LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 4 hónapja 2 hete #60998

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 4 hónapja 2 hete #60999

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 hónapja 2 hete #61000

Autizmus mindennapok 4 hónapja 2 hete #61001

Autizmus mindennapok 4 hónapja 2 hete #61002

Nagyon szépen köszönöm dolmányos, igen, azon vagyok, hogy utánajárjak,mert egyszerűen nem hagy nyugodni a dolog (jövőhéten is megyünk koraiba megnézetni,utoljára 10hónaposan voltunk,jövőhéten lesz 17már). Szorítok neked ismeretlenül is, hogy megoldódjon az iskola meg úgy általában minden gondotok

Pviki91
Hát ami most van így majdnem 17 hónaposan:
- rossz szemkontaktus (születéstől kezdve rossz, ha fáradt vagy beteg akkor szinte egyáltalán nem néz ránk)
- néha lábujjhegyen jár, nem sokáig és nem gyakran de azért előfordul
- ha izgatott néha legyez a kezével (volt ilyen autis kezmozgasa,videókon láttam,mintha remegne a keze izgalmaban vagy unalmaban de ezt egy ideje elhagyta koppkopp,volt amúgy fejrazas,fenekén körbe forgás,tolatás-ez még néha előfordul,de ezeket koppkopp elhagyta)
- a játéka nagyon monoton, eteti az állatait meg beteszi a dobozokba őket csicsilni, de olyan monoton módon, folyton elrejt mindent aztán azt élvezi ha megkeresheti vagy mi megkeressük,nem tudom leírni,de nekem olyan furcsa a játéka,már ha ezt annak lehet nevezni ...
- mindig az az érzésem,hogy a tárgyak jobban érdeklik mint az emberek
-mostanaban folyton a kezembe akar rakni mindent,mondja hogy kezed és hozza bele a játékokat (szntem ez olyan furi)
-nem bújik,puszit akkor ad ha akar valamit vagy ha kérem,magától nagyon ritkán, ölelni talán 5szor ölelt meg eddig magától, nem is nagyon igényli és igen volt nálunk is hogy ellökött
-nagyon nehéz ezt megmagyarázni, de olyan mintha nem egy kisbaba lenne, bizonyos dolgokban sokkal érettebb, ezt megkaptam már egy ismerőstől is akinek hasonló korú a pici egy látogatásnál, hogy mennyire értelmes (neki furi volt hogy mindenben meg lehet vele egyezni,pl okés odaadom a lovacskás könyvet, de akkor ezt a labdát tedd vissza, ez volt kb 2 hónapja )persze ő ezt jó szándékkal mondta,de pont arra gondoltam,hogy nah..nem csak én látom,hogy valami furcsa vele ...
-grimaszt nem utánoz (nyelvnyújtást és pislantást igen,de mérges arcot hiába próbálja egyszerűen nem megy neki inkább ilyen kakis erőlködés lesz belőle ha megpróbálja )
-nem labdázik velünk,pedig kisebb korában szépen visszadobta a labdát
-borzaszto akaratos, és nagyon sokszor azt mondja hogy NEM ha kérek valamit - több babával is kapcsolatban vagyok és egyiknel sincs jelen ilyen intenzíven a nem korszak
- az elaltatása borzalmas de tényleg, mint egy ördögűzés, aztán már alszik reggelig általában,de 2óra alaphangon
-pohárból még nem tud inni, bár őszintén nem is nagyon próbáltuk,mert mindig magára önti a vizet és az öltöztetés nem a kedvence ugyh nem erőltetem a kanalas evés sem megy,bár próbálkozna,de valahogy nem érez rá,villával egész ügyes

