LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Egészségügyi kérdések

Téma: Szobatisztaság pelenka

Szobatisztaság pelenka 11 éve 7 hónapja #22544

• Tarcali Bernadett
  • Tarcali Bernadett profilkép
Kedves anyukák/sorstársak!

Szeretném megkérdezni tőletek hogy ti tudtok e élni az ingyen gyermekpelenka lehetőségével?
Nem tudom olvastátok e ezt a cikket,szerintem nagyon érdekes.Kérlek olvassátok el az oep válaszát is ha még nem tettétek!!

auti.hu/index.php/juttatasok/594-pelenka-tb-tamogatassal

Arra lennék kíváncsi hogy valaki nyújtott e be az oep válaszában említett egyedi méltányossági kérelmet?
Ha igen megkaptátok e a támogatást?(vagy legalább részleges támogatást?

Az én fiam 3,5 fél éves és egyenlőre nem sok esélyt látunk szobatisztaságra.
Mivel a havi pelenka popsitörlő így nem kevés pénzbe kerül nem vagyok hajlandó belenyugodni ebbe a helyzetbe.
Viszont szerintem hatásosabb lenne a fellépésem/illetve fellépésünk ez ügyben ha többen összefognánk és írnánk egy levelet.
vagy akár elküldenénk a témát teszem azt a házon kívül című műsorba.

Ne röhögjetek ki emiatt,de szerintem muszáj harcolnunk az igazunkért.Épp elég nehézséggel járnak így is sokszor a hétköznapok a lurkóinkkal és az állam így is 20 bőrt lehúz rólunk.Arról nem is beszélve hogy a fejlesztések fejlesztőeszközök is pénzbe kerülnek(és ezek közül sokra nem jár támogatás),legalább ami járna ingyen azt had vegyük igénybe.

Ha valakit érdekel a téma vagy szívesen csatlakozna hozzám kérlek írjatok!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Szobatisztaság pelenka 11 éve 7 hónapja #22575

• mandarin
  • mandarin profilkép
  • Nem elérhető
  • 8 éves auti kisfiú, két kishúg
Szia!

Én csatlakozom, mert szintén érint a téma.
Kisfiam sem szobatiszta, 3 éves. Már fél éve próbálom elintézni, hogy legyen ingyen pelus, de nem sikerül. Most született kistestvér, így eléggé húzós már az a pénzösszeg, amit pelusra költünk...
Először elintéztem a közgyógy igazolványt, azt meg is kaptuk, az éves keretet. Próbáltam kérvényezni, hogy kapjunk havi pelus keretet is rá, de ez nem sikerült. A háziorvos segített, leadtam a megfelelő papírokat. 2 hónap múlva megérkezett az OEP-től az elutasító határozat. Normális indoklás nélkül.
Mikor utána telefonáltam, olyasmit mondtak, hogy ha nincs egy havi alap gyógyszerkeretünk, akkor nem kaphatunk pelenkát. Hiába mondtam, hogy Cs. -nek nem kell gyógyszer, csak pelust szeretnénk. Itt megrekedt a dolog.
Érti ezt valaki?
Jó, hogy írtál!

Válasz: Szobatisztaság pelenka 11 éve 7 hónapja #22610

• Tarcali Bernadett
Szia!

Én köszönöm,hogy reagáltál.Sajnos mi még a közgyógy igazolványt sem tudtuk elintézni,mert az államkincstár másfél hónapja ül az emelt családi pótlék kérelmünkön.Már ez is felháborít,mert a fejlesztést ennek ellenére fizetem.
Ma egész nap hívogattam őket,de persze nem vették fel a telefont.

Megkérhetlek esetleg arra,hogy az oep elutasító válaszát elküldenéd az email címemre?

Ha ezt megtennéd írnék egy összefoglaló levelet amit elküldenék egy két helyre.(oep,házon kívül akár,a polgármesterünknek illetve még egy két politikusnak...hátha történik változás illetve nem adom fel amíg nincs változás,mert egyszerűen felháborít ez az eljárás!)
természetesen a személyes adatokat törölném a levélből.

