LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #45977

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #45978

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #45979

LunaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #45980

Szanya Nem sokat alszanak az oviban 1-1,5 órát itthon többet aludt és eddig nem volt "emiatt" probléma az alvással.De az biztos hogy minket minden téren szívatnak van egy közös nevező ami mindannyiunk életében közös,az hogy elfelejtenek velünk őszintén beszélni. Feleségem reggel beszólt az óvónőnek hogy mikor lesz szamárfüle B.-nek ha már szamárpadba került és jött a mentegetőzés hogy az nem úgy van.....

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #45981

DonpepeVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #45982

Szanya
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #45983

Babesz Az az igazság hogy B.-t látszólag nem zavarja ez a dolog inkább minket az hogy elmondani neki hogy ez vagy az nem jo fölösleges vagy nem érti vagy nem akarja.Saját gondolatai szerint cselekszik nem igazán lehet befolyásolni.Ezt nem értik az óvónők sem mikor megkérdezzük azt hogy hogyan neveljem,verjem agyon??? Mivel ha nem akar valamit azt úgysem csinálja meg őt nem lehet sarokba állítani vagy leültetni ha nem akarja max.durva fizikai erőszakkal az meg nálunk nem lesz,én abban nőttem fel.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #45985

Ismét egy diagnosztizálási kérés. Ha valaki épp kedvet érez hozzá, akkor: auti.hu/forum/6-frissen-diagnosztizalva/...z-elso-lepesek#45984

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #45988

DonpepeVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #45989

Szanya, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Luna Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Babesz Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
És most letöltök fejlesztő dolgokat a tabletre, mert szerintem jól használva nagyon is hasznos dolog ma már a tablet, és autizmusban meg nálunk életmentő! :P

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #45990

Mamil, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #45991

Szanya félelmetes ami itt folyik.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #45992

Többször belegondoltam már hogy gyerekkoromban az ilyen gyerekeknek nehéz volt a beilleszkedés és nem értették őket de a legtöbb esetben kissebb nagyobb nehézségek árán felnőttek szakmát szereztek.De ma ebben az okos modern világban szinte teljesen ellehetetlenítik ezeket a gyerekeket és a szülök tehetetlenek.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #45993

Babesz B.nem érti a jutalmazást hiába mpndom mondják neki hogy kapsz egy autót pont olyan mintha azt mondanád hogy nem kapsz.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #45994

Donpepe
Na majd alakul ez ahogy javul a beszédértése, valószínű enyém se értette volna annyi idősen mint a tiéd. A vizsgálónk a szakértői véleményben ajánlott jónéhány könyvet, ez az egyik:

moly.hu/konyvek/gosy-maria-a-beszedeszle...lesztese-ovodasoknak

Ez szülőknek készült, megfogom venni mert muszáj rágyúrnom, sok fejlesztést meg logopédiát nem fog kapni ha ennyit hiányzik az oviból. Nem tudom milyen könyv, de majd mesélek ha sikerül megvennem.

Szerk.:
Na megnéztem, még olyat is ajánlott, hogy Látogatás a beszéd birodalmában

Szerintem érdemes ezeknek utánanézni, hátha segítenek és gyorsabban fog ezáltal a szókincse, beszédmegértése fejlődni.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #45995

Köszi Babesz Én is utánanézek,amugy érdekes mert ma reggel azzal indított hogy elszaladt a Maxi elölem.Tud ő beszélni ha akar.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #45996

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #45997

Donpepe, azért nem egészen. Aki nem kapta össze magát a suliig nagy vonalakban hibátlanra, az el lett tüntetve valami kisegítőbe. Nálunk egyetlen SNI nem volt se oviban, se általánosban. Még a játszótéren se láttam soha! Vidéken talán megengedőbbek voltak, nem tudom.

Babesz, ez a Gósy és a Látogatás (ami nálunk is van a shopban: auti.hu/shop/Logop%C3%A9diai-eszk%C3%B6z%C3%B6k ) logopédiai fejlesztő eszközök, ami magában nem elég. Nagyon jók, de mellette elengedhetetlen az autis komm. fejlesztés, szóval kombinációban kell alkalmazni és egyik eszközben sincs benne a komolyabb nyelvtani építkezés, ami pl. a Meixner féle olvasó- és nyelvtankönyvekben van benne. (Csak épp ahhoz már célszerű tudni olvasni. A képanyagot lehet külön is használni, de olvasással-írással támogatva könnyebb valamivel a tanítás.) Tehát a basic nyelvtanításhoz nagyon jó a Látogatás meg a Szó-kép-tár (lehetőleg a PECS mellett), de mindenképp kell hozzá vagy egy autis gyp-s rendszeres komm. fejlesztés, vagy pl otthon babzsákozni kell (Babzsák terápia), és ha nem jön be a gyereknek a magasabb szintű nyelvtan, mint nálunk, akkor onnan a vérizzadás jön, mert nincs igazán jó könyv erre. Autiban tájékozott logopédus kell, vagy autis gyp., akinek jó, ha van logopédiai végzettsége is.

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #45998

Autizmus mindennapok 6 éve 8 hónapja #45999

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Oldalmegjelenítési idő: 1.005 másodperc