Szanya:
Azért nem kellett volna megvárnod.

Szóval mi is megnéztük a Parázsfuvolácskát az Erkel színházban. Hááát.... én jobbat vártam, sokkal látványosabbra számítottam, elég kevés cirkuszi elem volt benne, néhány akrobata selyemszalagon tornázva, meg a talajon ugrálva, porondmester, meg a bohócok. Egy az egyben a Varázsfuvola története volt, túl sok énekkel, áriával, elég sok unalmas résszel. A díszlet is eléggé minimális volt. A legjobb volt az egészben az állat-hangszerek hada, szuper jelmezekkel, de nekik nem volt túl sok szerepük. A bejáratnál osztogattak világító tollakat a gyerekeknek, azokkal lehetett világítani kezdéskor meg a vége felé, segíteni kellett, hogy legyőzzék a sötétséget. Az emeleti páholyból ez azért látványos volt, és azt hiszem, hogy az egész előadás valahogy úgy volt megtervezve, hogy fentről nézve hatásosabb lehetett.
Mi vittünk távcsövet, amit Á. nagyon élvezett, és nagyon sokat nézelődött vele.
Érdekesmód nagyon jól bírta, és nagyon szívesen megnézné még egyszer, már most januárban. Nagyon tetszett neki a színház is, főleg, hogy imádja a nagy dolgokat

. lehet, hogy ezért is menne újra, meg a páholy is nagyon bejött neki, de azt is mondta, hogy neki a dalok is tetszettek, hát nem tudom, hogy tényleg így van-e.

Ők másodikban látták a Varázsfuvolát az osztállyal a Bábszínházban, és így már ismerte a zenéjét, a dalokat, zenéket a yt-on is hallgattuk, talán így könnyebb volt neki.
Amúgy az oldalpáholyból nagyon jól lehetett látni, talán egy kis részét a színpadnak nem láttuk, de ott nem nagyon játszottak. Az is nagyon érdekes volt, hogy a súgót is láttuk, mert ott ült a színpad melletti lépcsőn, és láttuk, hogy hogyan súg, illetve mutogat. Ez Á.-t idáig is nagyon érdekelte.
Látványosságnak még a végén volt szappanbuborékeső, meg konfettieső, de csak a színpadon. Á. persze örült volna, hogyha úgy lett volna, mint a bécsi újévi koncerten (amit a TV-ben néztünk), hogy a konfetti a nézőkre is hull.

.Mindent összevetve, nekünk azért megérte azt a komoly 500 Ft-os jegyárat.

Egyébként mi minden évben megnézzük a bécsi újévi koncert közvetítését, és most Á. kitalálta, hogy vegyük meg DVD-n.

Ez onnan jutott eszébe, hogy a mamának szoktunk venni zenés DVD-ket, pl. Mága Z. újévi koncertjét, amit mi is meg szoktunk nézni. Nem is rossz ötlet itthonra is ilyesmi, így legalább jobban meg tudnám ismertetni vele a komolyzenei műveket, meg egyéb híresebb zenéket. Persze a neten is sok minden fenn van, de gyanítom, hogy akkor időnként átváltana valamelyik focis oldalra, és még akkor is azt böngészné.