LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: gimnázium

gimnázium 12 éve 4 hónapja #14610

• Juci74
  • Juci74 profilkép
Sziasztok! Kisfiamat idén diagnosztizálták Aspergeres ..Pályaválasztás előtt állunk és nem tudom melyik iskola ,gimnázium lenne jó neki..Történelemből ,angolból és számitástechnikából nagyon jó képességekkel rendelkezik...Ha esetleg valaki tudna segíteni...Előre is köszönöm:Judit
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: gimnázium 12 éve 4 hónapja #14611

Szia Juci74!

14 évesen diagnosztizálták? :blink: Akkor nagyon enyhén érintett, ugye? Szerintem ha eddig nem volt az iskolában nagyobb gondja, akkor bármelyik suliba mehetne, ami szimpi. (Amúgy se nagyon kapna segítséget.) A Budenz a 2. kerületben egyébként integráló és van gimnáziuma is, úgy tudom.

Válasz: gimnázium 12 éve 3 hónapja #14664

• Juci74
  • Juci74 profilkép
Szia ! Nehezen beilleszkedő és motiválható gyermek azért szeretnék egy klassz sulit találni neki .... De elég nehéz eddig nem nagyon jutottam eredményre...Köszi az ajánlást megnézem ...Üdv.

Válasz: gimnázium 12 éve 3 hónapja #14702

• Borkamama
  • Borkamama profilkép
  • Nem elérhető
  • Borkamama és 4 éves aspi kisfia
Szia! Rogers-et néztétek már? Személyes tapasztalatom nincs velük, de éppen most néztem a honlapjukat és nekem szimpatikusak.: www.rogersiskola.hu/
Vagy az Alternatív Közgazdasági Gimnázium?

Válasz: gimnázium 12 éve 3 hónapja #14710

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Borkamama, Juci:
Az én fiam most kezdte az ált. isk. eslő osztályát a vidéki Rogersben. Csak jót tudok mondani arról iskoláról! :)

Válasz: gimnázium 12 éve 3 hónapja #14747

• Juci74
  • Juci74 profilkép
Köszönöm megnéztem ...Remélem sikerül !!

Válasz: gimnázium 12 éve 2 hónapja #15671

• Juci74
  • Juci74 profilkép
Hétfőn megyünk a Rogers sulit megnézni,esetleg ha valakinek van még ötlete ,hogy melyiket érdemes még megnézni szívesen venném..Ahova most jár az elméletileg integrált iskola ,de sajnos nem az igazi...

Válasz: gimnázium 12 éve 2 hónapja #15674

• Juci74
  • Juci74 profilkép
Ma telefonon érdeklődtem több iskolában is és sajnos elutasító választ kaptam,pedig integrálóként voltak megjelölve.. :( .

Válasz: gimnázium 12 éve 2 hónapja #15675

A mi táblázatunk alapján hívtad az iskolákat és azok utasítottak el?

Válasz: gimnázium 12 éve 2 hónapja #15676

• Juci74
  • Juci74 profilkép
Igen ! Próbálok többet nézni ..érdeklődni ,tájékozódni.. Így marad a Rogers...

Válasz: gimnázium 12 éve 2 hónapja #15677

• breva1
  • breva1 profilkép
Szanya
Mi szintén zuglóiak vagyunk és már tavaly végig futottuk az iskola kérdést. Igazán nem értem de több olyan hely van ahol beleirják az alapitóba az autizmust de soha nem volt autistájuk és nem is akarnak.Volt ahol azt mondták szeptemberbe kezdjük el és megmondják vállalják-e?Ezt akkor még viccnek éreztem.(első tapasztalat) ovi ugyan ez volt egy magán ovi aki azzal dicsekedett milyen szuperek van ilyen olyan problémás gyerekük és autita is. Na mi bár messze van elmentünk közölte, hogy tényleg van autijuk de ott a szülő fizeti az aszisztens mert ök csak igy vállalják. Én itt több rémtörténetett hallottam ovi aki fogad autistát szó szerint kirakta és ráverte, nem integrálható. A bizottság erre azt mondta az ovi jobban látja. Pedig esküszöm egy nagyon kedves okos gyerek csak olyan dolgokat tettek az óvonök, hogy nincs gyerek aki ezt tolerálta volna nem egy auti.De sorolhatnám hisz nagyon sok történet tudok itt a kerületbe. Én hittem vesztettem, hogy változik valami.

