LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

A vasi megyeszékhelyen autista lakóotthont működtető Esőemberke Alapítvány az Új Széchenyi Terv keretében 84 millió forintnyi pályázati támogatást nyert el, amelyből bővíthetik épületeiket, új foglalkoztató- és közösségi helyiségeket alakíthatnak ki, 19 új munkahelyet teremtve felnőtt autistáknak és más, fogyatékkal élő lakóiknak.

Nádorné Vörös Ibolya, az Esőemberke Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: a pályázati támogatásból Szombathelyen a jelenlegi tíz férőhelyes lakóotthon mellett egy 241 négyzetméter alapterületű foglalkoztatóépület megépítését tervezik, amelyben közösségi terek, négy műhely és raktárak kapnak majd helyet, valamint egy gyógynövénykert és elkészülhet.

A gyógynövénytermesztés és -feldolgozás mellett egy cégnek környezetbarát tápoldatot is csomagolnak majd az épülő palackozóban, ott nemcsak az otthon lakóinak, hanem a városból bejáró, családi környezetben élő autistáknak is munkalehetőséget adnak.