LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Az új köznevelési törvényről

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2420

És hogyan? Nagyon? :woohoo:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2421

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Akkor legfeljebb valami beszédzavarost kérek ráírni. Az talán elfogadható.
A férjem szerint ez a kötelezheti dolog arra vonatkzik, amikor a szülő nem hajlandó elvinni a gyereket vizsgálatra, mert hogy nmincs annak semmi baja. Remélem tényleg.
Amúgy tényleg jó lenne ez a diagnózis átírás dolog. Ezen még gondolkozom. Mondom nekünk eddig előnyünk amúgy sem volt belőle. Most meg...

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2422

Azt pont nem tudják ráírni. Ahhoz a Beszédvizsgáló kell. Értelmi fogyatékost tudnak ráírni, meg azt a hosszút, hogy a "a megismerő funkciók vagy a viselkedés organikus/nem organikus okra visszavezethető zavara", vagy valami ilyesmi.

Ááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!! Most, hogy ellenőrizzem ezt a hosszú meghatározást, ránéztem találomra az egyik zuglói suli alapítójára, és beletették az autizmust!!!!!!!!!!!!! Mik vannak! Idén szeptemberben. Őrület! Pedig ellenkezett itt az oktatási osztálytól kezdve a pedagógusokon át a gyógyped.-okig mindenki, mikor szóba hoztam, hogy nekünk kelleni fog! Na, vajon benne hagyják-e majd? De szerintem Zugló vissza fogja igényelni az iskoláit, csak nem nyúlkálnak hozzá.

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2423

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
nem hiszem, hogy a mi sulink ilyesmit integrálna. Te hol tudod ezt megnézni? És amúgy mi az a KIR? És miért nem jó, ha megyek a beszédvizsgálóba? Valahogy el vagyok egy kicsit maradva.
Az meg kifejezetten bosszantó, hogy minket automatikusan küldtek a bizottság elé, és emiatt vagyunk most bajban. És semmi plusszt nem is kapunk. :angry:

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2424

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Viszont én mára befjeztem. elég ebből az idegeskedésből, inkább lazítok. Majd holnap újból kezdem az aggódást. :)

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2425

Ez a KIR: w3.kir.hu/
Innen szedem az adatokat az autista gyereket fogadó óvodák, iskolák menüponthoz.
A Beszédvizsgálóból kiszórják az autikat.

Persze, lazíts, de holnap ne kezdd újra az aggódást, mint az ábra mutatja, történhetnek csodák. :cheer:

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2427

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Sajnos ezzel a belevesszük az alapító okiratban csak az a baj, hogy nem takarja azt amit kellene. Nagyon jó, hogy 3x-os a fejkvóta, de ezért nem kap sokszor az ember semmit v. te képzed a népet!

Differenciáltan kellene tanítani elvileg a suliban, hát az se megy a tanároknak, sajnos az egyetemen is olyan elavult módszereket, nézeteket vallanak.:(

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2428

Igazad van, de ez azt jelenti, hogy eggyel kevesebb dologért kell küzdeni. Ha azt itt meg lehetne oldani, hogy vinnénk magunkkal az asszisztensünket az iskolába, akkor azt mondom, hogy nem teljesen vállalhatatlan a dolog. Bár ahogy a beszédértése most kinéz... Nem beszélve a pépevésről... Na de addig még van 2 év.

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2429

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Kösz a honlapot, most nézem az alapítóokiratot. Kaphat a fiam: "a megismerés és viselkedés fejlődésének rendellenességével küzdő" diagnózist? Mert azt integrálnak. Bár szerintem egy aspergeres pont belesik ebbe. ;)

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2430

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
És ilyet még az ovink is integrálna.

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2431

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Amúgy az indexen pont ma cikkeznek a tv-ről. Aláírták, most itt van némi magyarázat is. AZ SNI-ről nincs szó benne sajnos.

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2433

Ez a bizottságtól függ, de szerintem megoldható. ;)

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2434

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Akkor szerintem megpróbáljuk majd ezt. Így legalább az iskola is kapna pénzt utána. Fejlesztést meg amúgy sem kapna ott helyben, az önkormányzat meg nem támogat igazán semmit. Az biztos, hogy nem csinálnak auti integráló iskolát a városban. Vigyem be Budapestre. Az mindegy, hogy egy-két éven belül a fiam lesz a városban a harmadik aspergeres, akit felvesznek az itteni két suliba. Minek is írjuk bele az alapítóba, akkor meg még több lenne! És akkor úristen.... Legalábbis ugye ez a hozzáállás. Csak azt nem tudom, hogy az olyan vidékeken, ahol sok-sok kilométerre van csak integráló suli, akkor ott is vinni kell a gyereket, hiába lenne megfelelő helye a faluban? hiába, kitalálnak mindent, csak a körülményeket nem alakítják megflelően. Oldd meg, ahogy akarod. Hogy ehhez mondjuk ott kell hagynod a munkádat? Vagy órákat töltesz utazással, mikor 10 percre vagy gyalog a másik sulitól? Kit érdekel.
Mindegy, mi legfeljebb majd csalunk. Ahogy gondolom majd még páran mások is.
Kösz a tippet!

