LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Az új köznevelési törvényről

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2401

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Nekem sajnos nincs időm követni a fejleményeket. Leírnád röviden, hogy épp hol tartunk? Én lemaradtam az egész napos tanításnál, meg hogy valami mozgó bizottság döntene a gyerek iskolaérettségéről, és aki nem teljesít megfelelően, az valami felzárkóztató osztályba kerülne. De ezek már régen voltak hírek, és én ott feladtam.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2402

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Ja most látom, hogy kint van a kezdőlapon. Akkor elolvasom ott. :)

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2403

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Elolvastam, mondjuk nem mindent, mert nem sok időm van. Szerintem a kötelező 3 éves kor nem fog jelentős létszámtöbbletet okozni. Nálunk itt mindenki kézzel lábbal próbálja berakni a gyereket 3 éves kortól, bár igaz minket is helyhiány miatt nem vettek fel, csak egy évvel később. Ha meg nem akarod, vagy még nem szobatiszta vagy ilyesmi (nálunk pl ez fennált), akkor a védőnő úgyis megadja a felmentést.
Az egésznapos nevelési forma nem csak választható az iskoláknak? Vagyis aki akarja, csinálja? Mert akkor ez nem változna sokat, most is van ilyen iskola. De ha ez a képzési forma kötelező lesz, akkor az nagy baj. Főleg ha tanítás is lesz délután, nem csak szakkörök. Sünöcske mondta, hogy ilyen esetben bele se látok mit tanul a gyerek, mert haza se hozza a tancuccait. Elmondani meg nem fogja...
Most megyek mert játszani kell velük.

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2404

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Imádom amikor kitalálnak vmi, de a feltételek hiányoznak hozzá!

Pl: Az integráció úgy nem működik, ahogy kiejtem a szót! Se ember, se tudás, se pénz. Pedig mi Bp. közelében lakunk! Megvalósíthatatlan 20 gyerek mellett is.
Egy tankönyvkiadó legyen, mindenki tanítson ua. könyvből (legnagyobb jóindulattal se ua. képességűek a gyerekek) + emelik a tanárok óraszámát...stb.
Az én Férjem munkamániás megpusztul már így is! Lehet, hogy elválok, ha még több órája lesz, így is utálom szept-okt. és május környékén! :evil:

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2405

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Amúgy sok része régi és most se működik jó! pl. magántanuló státusz

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2406

Szerencsére tényleg megcsinálták a kiskaput a 3 éves kortól kötelező óvodára és az egésznapos iskolára is. Egyébként ezek abból a szempontból számunkra nem különösebben érdekesek, hogy SNI gyereknek "elnézik", ha nem jár be... Esetleg még örülnek is... Ami nagyon lényeges, az az, hogy állami kézbe kerülnek az iskolák, leépítések lesznek, ahogy írtátok is, emelik a tanárok óraszámát, az eddig már bevált igazgatók adott esetben le lesznek váltva.
Nagyon lényeges, hogy változik az iskolák alapító okirata? Úgy gondolom, hogy mindenképp, ez esetben mit tesznek bele? Csökken, vagy nő az integráló iskolák száma? Akik még diagnózis előtt állnak, és bizonytalanok, vagy határeset a gyerek és nem tenne jót a diagnózis, azok is esélyesen szakértői bizottság elé kerülnek ha bármi gond van velük, diagnózist ugyanis már nem adhat a NevTan. Eddig a NevTan az ilyen kevéssé problémás eseteket nem küldte tovább a szakértőihez, csak esetleg pszichológushoz. Most ez vajon hogy lesz?
A gyógyped. asszisztens, ami eddig benne volt a korábbi törvényben, most kikerült a mellékletbe, amit nem találtam meg a neten, tehát fogalmam sincs, miként változott az erre vonatkozó szabályzás.
Ezek elég baljós dolgok.

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2407

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
MOST TÖRÖLTE a gyreke a hszmet. :angry:

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2408

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szóval, ami engem aggaszt, az az, hogyha csak oda vihetem amit a bizottság kijelöl. Az meg csak integrálót jelölhet ki. És kötelező oda vinnem??????
Mi most kaptunk ígéretet az itteni nem integráló suli igazgatójától, hogy felveszik, és akkor együtt járhat az ovis ismerőseivel, meg az unokatesójával. Szerintem ez jobb mint egy idegen hely, mégha integrálónak is nevezik. Pláne, amikről most írtok.
ha ez így lesz, akkor keresnem kell egy pszichiátert, aki leveszi róla a diagnózist, hogy aspi. Valamit ki kell majd találnom. Akkor ez csak hátrány, mert az emelt csp és a parkolókártya nem ér annyit, hogy kötelezzenek egy sulira, és még csak ne is legyen beleszólásom!

