LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Programok

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35203

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Miri:
Én is láttam már a Padlást más verzióban, szabadtéri színpadon, persze ott sem voltak animációk. Azok nélkül is élvezhető, a zene mindent visz! :)

Írtam, hogy nagyon high-tech a színház, még én sem láttam soha, hogy ennyire szerve része legyen a darabnak pl. a háttér. Nagyon jó volt, hogy a csillagok, az éjjeli fények mind vetítve voltak és mozogtak. Kozmikus képek is voltak, meg a naprendszer elemi, amikor a szellemek bolygójáról beszéltek, énekeltek.
Kíváncsi vagyok, hogy a többi darabban is lesz-e animáció.
Gyertek el Á-val ide is megnézni! :) jaszaiszinhaz.hu/darab.php?id=36
Ja, és az külön öröm volt, hogy az egyik színész ismerem, egy általános iskolába jártunk, földim! :laugh:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35205

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Champ:
Én a Vígszínházban láttam, már kétszer is, én nagyon szeretem, :) csak Á.-nak volt ez kissé unalmas és hosszú még két éve. Talán tényleg jó lenne ott is megnézni, de attól tartok, hogy akkor meg majd azt veszi a fejébe, hogy az összes vidéki színházba el akar menni. :blink: Neki mindig ilyen projektjei vannak. Lassan megnézzük az összes megyeszékhelyt, mert ez is egy projekt egy ideje, még 4 hátravan. :laugh:
Itt Pesten is, szívesen végigjárná az összes színházat, szerencsére nincs mindenhol gyerekdarab, de így is voltunk már 9-ben. :)

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35207

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Miri: Á igazi kultúr-ember! :laugh: Szerintem jó kis hobbija van a megyeszékhely látogatással! Melyik városok vannak hátra?

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35209

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Ja igen, csak győzzük energiával meg anyagilag. :huh:
Hátravan még Szombathely, Zalaegerszeg, Szekszárd és Salgótarján. Néhányba egynapos kirándulást szerveztünk, de volt, hogy hosszú hétvégéset azért arra a vidékre, hogy meglegyen a vágya. :) Persze Magyarországon mindenhol vannak szép helyek. :)

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35212

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
A nagyon messzi városokat (Zalaegerszeg kivételével) már le is tudtátok! :)

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35293

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Segítség!!! A gyerek kitalálta, hogy harangtoronyba óhajt menni. Van olyan hely ahol fel lehet menni a harangig? Sose voltam harangtoronyban.
(És csörgőórára gyűjti a matricákat. :blink: :ohmy: )

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35294

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Azt hiszem, hogy az esztergomi bazilikában fel lehet menni a harangtoronyba. Nincs is messze tőletek.
www.bazilika-esztergom.hu/index.php?oldal=82

Z. tavaly karácsonyra kért vekkerórát, a klasszikus, irtózatos hanggal ébresztőt. :)

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35295

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
A nyitva tartás leírásánál nem teljesen egyértelmű nekem, hogy most éppen fel lehet-e menni, de majd odatelefonálok. Miket talál ki, hihetetlen. Nekem soha nem jutott eszembe, hogy felmenjek a harangtoronyba.

Pontosan olyat akar és közölte, hogy egész nap csörgetni fogja. Lehet, hogy ez a büntink a csengős iskola miatt? :unsure:

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35298

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Z. is nagyon konkrétan ezt a fajtát kérte, mi a Tescoban találtunk. Egy bajom van vele, ami miatt nem is használjuk ébresztésre: nehéz leállítani ébredéskor, mert a hátulján van egy kicsi két állású kapcsoló, azt kell átpöckölni. Kizárt, hogy reggel, a sötét szobában ez menne. :S

Telefonálj oda a Bazilikába, ennyit megér. Mi nyáron voltunk, a nagy kupoláig mentünk fel. A haragtornyot csak azért hagytuk ki, mert iszonyat sok lépcső van, az még + kilencven valahány lépcsőfok lett volna. Anyukámmal voltam, ő nem bírta.
Vannak kedvezményes jegyek, erre is kérdezz rá!

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35299

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
+90 lépcső? Uhh... Be kell iktatni egy pikniket a közepére. Is. :laugh: :laugh: :laugh:

Óraügyben mi most egyelőre abban reménykedünk, hogy valamely családtagtól előkerül egy ilyen lelet. Legalább pénzt ne kelljen adni érte... :unsure: Az első dolgom volt gyerekkoromban, mikor már volt ilyesmire lehetőség, hogy lecseréljem a csörgőórát rádiós ébresztőre. Jelentős életszínvonal emelkedést hozott. :) És most megint ezt kell majd hallgatni. Rémes. :pinch:

Válasz: Programok 10 éve 2 hónapja #35306

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Szanya: Tudod mi lesz a legmegdöbbentő, hogy te be fogod fogni a füled, ő meg nem. Nálunk Gizmo élvezettel mászik a tornyokba felfelé és hallgatja a harang, orgona hangját.
Szerintem keress a közeletekbe egy templomot és beszélj a harang kezelőjével. Nekem gyerekként az egyik templomban hagyták rángatni a madzagot, bár most már kapcsoló is van, de azért lehet húzni is! ;) Ja és talán nem is kell másznotok! :whistle:

Válasz: Programok 10 éve 1 hónapja #35579

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Kimniék lebetegedése miatt mi mentünk el ma helyettük a Nemzetibe az Egerek előadásra.
Nekem nagyon tetszett, vidám, kedves, látványos, éneklős is, de nem túlságosan, szóval abszolút gyerekbarát. A szöveg egyszerű, jól érthető. A darab hossza miatt (szünettel együtt 2 óra) kb. 5 éves kortól jó szerintem, Z. ugyanúgy elfáradt a végére, mint a Parázsfuvolácskának a végére, de itt nem kellett korábban kimenni.
A Nemzeti oldalán vannak képek, tehát rá lehet készülni, a darab alapját képező könyv pedig megvehető, valamint a youtube-on fent van egy régi bábfilm verzióban is.
Beszédértésből elég az alapfok (nekünk ugye az sincs, de elég sok vizu. inger volt, hogy lekösse), hangérzékenyeknek a füldugó ajánlott (van 1-2 hangosabb dal és időnként ordítanak a gyerekek a nézőtéren).