Válasz: gimnázium 12 éve 2 hónapja #15678

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Semmilyen tapasztalatom nincsen róluk, de az Árpád úti Gyermekházban van középiskola. Egy telefont megér talán.

Válasz: gimnázium 12 éve 2 hónapja #15689

• Juci74
  • Juci74 profilkép
az a baj ,hogy olyan szélmalomharcnak érzem az egészet...Volt ahol azt mondták írja meg a felvételit és utána beszélgethetünk.Próbáltam kezdeményezni egy találkozást ,de nem sikerült...Nem szoktam feladni a dolgokat ,szeretném ha jó helyen tudna tanulni .Ahol megértik ,segítik,támogatják.Angolnyelvből és töriből nagyon jól teljesít.

Válasz: gimnázium 12 éve 2 hónapja #15690

Az is. :( :(

Breva, ezeket a rémsztorikat elküldöd nekem az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. -ra? Csak jó lenne tudnom, ha már kerületi...

Válasz: gimnázium 12 éve 2 hónapja #15691

• Juci74
  • Juci74 profilkép
Egyébként ahol a legkedvesebbek voltak velem az a Rogers volt...

Válasz: gimnázium 12 éve 2 hónapja #15692

• Juci74
  • Juci74 profilkép
azt is hallottam már ,hogy ugyan az alapító okiratban benne van ,hogy felvesznek "ilyen" gyerekeket ,de még gimnáziumban nem volt rá példa ,hogy jelentkezett volna valaki..

Válasz: gimnázium 12 éve 2 hónapja #15697

• breva1
  • breva1 profilkép
Ezeket a történeteket csak azért irtam le mert biztos, igy történtek. A többit vagy szülö, pedagogus vagy más mesélte. Nem igazán szeretek igy tovább adni történetet. Bocsi
Nem tudom mennyire hiteles

Válasz: gimnázium 12 éve 2 hónapja #15698

Hát igen, amíg az ember nem látja a saját szemével... De arról nekem is van infóm, hogy itt iskolai integráció nem nagyon van, legalábbis pár éve még egyáltalán nem volt, azóta meg nem hiszem, hogy volt módjuk belejönni.

Válasz: gimnázium 12 éve 2 hónapja #15701

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Fóton a férjem iskolájában vannak integrálandó gyerekek (fú ez baromi csúnyán hangzik.)
Vagyis járnak hozzájuk különböző SNI-s gyerekek, akik elég jól beilleszkednek. Van 75-ös IQ-val rendelkező (ugyan nem tudom, hogy írta meg anno a központit) és van Aspi is. Az iskola nem integráló, de nevezzük szociálisan érzékenynek. Igazi konkrét segítséget nem kapnak a gyerekek viszont elég elfogadóak az ott levő gyerekek is.
Az én hiper fiamat is jól elfogadták.(pedig verte ki a biztosítékot) Az aspi fiú idén érettségizik és még a szalagavatótáncon is részt vett + facebook-ol az oszt. társaival. Nem elit gimi, de a németet nagyon jól tanítják.

A Rogers az jó hely, csak ajánlani tudom!

Válasz: gimnázium 12 éve 1 hónapja #17130

• Juci74
  • Juci74 profilkép
Két iskolát sikerült választanunk .Az egyik a Gyermekház a másik maradt a Kolping...
A Gyermekház suliról van valakinek esetleg tapasztalata??Nem volt könnyű az iskolaválasztás novemberben kezdtem el a "kutatómunkát"...
Oldalmegjelenítési idő: 0.563 másodperc