Válasz: Szobatisztaság pelenka 11 éve 7 hónapja #22611

Tudomásom szerint pelust csak szakorvos javasolhat, nem emlékszem, hogy ez urológus vagy neurológus, ha jól rémlik, az utóbbi. Ott jártatok már?

Válasz: Szobatisztaság pelenka 11 éve 7 hónapja #22612

• Tarcali Bernadett
szia!

Ezt tudom és túl is vagyunk ezen csakhogy a neurológus első kérdése milyen méretű pelust írjon fel.
Ahogy a cikkben is olvasható a legnagyobb gyerekméret kicsi, a legkisebb felnőtt méret nagy.

A méltányossági kérelemhez meg olyan papírok kellenek,hogy ember legyen a talpán aki azt összeszedi,de ahogy mandarin is írta felesleges is beszerezni őket,mert elutasítják.

Szóval ez ellen fel kéne lépni nem csak magunk miatt hanem a sorstársak érdekében is.

Válasz: Szobatisztaság pelenka 11 éve 7 hónapja #22613

Értem. Azért én megpróbálnám a papírokat összeszedni és beadni a kérelmet, mert ha nem adod be, akkor a tévéstábot is lefogják pattintani azzal, hogy "A szülő nem adott be ilyen kérelmet".
Ha jól emlékszem az OEP levélben olvasható, hogy nem jelentkezett gyártó a feladatra, azért nincs támogatott megfelelő méret. Ebbe sem lehet belekötni. Ha nincs termék, akkor támogatni se tudják. Ha fel tudsz hajtani olyan gyártó céget, aki benyújt pályázatot erre az OEP-hez és elutasítják, akkor van már mire hivatkozni. Nyilván olyan kedvezőtlen szerződést kötnek, hogy azért nem jelentkeznek a gyártók, de ez egy kívülállónak szintén teljesen megoldhatatlan dolog szerintem.

Válasz: Szobatisztaság pelenka 11 éve 7 hónapja #22691

• little
  • little profilkép
Sziasztok!

A cikkben lévő válaszlevelet nekem küldte az OEP a panaszomra.

Én a Seni márkájú felnőtt pelenka gyártójával (vagy forgalmazójával?) beszéltem, ők forgalmazzák a Háppy típusú gyerekpelenkát és arra a kérdésemre, hogy lehetséges-e, hogy a gyerekpelenkájuk is gyógyászati segédeszköz listára kerüljön, azt válaszolták, hogy olyan minimális összeget kapnának az OEP-től, hogy nem éri meg nekik.

Nem tudom lehetne-e találni olyan pelenka gyártót, akinek megérné felvetetni a pelenkáját a listára.

Nekünk anyukáknak szerintem az is nagy anyagi segítség lenne, ha akár a havonta megkapott közgyógy keretből vonnák le a pelenka árát. Mint ahogy például egészségpénztári kártyára is lehet vásárolni Libero pelenkát. A közgyógy kártyára miért nem lehet? Nekem például most májusban több mint 20000 ft-ot nulláztak le a kártyámról, mert nem tudtam elkölteni, miközben a Libero pelenkát meg vásárolom drága pénzért amiatt, hogy a közgyógyra kapható pelenka, ami ingyen járna, nekünk nem jó méretben.

Én mindenképpen csatlakozom akár csak úgy hogy segítek levelet írni, ötletet adni, stb.

Válasz: Szobatisztaság pelenka 11 éve 7 hónapja #22723

• Tarcali Bernadett
sziasztok!

Én találtam egy interetes pelenkaforgalmazót akivel megpróbálnám felvenni a kapcsolatot,
Ők 100 dbos kiszerelésben olcsón forgalmaznak pelenkát(4200 ft/ csomag).Ez az 5ös junior méret.
Én többször rendeltem tőlük és jók a pelenkák,Valószínű hogy a sérült csomagolású pelenkákat(toujurs-lidlben vagy aldiban kapható) csomagolják újra.