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2409

:laugh: :laugh: Bocs. ;)

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2410

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Mármint a legkisebbik. :)

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2411

Hát ez az, pontosan ilyenekre gondoltam.

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2412

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Nem te törölted, nem kell aggódnod! :D

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2413

Ez az. :laugh: :laugh: Meg aztán messze is vagyok... :laugh: :laugh: :laugh:

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2414

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Amúgy ezt mikor derül ki, hogy elfogadják? vagy ez már tény? Érdemes lenne joghoz értő emberrel is megnézni ezt, mert lehet csak rosszul értelmezzük. Hátha. Mert ott van, hogy kötelezheti, és nem az hogy kötelezi. vagy csak reménykedek?
Szóval érdekelne, hogy ez már tény, vagy megint csak tervezet.

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2415

Ezt már elfogadták -nagy vonalakban- de még a két ünnep között üléseznek, és lesz módosító indítvány. Aztán még utána alá kell írnia a köztársasági elnöknek, akkor lép életbe.
A szakértői a szülővel egyeztetve választ iskolát, ez továbbra is így van. Viszont már most nem vehetné fel ez az iskola a fiadat, ha diagnózisa van. Itt jön be az, hogy ha "elfelejted" leadni a diagnózist, akkor nem SNI-ként felvehette eddig. Innentől viszont több okból sem. Ha már voltatok a szakértőinél, akkor újra be fognak hívni. A szakértői mindenképp ki kell jelöljön valamit, és csak integrálót jelölhet ki, ez biztos. A másik meg az, hogy ha nem mész a bizottsághoz, ha valahogy meg lehet oldani a kihagyását, akkor is, ha egyszer már voltatok, akkor ott lesz a KIR-ben, hogy korábban SNI volt. Ha pedig nem marad az igazgatónő, mert államit tesznek a helyére, akkor ennyi volt. Ránéz a KIR-re az új, és már küld is el.

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2416

Gondolom az AOSZ jogásza alkalomadtán meg fogja nézni, és tán felvilágosít minket is.

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2417

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
A mostani nem integreáló ovinkat a bizottság kijelölt intézményként nevezte meg. No de ez azt hiszem a bizottságot minősíti.
És nem lehet a diagnózist levetetni? hogy tévedés volt, nem jól állapították meg, vagy ilyesmi? Mondjuk a fiamon még látszik, de talán 1-2 év múlva már nem lesz olyan feltűnő. Talán a hozzáértő bizottságok is elfogadják, hogy mégsem az. Mert szerintem annyira csak nem hozzáértőek. Vagy legalább emberségesek? lehet valahogy elintézni?
Nem hiszem, hogy gyakorlatban nem lehet elintézni, hogy a fiam a helyi iskolába járjon, mikor három gyerekem van és mind oda fog járni?! Majd őt külön hordjam máshová??? Mikor tudna ide, és vállalnák is???? Szerintem ahogy most ide járunk, ha viszünk befogadónyilatkozatot. Vagy az lesz megint, hogy adig halogatom, míg elkezdi az iskolát, aztán már csak nem kell elvinnem onnan máshová. Vagy mindenkit lefizetek, vagy mindenkit megfenyegetek... Most akkor elkeseredek.... :S

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2418

De le lehet, sőt mindenféle másra is átírják, ha kell, amit épp az adott iskola integrál. De ehhez mázli kell, mert meg kell tudnod győzni az egész bizottságot, főnököstül.
Egyelőre ne keseredj el, még nem vezették be, még nem látjuk, hogy valóban kirúgnak-e embereket, nem konkrét semmi. Aztán ha nagyon gáz lesz a helyzet, akkor bedobhatja magát az AOSZ is az érdekünkben.

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2419

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
A gyógyped.asszisztensi tanfolyamon a tanáraim , nagyon kivannak akadva a törvény tervezettől.Azt mondják az SNI gyerekekre csak hátrányos lesz .

A törvényben van , hogy az iskolának és a tanároknak , kötelező tanítani a gyerekeknek hogyan tiszteljék a szüleiket .

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2420

És hogyan? Nagyon? :woohoo:
Oldalmegjelenítési idő: 0.167 másodperc