Süni,még mindig nem intéztem el a harangozást, hát milyen anya vagyok én?! :laugh: :laugh:

Válasz: Programok 10 éve 1 hónapja #35616

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Tegnap mi is voltunk a nagy hapsijaimmal a S.Ö.R előadásán. Hát elég interaktív volt a dolog, első 3-4 sorba ne üljetek, ha nem akartok vizesek lenni. :)

Szanya: akkor már Z. elég jól bírja a kultúrát! ;)

Harangok: Csinálni kell otthonra harangjátékot. Ajtókeretbe kis kampók, karácsonyi csengettyűk felakasztása, madzag meghosszabbítása és jöhet a harangjáték! Hajrá! Mászni se kell ;) , Szanya!

Válasz: Programok 10 éve 1 hónapja #35810

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Szanya:
Örülök, hogy tetszett nektek az Egerek. :) Köszi a beszámolót. Mi is tervezzük, annál is inkább, mert a Nemzeti Színházat Á. is nagyon szeretné megnézni.

Mi nemrég megnéztük a Bors nénit a Kolibriben. Á. korábban a sulival látta, de szerette volna még egyszer megnézni. Ezt 4-8 éveseknek szánják, de szerintem a kisebbeknek elég hosszú, 100 perc volt egyben, az előtéri 20 perces daltanulással együtt.
Ami nagyon jó volt benne, hogy nem kellett végig egy helyben üldögélni a gyerekeknek, fel lehetett menni a színpadra, ott énekelni, táncolni vagy akár a helyükön maradva ugrabugrálni. :) Azoknak a gyerekeknek ajánlanám, akik szeretik a zenés-dalos darabokat és szeretnek énekelni. Most épp utánanéztem, a jelenlegi Kolibris előadás DVD-n is megjelent, na nekem most ezt kell beszereznem, mert Á-nak annyira tetszett. :whistle:

Süni:
Tetszett a fiúknak a S.Ö.R.? És neked?

Válasz: Programok 10 éve 1 hónapja #36195

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Miri: Igen, nagyon tetszett mindenkinek!

Tegnap voltunk az Asia Centerben és ahogy felmásztunk a 3.emeletre kajálni (mit látok?)
Gyerekszínházat -ez valahogy eddig kimaradt nekem.
www.centerszinhaz.hu
Szanya: valamiért A teknős és nyúl versenyfutását látva te ugrottál be. Nem rossz a program, de a kivitelezést nem ismerem.
Aki volt már itt mesélhetne!

Válasz: Programok 10 éve 1 hónapja #36196

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Itt kezdődött a színházi (bábszínházi) pályafutásunk. Igen gyorsan mentünk ki. :unsure:
Sajnos a szokvány bábos, nem vizuális, sok blablás előadás volt és ennek megfelelően jött a "Megyünk haza." Már nem emlékszem, melyik mese volt.

Válasz: Programok 10 éve 1 hónapja #36209

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Kár, pedig ez igazán közel lenne hozzánk. :( Lesz a Brémai muzsikusok, Kis gömböc...stb.
Valami olyat néznék most Gizmoval, ami neki való lenne és nem süketülünk meg! :laugh:

Válasz: Programok 10 éve 3 hete #36356

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: Ugye ti voltatok már a tükörteremben a Pólusban?

Érdekelne, hogy aki volt az Evelenparkban és a Pólusban a kölyökparkban és a tükörtermes részen, melyikbe mennétek inkább újra?
Valami programok kellenének szombati napokra, mert apa képzést tart, így miénk a pálya.
A legjobb programajánlat az lenne, ha Dávidnak se lenne nagyon uncsi. ;)

Válasz: Programok 10 éve 3 hete #36357

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Igen, nagyon jó! Tök jól eltévedtünk benne. :D
Jó ötlet szerintem és a 4D-s (vagy 5D-s?) mozi is nagyon jó, az a számítógépes játékos szoba viszont nem nagy cucc, olyan egyes mekikben is van asztali verzióban.

Válasz: Programok 10 éve 3 hete #36427

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: Voltunk a tükörlabirintusban. Sokan voltak benne, emiatt kerülgetni kellett egymási ill. voltak néhányan, akik direkt nekimentek az üvegnek. Az egyik gyerek, a másikat rángatta, ha széttörik az üveg, akkor nyekk. :angry: A vidám parkban anno jobb volt. Jó lett volna, ha inkább amöbának nézünk ki v. fejre állított képünk jön szembe. ;)
Gizmo nem akarta felvenni azt a hülye hajfestéshez használatos kesztyűt, de édesen tartotta magaelőtt a kezét.
A kölyökparkban annyian voltak, hogy elvetettem az ötletet. :(
Oldalmegjelenítési idő: 0.147 másodperc