LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Programok

Válasz: Programok 10 éve 2 hete #36431

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Süni:
A héten a Bábszínházban egy nagymama ajánlgatta nekünk a Center Színházat, mesélte, hogy ők már sok darabot megnéztek ott, nagyon tetszik nekik, erre az unoka közbevágott, hogy ő sokkal jobban szereti a Bábszínházat. :laugh:

Á.-nak síszünete van a héten, így többször is voltunk színházban. A Bábszínházban megnéztük a Boribont és a Fehérlófiát.

A Boribon nagyon aranyos darab. Már 3 éves kortól ajánlják, hiszen nagyon egyszerű történeteket dolgoz fel a Boribonos mesékből: Jó éjszakát, Annipanni!, Boribon beteg, Boribon házikója, Annipanni, mesélj nekem!, Boribon születésnapja.
A díszlet nagyon szuper és elég látványos dolgok is vannak a darabban: csillagos égbolt, szappanbuborékfújás, színes pillangó vetítése. Nagyon aranyos vidám dalocskák kísérik a történetet, amit CD-n is meg lehet venni, de nagyon drágán. :(
Az előadás elég rövid, az első rész kb. 35 perc, a második rész pedig kb. 25 perc.
www.budapest-babszinhaz.hu/repertoar/boribon-es-annipanni
Itt a kedvencünk, a Boribon bonbon: :)

A Fehérlófia már az iskolás korosztály számára ajánlott. Az elején azt hittem, hogy Á. nem bírja ki :ohmy: , mert nagyon nem tetszett neki a zenéje, és csak zene volt elég sokáig szöveg nélkül, ráadásul nem volt túl szokványos, és egy idő után már elég idegesítő is volt. :S De aztán, ahogy bontakozott ki a történet, egyre izgalmasabb lett az egész. Összességében tetszett neki, de ezt azért nem ajánlanám annyira. :whistle:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
www.budapest-babszinhaz.hu/repertoar/feherlofia
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Programok 10 éve 2 hete #36434

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Miri, mi március végén megyünk a Boribonra :) Remélem tetszeni fog G-nek. Mondjuk már nem olyan nagyon érdekli mesekönyvben, de korábban szerette. Velem még nem vokt színházban, mert korainak tartottam. Az ovival igen, de az sztem nagyon nehéz mese volt tavaly neki(magyat népmese...)Gondoltam ez most nyelvileg ok lesz neki.
Á még élvezte a Boribont?

Válasz: Programok 10 éve 2 hete #36436

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Tomger:
Még a Színházak éjszakáján láttunk egy bemutatót a Boribonból, és azóta szerette volna megnézni. :unsure:
Először nem akartam elvinni, mondván, hogy őt már nem érdeklik régóta a Boribonos mesék, a könyveit is rég elajándékozta, de aztán egy barátnőm mesélte, hogy megnézték, és hogy neki is nagyon tetszett, nemcsak a kislányának, meg hogy több nagyobb gyerek is volt, nem lógnánk ki. :) És tényleg nekem is tetszett, hiszen egy színvonalas színház "varázslat". :)
Á.-nak is tetszett nagyon, de persze pl. "A Hang-villa titka", ami igazán neki való, az még mindig a kedvenc, azt harmadszor is megnézné. :)
Én egyébként sajnálom, hogy régebben ritkán mentünk színházba, úgy voltam vele, hogy mennek eleget az ovival, meg az iskolával, de egészen más így, hogy együtt megyünk, mert így utána tudunk róla sokat beszélgetni. :) Amúgy is ez egy jó kis közös program, főleg, hogy én nagyon szeretem a színházat.

Válasz: Programok 10 éve 2 hete #36440

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Miri: nálunk ez a Boribon kimaradt az életünkből. Csak APG volt.
A héten mondták a suliba írjam alá, hogy engedem-e a gyereket a Művházba. Kérdeztem mire? Holle anyó lett volna az egyik,de pont szerdai napon mennek, akkor nincs Gizmo suliban.

Nekem nagyon tetszett, amikor Á. felvillanyozva mesélte, mit látott utoljára és hogy én láttam-e. :)

Válasz: Programok 10 éve 2 hete #36521

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Süni:
Azért, mert nálatok kimaradt a Boribon, attól még jó élmény lehet nektek is. :)
A yt-on egyébként nagyon sok Boribonos mese van fent különböző verziókban.

Az a vicces, hogy Á. azt is számon tartja, hogy én milyen darabokat láttam már az elmúlt 2-3 évben, és hogy mit szeretnék még megnézni. ;)

Vasútmodellkedvelőknek:
Március 27-28-29-én Vasútmodell kiállítás és játszóház lesz az FMH-ban. :)
Részletek az 1-es Villamos Klub FB oldalán.