Ami pozitív:
-8 hónapos kora óta mutogat rendíthetetlenül, de ritkán néz rám közben (bár olyan akaratos,kezdetektől arra használta ,hogy ugráltasson mindenkit )
- egyelőre mindent megért (ha mondom,hogy vigye a vasalatlanba a ruhát vagy hozza ide a fesut a kisasztalrol a hálóból , vagy a táncis mondókáskonyvet,de tényleg bármit mondok neki megérti , most kandallozunk egyből megértette hogy ő felel érte,hogy szóljon, ha kell tenni a tűzre,ha megkérdezem, fut és mondja hogy kell vagy hogy pici (még van láng), könyvben mindent megmutat a lajhártól kezdve a kerítésig tényleg mindent,de ez azért van mert imádja a könyveket pici kora óta
- kb 40 szava van (egyszerű szavak ne gondolj semmi bonyolultra be,ki,kell,csicsi,csüccs,pici,ide,ott hasonlók )bár nem kapcsol még össze szavakat de valahogy mégis megérteti magát - egyelőre ennek is borzasztóan örülök,mert szinte alig gagyogott
-hiv folyton hogy gyere gyere szibi (szobába),úgyhogy bizonyos szinten igényli,hogy ott legyek vele,vagy ha vendég van ,őt is hívja a szobájába,de általában itt vége is a dolognak , mert a játékba már nem igazán von be, néha rajzolnom kell amit akar vagy olvasni neki ha hoz könyvet, de kb ennyi, meg konyvecskeben mondja hogy kere kere akkor kell kérdezni hogy hol van a....O meg megmutatja ...ez ilyen játék nekünk...vagy hozza a lovacskát,hogy kergessem vele
- magától pápázik,puszit küld mindenkinek bucsuzaskor , néha huncutkodik üzletben a néniknek
-megmondja ha beüti magát, mutatja is hol történt és mit ütött meg (nem tudom ez élménymegosztásának e számit), meg ha nézzük a babocat néha ,,kommentálja,, vagy ramnez és nevet ha vicces dolog történik
- általában szót fogad (ha elmagyarazom miért nem lehet és adok más alternatívát akkor felfogja és betartja, pl virágokat bent ne buzeralja ezt úgy egyeztünk meg,hogy van egy muviragunk azt buzeralhatja), persze ne úgy képzeld el,hogy mindig,de meg lehet vele egyezni, üzletben sem bánt semmit, szépen jön velem, megmondom ne vegye le a dolgokat megérti, okoska -lehet ez a szabálykövetés inkább tünet mint pozitivum
-hazimunkaban segít,teregetek akkor adogat,mosógépbe segít berakodni,főzésnel segít , ha nehezet viszek jön és hozza ő is és úgy csinál mintha neki is nehéz lenne, sok dologban utánoz minket ezt nemrégen kezdte egyebkent
- nevére hol figyel hol nem de valamilyen módon azért jelez hogy vette az adást,bár a rossz szemkontaktus ebben is visszaköszön
-apucit keresi reggel ha felébred , utóbbi napokban ha hallja este az ajtózorgest mindent eldob és fut hogy apuci apuci, és meg is öleli,de ezt tényleg most kezdte csak és csak neki

Lehet így elolvasva nem tűnik vészesnek, de mégis összességében olyan más mint a kortársai. Nagyon okoska,de tényleg, de nagyon sokszor érzem azt,hogy szar anya vagyok,hogy nem szeret,nem kapcsolódik hozzám (az utóbbi időben ez javult valamit,mert ha valaki van itt mindent csak nyanya csinálhat,csak én olvashatok neki pl,idegen helyen meg hozzám szalad és mondogassa mindenkinek rám mutatva hogy nyanya-de amíg ez nem volt nagyon depressziós voltam amiatt,hogy nem szeret ,hogy valamit rosszul csinálok,pedig komolyan mondom hogy minden időt próbálok hasznosan tölteni vele és szinte csak ketten vagyunk ha apa épp nincs otthon,sok segítség nincs-de ez nem panasz,ezzel számoltunk és ez rendben is van), minden vágyam egy baba volt,nem volt könnyű menet és mégis úgy éreztem kudarcot vallottam (benne volt biztosan a szülés utáni depresszió is,de főleg az,hogy azt hittem én leszek a kislányom mindene és ehhez képest rám sem nézett sosem,mondhat bárki bármit -gyerekorvos,rokonok stb...,-de szerintem ez nem normális,de legalábbis nem szokványos )

