Sziasztok!
Az én fiamnak, csak apróbb, de annál idegesítőbb problémái vannak. (főleg, hogy saját magamat juttatja eszembe, gyerekkoromból)
Egy két példa:
A KuBus üveg: Mindig a KUBUs üveget használjuk kocsiba inni és néha elfelejtek neki vinni benne szörpöt így vennem kell neki valahol útközben.
Az új üvegnek sajnos már más a "csőre", rövidebb más formájú.
De ugye ezt csak akkor látni ha kinyitottuk, legalább is én csak akkor látom.
Ha ilyet viszek neki nem iszik és hisztizik, hogy ez rövid ez nem kell.
Még jó, hogy tele van a kocsi általában másik KUBUs üvegekkel (üres), s ha szerencsém van átcserélem és ráteszem a hosszút, de ha nem te jó ég inkább szomjan hal, de mára eljutottam vele odáig, hogy ha nagyon szomjas leveszem az egész tetejét és úgy szelep vagy fedő vagy nem tudom mi nélkül iszik belőle.(ez több hétig, hónapig tartott) Na persze ha vele együtt megyek boltba ő tudja hogy melyik a jó szájú üveg, hogy honnan nem tudom mert én kívülről semmi különbséget nem látok.
Másik: Imádja a vonatokat, mármint a legjobban a kerekeit dugattyúit,a gyártásukról szóló filmeket, szóval az egész mindenséget ami a vonattal összeköthető,állandóan talál valamit: két filctoll, két faág (na igen ez a másik ezt az erőből hoztuk már egy hónapja és azóta nem lehet kidobni itt van a lakásba), az én vagy más két ujja, vagy az ő két ujja, amivel a vonatnak a tolórúdját utánozza és járatja a szeme előtt.
Vagy ha valamit meg akar nézni a youtube-on (persze nekünk minden megvan dvd-n, telefonon, számítógépen is) mint pl tegnap a bolondos dallamok Tapsi rapszódia című mesét, és én egy olyanra léptem rá ami cartoon networkről volt felrakva, huha, hogy ő boomerangosat akarja nézni és nem ezt, mondtam ne nézz oda, letakartam, akkor ez volt a baj, hogy belerondítottam, ezek az apróságok, amik még mindig bosszantanak.
Persze mára már azt mondom ez van akkor, nem iszol, nem nézed meg, nem játszol, és néhány dolog talán egy 10-20 perc után mehet is tovább, eszik iszik erre ő azt mondja: na jó csak cartoon network van, na jó csak vedd le a tetejét és úgy iszom, na jó akkor ha nincsen meg a faág akkor a kezeddel csinálom, de mire idáig eljutunk az idegeim szanaszét állnak. A dühítő hogy hiába iszik mondjuk csőr nélkül már nem először akkor is el játssza a hisztit, hiába nem először tünteti el a faágat és kell a kezével csinálni, akkor is hisztizik és ez az ami dühítő benne. Ha tudja és a megoldást is miért kell előtte hisztizni, mondogatni, hogy keressem csináljam, ha utána úgy is megtörik!
Ja és még egy, ha pocsolyát látunk abba nagyon fontos követ dobnia!!! Ha nincs keríteni kell valamit mert bele kell dobni, és bizony ezért már sokszor késtem le hévet,buszt!!!!
Hála égnek azért sok mindent elhagyott már. A mese mondogatás, meg pörgetés és sorolhatnám. Végre lehet vele beszélgetni, megkérdezni mi volt az oviban és elmondja mindig (na persze ha hisztizett azt ritkán)
Most a napokban megtanulta a szabotázs szó jelentését (rákérdezett mit jelenet és az ő nyelvén elmagyaráztuk), és tegnap már a Capitaly (társasjáték) során alkalmazta is (nem ő nyert volna hanem én), mondtam neki ne hisztizzél, ne csalj,: nem, szabotálom a játékot! volt rá a válasza 6 évesen.