Válasz: Programok 10 éve 2 hete #36522

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Ezt most találtam:
Kölyökkarnevál lesz holnap az óbudai EuroCenterben. Lesznek különböző programok, de ami igazán megragadta a figyelmem, az a délutáni Kolompos koncert. :) Mi régebben sokat jártunk a koncertjükre, Á. nagyon szerette, de most már nem nagyon érdekli.
www.piknikmagazin.hu/magazin/kolyok%C2%A...-jovo-meno-fesztival

Válasz: Programok 9 éve 11 hónapja #37024

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Már Miri említette, de beírom én is: 1-es Villamos klub vasútmodell kiállítás: Azért jó, mert van lego város is, és van külön játszólehetőség a gyerekeknek, favonatokkal.

Fővárosi Művelődési Ház (FMH) (Budapest, XI. kerület - Újbuda, Fehérvári út 47.)
Megközelíthetőség: 4-es metróval az Újbuda-központig, onnan gyalogosan, vagy, a 18, 41,47,49 villamosokkal a Csonka János tér megállóhelyig kell menni (1 megálló)
A kiállítás nyitva tartása: március 27-29.
Csütörtök és péntek: 9-18 óra, szombat: 10-18 óra, vasárnap: 10-17 óra.
Jegyárak: gyermek (2-18 éves korig) 500 Ft, felnőtt 700 Ft, családi jegy 2200 Ft.

volt nálunk is, nekünk tetszett. :)

Válasz: Programok 9 éve 11 hónapja #37059

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Buszmániások figyelem! : Nyílt nap a Kelenföldi buszgarázsban. :)

www.programokhetvegere.hu/index.php/comp...an-ingyenes?Itemid=1

Válasz: Programok 9 éve 11 hónapja #37108

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Megnéztük a Végre otthon!-t. Ilyen dögunalmat... A gyerek a végén már a telefonom nyomkodásával kötötte le magát. Nem érte meg az árát a film, enyhén szólva.

Válasz: Programok 9 éve 11 hónapja #37134

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Ma voltunk a Boribonon:)a Bábszínházban. Nagyon aranyos volt, tényleg érdemes elmenni és megnézni, G élvezte (én is), vagy legalábbis figyelte. (Az már igazán nem lepett meg, hogy a kb 2-3 éves forma kislány arcán, aki mellettünk ült, sokkal több érzelmet és átélést láttam mint a fiamén, de legalább legtöbbször követte a cselekményt) Mondjuk két dolog, amit kiemelnék mint zavaró tényezőt, elég hangos volt a zene, meg az egész előadás (egyszerűen nem értem, hogy egy Bábszínházban erre miért van szükség) és -ami viszont már csak kifejezetten autis egyéni gond- G figyelmét iszonyatosan lekötötték a lámpák, reflektorok váltakozó intenzitású fénye. Sokszor erősebb inger volt mint maga az előadás.
Először voltam G-vel színházban, mindenképp jó választás volt!
Miri köszönjük, hogy ajánlottad!

Válasz: Programok 9 éve 11 hónapja #37152

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Tomger: Örülök, hogy az első színházi élménye ilyen jól sikerült! :)

Ajánlom, bár mi nem leszünk itthon, de a szentendrei skanzen mindig jó szokott lenni.
skanzen.hu/hu/latogatas/programok/husvet

Legosoknak:http://www.millenaris.hu/index.php/rendezvenyek/722-lego-store-show

Ha tudtok tuti gyereknapi programot írjátok meg!

Válasz: Programok 9 éve 11 hónapja #37155

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Süni, köszi. Voltunk ugyan már a skanzenben G vel is, de érdemes újból elmenni egy egy ilyen helyre, ahogy nő a gyerkőc. Most mi sem leszünk itthon, de felírom magamnak az ötletet, köszi!

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Programok 9 éve 11 hónapja #37205

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Ma a Tháliában voltunk a Pöttyös Pannin. Nekem nagyon tetszett, szerintem nagyon szuper kis darab. Z.-t abszolút nem érdekelte, a reflektorokat nézte. :unsure: Az egész a szociális viszonyokról, történésekről szól, sok a szöveg, sok a nonverbális utalás. Nem értett belőle abszolút semmit. Pedig nagyon látványos, kedves, abszolút gyerekbarát, jók a színészek, szóval akinek az enyémnél legalább egy kicsit szociálisabb a gyereke, az nyugodtan menjen el, kisiskolás korig jó, de inkább ovisoknak.

Viszont: Irtó pici teremben van, nagyon kevesen férnek be, teljesen belátható a színpadról, így enni-inni, beszélgetni nem lehet. Ha ki kell menni, akkor máshol nem lehet, csak a színpad mellett. Az elején őrmester stílusú ültető nénik morcogtak ránk, hogy ne fotózzunk. (10 perccel az előadás előtt csattintott egyet rólunk Apa a naplóhoz.) 2 őrmester az előadásra is beült, hogy ne legyen rendbontás.

