LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Hogyan juthatunk el az Intézményekbe .

Hogyan juthatunk el az Intézményekbe . 13 éve 5 hónapja #592

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Ha a gyermek nem bírja a tömegközlekedést :
1, Helyi Támogató szolgálat segítségét lehet kérni .Kis Busszal végzik a szállitást .Ha a gyermeket , nem tudjuk kisérni a buszon , Ők biztosítanak mellé kisérőt is .
Jövedelemtől függően kérnek térítési dijjat .Ezt meglehet oldani másképp is .Szivesen megírom emailban .

2, Autóval visszük a gyermeket .
Nem kell , hogy saját autó legyen .Viheti bárki , nincs rendszámhoz és névhez kötve az utazási igazolvány .
OEP -nek kell beküldeni a kitöltött és leigazolt nyomtaványt , Fontos , hogy minden rovat legyen lepecsételve és ha NAPI KÉTSZER teszitek meg az utat rá kell írni, és a szöveg mellé is pecsétet kell tenni az iskolának .Ezzel igazolja az iskola , hogy igen napi kétszer teszi meg a szülő az utat .
21ft/km a gyermeknek + 1 kisérőre 18ft/km. De csak a Város határig fizetik . Nem a teljes km. után számolják és fizetik ki .

Szivesen segítek ha van kérdés ezzel kapcsolatban .
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Hogyan juthatunk el az Intézményekbe . 13 éve 5 hónapja #593

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Ha a tömegközlekedést , bírja a gyermek , akkor arra is jár a kedvezmény .Helyi járatokat ingyenesen lehet igénybe venni a gyermeknek + egy kisérőnek a MÁK-tól kapott magasabb összegű családi pótlékról szóló KÁRTYÁVAL .
HA nincs velünk a gyermek akkor viszont jeggyel kell utazni .Meglehet próbálni kérni az Intézménytől igazolást , hogy a gyermeket vittük .Ez esetben az Iskola és lakóhely között is kedvezményes az út . Kérdés az Íntézmény megteszi e .

Távolsági buszra és Vonatra szintén ezzel a kártyával jár a 90%.-os kedvezmény . A gyermeknek és egy kisérőnek.
OEP - fizeti visszamenőleg a jegyek alapján.

Válasz: Hogyan juthatunk el az Intézményekbe . 13 éve 5 hónapja #594

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Budapesten és néhány vidéki városban kisgyermekes igazolványt válthatunk amíg gyesen vagyunk, ez olcsóbb Bpen 3850ft /hó.

Válasz: Hogyan juthatunk el az Intézményekbe . 13 éve 5 hónapja #596

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Igen ha utazgatunk , és nem csak az otthon és íntézmény között megyünk , .Mert akkor helyi járat ingyen van a távolsági meg 90% .-os .
21km 45 ft .

Válasz: Hogyan juthatunk el az Intézményekbe . 13 éve 5 hónapja #598

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Így van. Fontos előny a kisgyermekes bérlettel akkor is utazhatunk, ha nincs velünk a gyerkőc:)

Válasz: Hogyan juthatunk el az Intézményekbe . 9 éve 10 hónapja #37695

• Szomorú Anya
  • Szomorú Anya profilkép
Szerbusztok.Nagyon nehéz az iskolába járás,főleg ha messze van az iskola.Nekünk is rémálom volt az első három év.Én mindennap oda-vissza 60km.t utaztam vele.Mert nem bírta a kollégiumot.Előtte eszem ágában sem volt,hogy levizsgázzak jogsira,de kénytelen voltam.Nem bírta a buszt sem a vonatot.Egy rémálom volt.Azután vettem egy mély levegőt és egy Trabantot.Az első utunkon nagyon féltem,de Edina rettentően élvezte.Attól kezdve nem volt semmi gond.Találtam állást is magamnak 6.órában.És ez így ment több mint 10.évig.

Válasz: Hogyan juthatunk el az Intézményekbe . 9 éve 10 hónapja #37696

" vettem egy mély levegőt és egy Trabantot" Ez jó. :laugh:
60 km naponta, az szép. Én nagyon utálok vezetni, nagy szerencse, hogy ez a suli, amelyik végül felvette a fiamat, itt van nagyon közel. A férjem szokta vinni kocsival, de ha muszáj, akkor tudunk menni busszal is, azt hiszem kb. 3 megálló csak.
Aztán hogy később mi lesz, azt nem tudom. Valószínűleg itt nem fog sikerülni 8 évet lenyomni.

Válasz: Hogyan juthatunk el az Intézményekbe . 9 éve 10 hónapja #37697

• Szomorú Anya
  • Szomorú Anya profilkép
Sajnos a mi körzetünkben nem volt közelebb intézmény ami befogadta volna.

Válasz: Hogyan juthatunk el az Intézményekbe . 9 éve 10 hónapja #37698

Nem csodálkozom, nagyon rossz a vidéki ellátottság.

Válasz: Hogyan juthatunk el az Intézményekbe . 9 éve 10 hónapja #37733

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Mi is kellőképpen eleget utazunk a sulihoz. Viszont már csak a troli hiányzik a közlekedési útvonalunkból. :laugh: Szerencsére több féleképpen tudunk menni és hála Gizmo nem borul ki, ha egy-egy turzás miatt változtatni kell. Anno az első metros utazásunkat nem kívánom senkinek.

Trabanttal szállni élvezet
Gyorsabban száll, mint a képzelet.... (nekünk is volt egy 2ütemű) ;)

Válasz: Hogyan juthatunk el az Intézményekbe . 9 éve 10 hónapja #37742

sziasztok,
szuper,hogy így összeszedtétek a lehetőségeket!én egy olyat kérdeznék,hogy ha a suliba nehézkes busszal eljutni,akkor viszem autóval,és hol mikor kell ezt igényelni hogy kérek ehhez támogatást?majd most fogunk csak júniusban menni a bizottsághoz,ami kijelöli a sulit,befogadónk már van a sulitól,szóval elvileg oda megyünk,csak még a lepapirozás hátra van.amikor a bizottsághoz megyünk,akkor kell kérnem ehhez valami nyomtatványt,és akkor a suliban mindig pecsételtetnem kell,jól értem?köszi!!

Válasz: Hogyan juthatunk el az Intézményekbe . 9 éve 10 hónapja #37743

Zsizsi:

A bizottságnál kell kérni az utazási utalványt, vigyétek a befogadót is. Töltsétek ki értelemszerűen személygépjárműre. Kérjetek üres elszámolós lapot is, ebből csináljatok egy halom másolatot, ezeket kell havonta beküldeni ( nem tudom, hogy le lehet -e tölteni, legutóbb mikor néztem, nem találtam). Az kék utazási utalványt le kell adni a suliban, az ott is marad náluk vagy ők küldik be az OEP-be (most nem tudom mi is a hivatalos nevük), már nem emlékszem, de azzal csak a sulinak van dolga.
Aztán a tárgyhót követően minden hónapban ki kell tölteni az elszámolós lapot (mely napokon ment suliba a gyerek,stb), sulis pecsét is kell rá, és be kell küldeni az illetékes egészségpénztárnak (régen OEP). Beküldéstől számítva kb 1 hónap alatt utalják a zsetont.

Válasz: Hogyan juthatunk el az Intézményekbe . 9 éve 10 hónapja #37749

Köszönöm!!!
Oldalmegjelenítési idő: 0.192 másodperc