Bocsánat,nagyon hosszú lett és még nagyon hosszan tudnám írni az okos meg a furcsa dolgait, most így ennyi jutott eszembe hirtelen, de egy biztos, teljesen más mint mondjuk 8honaposan volt, úgyhogy fel a fejjel, válaszokat nem fogsz kapni egy ideig még biztosan, próbáld meg élvezni a szép pillanatokat,amikor megtanul menni, tornyot építeni,amikor majd puszit ad vagy bármit elsajatit..én horgolni tanulok, egyrészt szuper érzés hogy valamit alkothatok,másrészt amíg számolom a szemeket tuti nem ezen kattogok, legjobbakat kívánom, remélem senki nem haragszik a hosszú üzenetért, én itt leszek es szemtelenül olvaslak titeket mert nekem segít és erőt ad, és mindenképp meg fogom írni,mi lett velünk.

Off: nincs auti tapasztalatom,de én kislányom imádja Márti kedvenc esti meséket (szerintem szépen van illusztrálva) én mindig kicsit leegyszerűsítem neki a mesét, 6mese van benne, nekem pl 3at nagyonnagyon szeret belőle (nincs tanító jellege ugyh bocsi ha hülyeséget írtam vele, ha meglesnéd elkuldhetem mailben az oldalakat)

Autizmus mindennapok 4 hónapja 2 hete #61003

Paramami köszi a részletes választ. Leírva valóban nagyon biztatónak tűnik, amiről beszámolót, de nagyon ismerem én is ezt az érzést, ami sajnos ugye mindent felülír...

Más téma, hipotóniát állapítottak meg valakinél? Kisfiamnál alkati hipotóniát állapítottak meg a Koraiban. Tényleg összefügghet az autizmussal? Illetve az is, hogyha nem jött össze a szoptatás?

Autizmus mindennapok 4 hónapja 2 hete #61004

Paramami köszi a részletes választ. Leírva valóban nagyon biztatónak tűnik, amiről beszámolsz, de nagyon ismerem én is ezt az érzést, ami sajnos ugye mindent felülír... egyébként te mivel fejleszted a gyerekedet?

Más téma, hipotóniát állapítottak meg valakinél? Kisfiamnál alkati hipotóniát állapítottak meg a Koraiban. Tényleg összefügghet az autizmussal? Illetve az is, hogyha nem jött össze a szoptatás?

Autizmus mindennapok 4 hónapja 2 hete #61005

Autizmus mindennapok 4 hónapja 2 hete #61006

Nekem is enyhén hipotón egyébként. Bár 9 hónapos korától már rendeződött, legalábbis a neurologusok onnantól már úgy írták a papírra, hogy határeset....hogy ez jelent e valamit.... A fene sem tudja....nekem nem fordult meg, császár lett, olvastam,hogy gyakoribb az autizmus ilyen esetekben is .... Szerintem ez nagyon összetett és kicsit az az érzésem ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, mint az early signs videókkal, hogy utólag az ember már sok mindenre mondhatja,hogy tünet volt.... De ettől még sok egészséges gyerek is csinál furcsa dolgokat, a környezetemben van kb 4 hasonló idős baba akikkel kapcsolatban vagyunk, mindnek vannak furcsaságai,ettől még egyiknek sincs semmi baja, csak kicsik még :)

Mégegyszer leírja valaki hogy kell rejteni a szöveget ,mindig mikor vissza akarom keresni nem találom meg , bocsi,béna vagyok ezekben a dolgokban .köszönöm

Autizmus mindennapok 4 hónapja 2 hete #61007

Autizmus mindennapok 4 hónapja 2 hete #61008

Autizmus mindennapok 4 hónapja 2 hete #61009

Autizmus mindennapok 4 hónapja 2 hete #61010

Autizmus mindennapok 4 hónapja 2 hete #61011

9 éves auti fiú, 7 éves auti lány

Autizmus mindennapok 4 hónapja 2 hete #61012

Autizmus mindennapok 4 hónapja 2 hete #61013

Autizmus mindennapok 4 hónapja 2 hete #61014

Autizmus mindennapok 4 hónapja 2 hete #61015

Autizmus mindennapok 4 hónapja 2 hete #61016

Autizmus mindennapok 4 hónapja 1 hete #61017

Oldalmegjelenítési idő: 1.080 másodperc