Hihetetlen jól fejlődik ezen a téren Z. A fentiek miatt nem kalácsozhatott és kibírta. Nem reklamált, nem nyűglődött, nem folyt le, nem térdelt, csak reflektort bámult, de az még elmegy. :)

Állati jó lenne ez a darab tananyagnak. De ha még fotózni is TILOS!!!, akkor mi esély van rá, hogy adjanak egy felvételt? Á...

Válasz: Programok 9 éve 11 hónapja #37230

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Tök véletlen jártunkban-keltünkben megláttam, hogy az Aquincumi Múzeum kertjében van egy játszótér, és gondoltam, menjünk be, megnézzük a romokat is. Kiderült, hogy a főépületben vannak játékok is, pl. társasok meg kirakósok, de ami az extra, hogy van 4 mozgásérzékelős is. Alig voltak a múzeum területén, tök egyedül voltunk a játszós részben, mindent ki tudtunk próbálni, nagyon szuper az egész.
Van kedvezmény MÁK-ra.

Válasz: Programok 9 éve 11 hónapja #37245

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Tomger: már haza is jöttünk.
Rengeteg jó programunk volt kint. Kicsit megspékelve hóval is! :)

Szanya: "Állati jó lenne ez a darab tananyagnak. De ha még fotózni is TILOS!!!, akkor mi esély van rá, hogy adjanak egy felvételt? Á..."-próba szerencse. Kérd meg az igazgatót, hadd fényképezhess a gyereknek és nézzétek meg még egyszer. Nincs meg vhol máshol ez?

Válasz: Programok 9 éve 11 hónapja #37246

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Videó kellene.

Válasz: Programok 9 éve 11 hónapja #37248

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Első sorba jegy, apa ölébe a felvevő jól beállítva! ;)
Vigyázz nehogy feljelentsenek zaklatásért! :whistle: (engem emlékeztethetsz, ha vmit elfelejtettem, mert süsü sün vok sokszor) Ja, írtam email-t.

Válasz: Programok 9 éve 11 hónapja #37249

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Direkt emiatt beültettek előre is és hátra is egy őrmestert. :unsure: De amúgy se tennék ilyet... :whistle: :)

Láttam, jövök majd, csak eddig bazzsákoltunk, most meg olvasás jön. (Sztana... sztíni... Elég jól meg lehet ettől kattanni...)

Válasz: Programok 9 éve 10 hónapja #37430

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Tomger:
Örülök, hogy azért a hangosság ellenére is tetszett nektek a Boribon. :) Nekem akkor nem is tűnt fel, hogy hangos lenne. :whistle:
Mi nemrég megnéztük a Bábszínházban a Hókirálynőt, amiben számomra is eléggé hangos volt a zene. :( Szerencsére ez Á.-t nem zavarja, engem jobban szokott. Egyébként én sem értem ezt, hogy némely színházban miért olyan hangos a zene, főleg gyerekelőadásokon. Egyszer írtam is, hogy a Madáchban a Vuk borzasztó volt, mert ott iszonyatosan hangos volt a zene. :(
Amúgy nagyon tetszett nekem a Hókirálynő, ez egy igazi bábos előadás, és nagyon ötletes elemek vannak benne, viszont Á. csak 4-est adott rá. :unsure:
Szerintem iskolás korosztálynak való inkább.

Szanya:
A Tháliában mi is voltunk pár hete, a Rozsdalovag és a kísértetet néztük meg. Ez kevésbé tetszett nekem, talán többet vártam tőle. Sok zene van benne, hiszen családi musicalként szerepel. Van benne néhány látványosabb elem, konfettieső, tűzokádó sárkány, repkedő kísértetek, lovagi küzdelem, tűzijátékos torta. Á.-nak viszont ez jobban tetszett., erre 4/5-öt adna. :laugh: Mostanában az előadásokat iskolai osztályzatokkal értékeli. ;)

A Leánder és Lensziromra (gyermekopera) az Erkel Színházban csak 3-ast adott, de a díszlet az 5-öst kapott. :)

Válasz: Programok 9 éve 10 hónapja #37431

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Szanya:
A Pöttyös Panni nálunk teljesen kimaradt, a könyv is. Viszont a héten, amikor az orvosra várakoztunk, pont egy Pöttyös Panni könyvet olvasgattunk Á.-val felváltva. Tényleg nagyon jó kis történetek vannak benne. :) Á.-nak az a rész tetszett benne nagyon, amikor P. P. megismerkedik Tamarával és tanítgatják egymást a saját nyelvükre: júbka, lózska, bábuska. ;) Meg az is tetszett, amikor P. P. ovis korában "levelet ír", vagyis csak rajzol, és így elmeséli, hogy mi minden történt vele. :)
Oldalmegjelenítési idő: 0.142 másodperc