Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.
Babesz, Aba
Mik voltak nálatok a legszembetűnőbb elmaradások/problémák akkoriban a 2-2,5 éveseteknél? A beszéd vagy beszédértés hiánya, vagy viselkedési probléma, esetleg evés vagy alvással valami nehézség?
nna, szuperül lefagyott a minden válaszírás közben, mindegy, a lényeg:
Timmo, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Aba,
Pont ugyanez a helyzet nálunk most. És elképzelésem nincs mire számíthatok.
Az oviban nálatok mi volt a probléma? Egyedül játszott? Nem kapcsolódott be a közös programba? Lett később probléma a viselkedésével vagy bármivel? Vagy a beszéd továbbra is a vezető probléma?
Babesz
Én is a beszéd miatt parázok. Nálunk megmutat könyvben, képen, bárhol mindent amit már tud, mond is vagy 60 szót, de szinte mindennek csak az első szótagját.
A "saját lábában is elesik" az nálunk is megvan.
És most, ennyi idősen milyen furcsaságai vannak a kisfiadnak?
Timmo, most visszaolvastam amiket írtam, ez így leírva sokkal rosszabbul hangzik, mint ahogy a hétköznapokat megéljük Inkább ilyen hullámvasút jellege van a dolognak, néha, mintha semmi gond se lenne, aztán néha meg csak próbáljuk túlélni a napot
Aba
Ez egyáltalán nem hangzik rosszul. Amiket leírtál az nálunk az nt tesóknál is megvan/megvolt. És elgondolkodtató, hogy bizonyos tüneteket az autiságnak tulajdonítunk, pedig nem is biztos, hogy az miatt van. Nekem az NT tesókkal sem kellemes nyári séta volt minden.
Babesz
A mozgásfejlesztést elkezdtük 3 hónapja. Nekünk a mászás csúszott későbbre és kiderült utólag, hogy kúszni egyáltalán nem tudott. Most már alakul. De igen, az egyensúly probléma még mindig.
A beszédértést hogy próbáltátok fejleszteni? Gondolom eleinte csak egyszerű, tőmondatokat mondtatok neki. Volt esetleg valami bevált játék?
Az oviban tudják, hogy auti a kisfiad? Egyáltalán van diagnózisotok?