenítési idő: 0.159 másodperc