Minimál haladás az óvodában. Azért mondom, hogy minimál haladás, mert csak a pénteki napon terhelődik a fiam 45 perccel többet az óvónőkre, de erre a 45 percre szerveztek neki egy dadust a csoportba a jövő héttől, addig míg a másik óvónő meg nem érkezik.
Mostantól kezdve, a hétfő és a szerda változatlan (ha jól értettem, de erre még rákérdezek), de kedden és csütörtökön a fejlesztő gyógyped hamarabb jön, így 9-re vihetem az oviba. Ekkor csoporton kívül egyéni foglalkozással kezd, tehát nem az óvónőnek kell vele foglalkozni, de mégiscsak nőt egy picit az ovis ideje, és péntek az nap még, amikor 9-re vihetem, és ekkor biztosítottak neki egy dadust.
Elvileg halvány ígéretet kaptunk arra, hogy jövőre megpróbálnak egy olyan munkarendet kitalálni, hogy legyen a csoportban két ember már reggel is, illetve nem 9.25-kor hanem 8.00 órakkor kezdődhetne a logopédiai foglalkozása, így a csoportjába 8.55-re érne be, a fejlesztő gyógyped is 8-ra 8.30-ra próbálna jövő oviévtől betenni Zozót, s így szintén csak kb 9-től terhelné az óvónőket stb.
Nekem így is jó lenne, csak legyen meg, s ne csak ígérgetés legyen.
Mindez azután történt, hogy a keddi döntés hatására írtunk a gyógypednek, hogy ha muszáj átmegyünk másik oviba, mert ez nem vezet sehová, és a gyógyped, meg beszélt külön csütörtökön az óvodavezetővel és még délután az óvónőkkel is. De hogy miért kell mindenért ennyit harcolni? Tulajdonképpen most sem igazán az óvoda engedett, hanem a gyógyped jön hamarabb, de legalább heti egy napon 45 percet megpróbálnak vele péntekeknént hosszabb időben foglalkozni vele a csoportban. Szerintem most már ez fog év végéig maradni, de azért jó lenne, ha hétfőn is és szerdán is 9-re vihetném, és nagyon remélem, hogy ez év szeptemberétől már tényleg mehet 8 órára. Hiszem, ha látom.
A gyógyped pedig megdicsérta Zolikát, hogy milyen sokat fejlődött, a beszédi is ugrásszerűen javult, keresi a gyerekek társaságát, igaz többnyire a játék kedvéért, s nem magukért a gyerekekért, egyre joban kezeli a konfliktus helyzeteket, egyre többször elkéri a játékot, és nem elveszi (és ez igaz a csoprot többi gyerekére is, mert amit Zolikának úgy kell cisnálni ahogy kell, onnantól kezdve a csoport többi tagjának is).