LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Diagnózis és iskola-kijelölés előtt

Diagnózis és iskola-kijelölés előtt 8 éve 11 hónapja #40471

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, bár a témában nem. :)

A kisfiam idén lesz 7 éves. 2,5 éves kora óta tudom, hogy autista, mostanra pedig az is realizálódott, hogy valahol az atípusos autizmus és Asperger között félúton. :) Jelenleg a kevert specifikus a kódja és normál oviba jár.

Egy éve voltunk először a TKVSZB előtt, akkor még megkaptuk az előbb említett kódot, amelyet a helyi gyermekgondozó gyermekpszichiátere is javasolt a véleményében -a "normál" oviban maradás volt a "tét" :) (3 éves kora óta járunk oda, de egyébként a kezdetektől fogva az ott dolgozó szakembereknek is világos volt az autizmus ténye).

Jelenleg a következő vizsgálat (iskolakijelölés) előtt állunk napokkal, és aggódom nagyon, nehogy ért-fogy címkét kapjon a fiam... Ugye, a "ha nem jól/ nem úgy teljesít" - téma mindenkinek ismerős lehet :D

És ehhez kapcsolódik a kérdésem: befolyásolja -e a Bizottság tagjait a döntésben, ha két "szaktekintély" aktuális javaslatában is benne foglaltatik, hogy a helyben lévő "normál" iskola szegregált auti osztályát javasolják? Tehát ez nyilván feltételezi az ép értelmet.... Nagyon szeretném, ha oda kerülne, más opciót el sem tudok képzelni..

Tudnátok valami biztatót/hasznosat mondani?

Előre is köszönöm! :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Diagnózis és iskola-kijelölés előtt 8 éve 11 hónapja #40472

Szia Alinda!

Ez teljes mértékben az adott személyektől függ. Nekünk a kerületi szakértői igen szemét módon keresztbe tett hasonló helyzetben. Az IQ tesztre tudtok gyakorolni, azt érdemes szerintem.
A helyben lévő suliban van auti osztály? Ilyet csak egyet ismerek, Nyírbátorban, viszont ott nem feltétel a normál IQ. Erre kérdezz rá szerintem. Meg főleg arra, hogy hely van-e.

Diagnózis és iskola-kijelölés előtt 8 éve 11 hónapja #40473

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Diagnózis és iskola-kijelölés előtt 8 éve 11 hónapja #40485

Alinda, szerintem meglesz az az osztály, amit szeretnél. Valahogy ez az érzésem.
az IQ tesztet azt valóban nem 1-2 napig érdemes gyakorolni, bár egy autinak az is valami, ha egyszer látja, így legalább nem ismeretlen. Viszont a nehezítés az az, hogy a neten (természetesen) nincs fent egyik se, de a jellege, ill. nagy vonalakban ezeknek a tartalma azért megtalálható, de jó sok munka kitúrni. Az meg a másik nehezítés, hogy sokféle van és nem tudható, hogy a pszichológus épp melyiket fogja használni... Mi gyakoroltunk és csak 1 feladatot sikerült igazán eltalálni. :) De mindegy, mert a kerek 100 eddig mindig megvolt. Persze én nonverbálist kérek mindig, a verbális szintet külön nézik, az nekünk mindig rémes, de hát ezt tudjuk magunktól is.

Nem tudom, közben voltatok-e már, ha igen, akkor írd meg, mi volt, érdekelne.

(Elrejtés: a egész szöveget kijelöl, utána katt az ikonra.)
Oldalmegjelenítési idő: 0.554 másodperc