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2435

Ha más nem, akkor ez lesz sajnos, erre kényszerítik az embert a körülmények. De várjuk ki a végét, nem tudom, mekkora városban laktok, de ha nem elég nagy, jó eséllyel állami lesz az iskola, és ki tudja hova alakulnak a dolgok.

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2436

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: A kívánom, hogy a sulira a legnagyobb gondod csak az evése megoldása legyen! :)

Szerintem, ha van lehetőség az integrációra első körben mindenképpen meg kell próbálni! Ezek a kis manók sokszor erőjük felett képesek teljesíteni.

Múltkor olvastam, hogy egy átlag gyerek az agyának az 50 % -át fordítja arra, hogy a szociális helyzetet fogja, míg a mi gyerekeink 85%-át. Elég megerőltető lehet egész nap.

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2438

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
10ezer fős városka. az is csak két éve. Szerintem lélekben még falu! :)

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2439

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Amúgy beszélgettünk erről barátokkal, és szerintük lehet ez a tv is olyan lesz, mint az egyháztv. Azt is most mondták vissza. Vagy mint a kétéves gyes-gyed a három helyett. Azt a kormányváltás után vonták vissza. Ki tudja, mi lesz még itt...

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2443

Sünöcske, köszi. :) Valóban másodlagos a dolog, de azért szmít, mert egy iskolában nem 3 órát kell eltölteni, ha nem eszik ott semmit egész délelőtt, akkor gond lesz. Majd meglátjuk lesz-e rá mód, ez a beszédszint egyelőre nem utal erre. :(
Az biztos, hogy nekik nagyon nehéz, de én meg egy olyan ábrát láttam, amin egy auti agyát hasonlítják össze azonos helyzetben egy NT-vel, (talán) MR-rel (vagy EEG-vel?). Az NT agyán sokkal nagyobb területen látszik aktivitás. De persze nem ismerjük a helyzetet. Nem mindegy, hogy ha pl. filmet nézettek velük, akkor azon mi ment. Pl. ha édes kisgyerekek játszottak a filmen, akkor nem csoda, ha az auti agya épp pihenőn volt. Ha csillogós-pörgős-potyogós dolgokról szólt volna a film, lehet, hogy fordított lett volna az agyi aktivitás képe!

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2457

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Az én agyam se nagyon aktív, ha foci van a tv-ben! :lol:

Szépen lassan,de biztosan változik az ott evés! Nem lehetne, hogy piknikezzenek az óviban! Mondjuk, hogy először nem az asztalnál, hanem pl. a "babaszobában". Andrist a kislányok bevitték leültették, majd a tányérjába raktak egy műanyag krumplit nézett is rájuk nagy bután, most kekszet kap! :)
(akkor játszik csak)
Vagy rendezni kéne egy pép délutánt, amikor különböző pépeket ennének a többiek is. De az is lehet, hogy sok gyereket, hall csámcsogni maga körül v, csak lát. :angry:

Andrist kezdetben baromira zavarta, ahogy a Dávid trancsírozza a húst a késsel, ezért a nagyját én vágtam fel!

Göd is csak lassan kezdett faluból várossá válni! Szerintem ezek a tv úgy mennek és jönnek, ahogy a szél lobogtatja a papírt! Amúgy se a tv számítanak, hanem azok akiknek alkalmazzák.

Válasz: Az új köznevelési törvényről 13 éve 3 hónapja #2461

Én olyankor elég aktívvá válok: "kapcsold ki!!!!!!!!!!!" :laugh:

Á, a másik ovibeli erőszakoskodás miatt minél újabb a szituáció az ovin belül, annál rosszabb. :(
A férjem is azt mondja, hogy szerinte zavarja a többiek csámcsogása. :dry: Meg a kaják látványa is, valószínűleg. Ma mutatom neki, hogy piskótakockát eszem csokiöntettel. Azt az arcot...! A tömény undor.

Szerintem is, de egy szempontból nekünk nagyon fontos az épp aktuális törvény. Ha valami pozitív le van írva benne számunkra, akkor azzal lehet már levélkéket írogatni ide-oda, hogy meg is kapjuk. De egyelőre pozitívumot nem láttam benne.
Oldalmegjelenítési idő: 1.414 másodperc