Kedves Frézia!
Nálunk is előfordul, hogy nem tudja kifejezni mit szeretne (Ő nem beszél)! Én nem értem, a fiam dühös lesz, és kész a baj....... vagy látszólag csak ok nélkül. Amikor belecsúszik a dührohamba, a szép szó már nem segít.
Otthon ilyenkor bevezetem a szobájába, és az ágyába tessékelem. Ott nyugodtan kibömbizheti magát, vergődhet, az ágy puha

Ha lenyugszik, akkor kijöhet, és megpróbálom kiszedni belőle a viselkedés okát, de többnyire addig meg is felejtkezik róla, mi indította el a folyamatot.
Ha nem otthon vagyunk, az komplikáltabb! Akkor megpróbálom átvezetni egy másik helységbe vagy udvarra. A legegyszerűbb lenne persze megelőzni a bajt, de sajnos én nem mindig vagyok elég ügyes ehhez, és bezárni meg nem szeretném!
Az elterelés, tudom, nem igazi megoldás, de remélem, ahogy fejlődik, jobban ki tudja majd fejezni magát, és ritkább lesz az ilyen.
Látván, hogy egy-két NT bölcsis társa mekkora cirkuszt rendez néha a cumijáért, azt gondolom, ilyen pici korban ez nem is feltétlenül írható az autizmus számlájára. Persze az , hogy nem tudja elmagyarázni a baját, az sajnos igen