Nekünk bevált én maradok ennél a fajtánál és talán mivel amúgy is olcsón forgalmazzák,talán elfogadják az oep által kínált összeget.

Válasz: Szobatisztaság pelenka 11 éve 7 hónapja #22975

• Tarcali Bernadett
sziasztok!
Beszéltem a pelenkát forgalmazó úriemberrel, de sajnos nem tud segíteni,mert ő 5ös méretig tart pelenkákat.
Viszont megadta a felico kft számát ők gyártják a berebero pelenkákat és nekik van egy eggyel nagyobb 6os méretű is.(ez jelenleg nincs fent a közgyógy listán).
Talán még annyit tehetünk hogy felhívjuk őket és megpróbáljuk a berbero 6osát felvetetni a listára.
Az én fiamra úgy néz ki még pont jó lenne az 5ös.

Még azt tehetnénk hogy akire nem jó az 5ös pelus irat fel legkisebb felnőtt és legnagyobb gyermek pelenkát és fényképekkel mintadarabokkal illusztrálva küldünk egy levelet az oepnek.

Ennyi jutott eszembe....sajnálom hogy nem tudtam többet segíteni.

Válasz: Szobatisztaság pelenka 11 éve 6 hónapja #23215

• Tarcali Bernadett
Sziasztok!

Itt van a kft száma,

Flexico Kft.
06 1 3692434

Ők forgalmazzák a berbero pelenkákat.Ha gondoljátok én szívesen beszélek velük, de mivel még ránk jó az 5ös pelenka,nem tudom meddig tudok elmenni pelenka ügyben.

Esetleg még azt tudnánk csinálni hogy továbbra is feliratjuk az 5ös berberot vagy a legkisebb felnőtt pelust és azt eladjuk interneten és annak az árából veszünk nagyobb pelust.

Válasz: Szobatisztaság pelenka 11 éve 6 hónapja #23850

• Tarcali Bernadett
Kedves mandarin!

Szeretném megkérdezni, hogy mikor a pelenkát próbáltad intézni akkor volt e szakorvosi javaslatod?
Nekünk sikerült beszerezni, ezen fel van tüntetve a havi mennyiség.2 évre adták meg a javaslatot, a havi maximális 120 darabra.

Közgyógynál nem lehet esetleg újra igényelni a havi gyógyszerkeretet, ehhez a gyerekorvosnak kell írni gyógyszerlistát..

.

Válasz: Szobatisztaság pelenka 11 éve 6 hónapja #23859

• Erika
  • Erika profilkép
Sziasztok!

Mi úgy kaptunk pelenkát, hogy a neurológus javaslatot írt, ami 1 évig volt érvényes, a gyerekorvos pedig a javaslat alapján receptre felírta a pelenkát.

Egyébként van 7 csomag Tena Slip Plus XS pelenkám, amit ingyen odaadnék akinek kell, csak a szállításáról nem tudok gondoskodni. Ezt a pelenkát a kisfiam kb. 115-120 cm-esen, és 18-20 kg-osan hordta, vékony testalkatú.

Válasz: Szobatisztaság pelenka 11 éve 6 hónapja #23860

• mandarin
  • mandarin profilkép
  • Nem elérhető
  • 8 éves auti kisfiú, két kishúg
Kedves Bernadett!
Igen, volt szakorvosi javaslatunk.
A közgyógynál kellene újra igényelni a havi gyógyszerkeretet, ahogy írtad.
Ott akadtunk el, hogy a háziorvos nem állította össze nekünk a gyógyszerlistát, mindig húzza-halassza a dolgot. (Hogy ő ezt nem érti, hogy hogy kell, mit írjon össze bla-bla-bla....)
Szerintem szimplán nincs kedve ezzel foglalkozni!
De ha nektek sikerült, nem adom fel én sem!!!
Oldalmegjelenítési idő: 0.119 másodperc