LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45331

LunaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45332

Babesz. Én is így látom korai fejlesztőben nekünk azt mondták meg sem próbáljunk időpontot kérni mert nem tudnak egy évre előre sem.Feleségem most jelentkezni akar gyógypedagógus szakra,mert nálunk egyáltalán nincs.Aki még csinálja nyugdíjas és ő sem fogja sokáig.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45333

Donpepe
Még egy sorstárs :)
Úgy néz ki nálunk is jönnek az őrlőfogak végre (3,5 évesen) Napok óta mondogatja néha fáj a feje, fáj a feje... el sem tudtam képzelni mi a gond, ennyi évesen fájhat vajon csak úgy a feje. Aztan elkezdte fogdosni a fülét és rákérdeztem fáj a füled... és totál boldog volt hogy rájöttem és mondta igen. Mondjuk nem tudom miért nem ezt mondta, tudja mi a fül. Mondjuk aggódom, remélem nem fülgyulladás, de nincs láza, eszik jól, azért megyünk füldokihoz. Remélem a foga végre, már régóta vannak ott dudorok.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45334

Olvastam a Marchi problémáját én az ilyenektől is plafonon vagyok,elfordulni a saját véremtől.pfffff.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45335

Babesz Néha a legegyszerűbb dolog a megoldás. :)

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45336

Nekem soha eszembe nem jutna elfordulni a gyerekemtől,azon sem igazán töröm magam hogy mi lesz később felnőtt korában.Az majd akkor lesz,ő még egy kisgyermek akinek szeretetre,törődésre van szüksége,amit a tőlem telhető legnagyobb mértékben adok meg neki.Nem érdekel mások véleménye nem érdekel mennyit kell küzdeni nap mint nap.És mikor felkéredzkedik az ölembe mert éppen elfáradt vagy nyűgös,tudom azt hogy fontos vagyok a számára. A legfontosabb.
Minden új dolog amit sikerül megtanulnunk,legyen az bármilyen kicsi is,erőt ad és továbbvisz ezen az úton minket.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45337

DonpepeVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45339

Babesz
Átérzem amit leírtál,de le kell tojni őket.Szerinted mi miket kaptunk?Mondjuk mi nem a rokonoktól mert az nincs de feleségem B.10 hónapos korában visszament dolgozni mert én itt tudtam vele maradni ugyanis én kötetlenül tudok dolgozni.Azért ilyen a gyerek mert elment dolgozni én miért nem keresek magamnak egy rendes munkahelyet (persze ezt nem nekem mondták hanem a nejemnek) és ő otthon ülhetne a gyerekkel.Hozzáteszem dupla annyit keresek mint egy hétköznapi szakmunkás csakhogy mikor B. született akkor vettünk házat (nem csok-ból)és azóta felújítjuk ami nem kevés pénzbe kerül.Ezt mondja olyan aki beköltözött más házába és a telefonnyomogatáson és a pénzköltésen kívül egyéb dolga nincs.Kicsit vérlázító,főleg azért mert a feleségem napi tizenkettőben 26 ember pelenkáját cserélgeti a kórházban napi 4-6 alkalommal eteti,borotválja mosdatja őket,és mikor este hazajön mint egy élőhalott ezekkel traktálják. A faceról ki is lépett e-miatt. Lényeg az észt osztani mindenki tudja.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45340

Babesz annyit még hozzáfűznék hogy aki nálam aggódósabb az festi magát :) Csak próbálom bebeszélni magamnak hogy amit nem tudsz megváltoztatni azért nem szabad idegeskedni! Néha bejön néha nem.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45341

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Donpepe, aki egy nővérnek beszól, hogy nem elég a teljesítménye otthon, az nem normális. Az egyike a legkeményebb munkáknak, csinálja először utána, az aki annyira okos. És egy véletlen szerencse, hogy otthonról, vagy rugalmasban tudsz dolgozni, mert az is lehetne egy variáció, hogy csak akkor bír fennmaradni a család, ha mindkét szülő teljes állásban van. És akkor a gyerek a bölcsiben lenne pitymallattól. Na az aztán tényleg szuper lenne.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45342

Szanya Igen ez szerencsés már csak azért is,mert bölcsi 25 km-es körzetben nincs,így egyikünknek mindenképp maradnia kellett volna.Látom átlátod az ápolási munka nehézségeit hidd el kevesen vannak így ezzel. Az előző írásomban említett hölgy másik nagy beszólása az volt a feleségem felé hogy idézem"Jó neked mert a munkahelyen kipihenheted a gyereket" Diplomás hölgyről beszélünk.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45343

Hát ez kész. :woohoo:
Én a legtöbbet nővéri munkát a sebészeten láttam a gyerekkórházban, és ott azért jellemzően bent vannak a szülők, meg a nővérszám is elég magas, legalábbis egy felnőtteket ellátó átlagos kórházhoz képest. Na én már attól a munkától meghalnék 2 nap után. Tiszta pihentető lehet tényleg.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45344

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45345

Sziasztok,

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45347

• Noémikarolina
  • Noémikarolina profilkép
Sziasztok! Én csak most csatlakoztam, és olvasgattam az utolsó néhány hétben született írásokat.Noémi augusztusban lesz 3 éves.Keveset beszél, ezért fordultunk a helyi (érdi) pedagógiai szakszolgálathoz . Itt mondták Noémiről, hogy látszik okos kislány, szépen és ügyesen eljátszott a tárgyakkal. Először keveset kommunikált a vizsgálóval, de aztán már jobban figyelt rá, odaadta a játékot neki stb. Mondta a hölgy,hogy kevés a szemkontaktus,amit használ, és úgy fogalmazott,hogy szociálisan más.Ez igaz,gyakran kizárja a nem ismerős felnőtteket, ha hívják ,nem megy oda.De a gyerekeket figyeli, odanyúl egy tárgyért,stb.
Kevés szót használ ,és inkább a mondókákat ismételgeti.Emiatt gyanakodom hogy autista.De sok dolog nem jellemző ( pl a kényszeres viselkedés, a közömbösség),inkább én figyelemzavarra gondolok.Akinek már biztos hogy autista, leírnék néhány dolgot még, ezekről nem olvastam,hogy jellemző,vagy nem:Nagyon utánoz minket. szeret viccelődni utánozza a mimikát is, a csikizést.Szereti a plüsst, úgy játszik hogy megeteti stb.
Tud kérni, azt mondja áddi.De gyakran használja a kéz-húzást is.
Még nem szobatiszta, de szívesen ráül a wc-re -kitörli-lehúzza.
A Vadaskertbe küldtek minket, június közepére van időpont.Azt írtátok lehet jobb, ha nincs szakvélemény? Kicsit félek az ovikezdéstől,hogy fogja megszokni, nekem gyakran hisztizik ha nem az van amit ő akar. Pl nem akar hazajönni a játszótérről.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45348

Mamil, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45349

Szia Noémikarolina!

Ha le akarod rejteni a szöveget, amit írsz, akkor a szöveg kijelölése után a felső ikonsoron jobbról a hetedik ikonnal tudod elrejteni a külső olvasók elől. (Rejtve csak a regisztráltak látják.)

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45350

Az alattunk lakó pasi kint íjászik a kertben, Z.-nak nagyon tetszik. Eddig egy hatalmas távcsővel bámulta az erkélyről, kommentálva "Lövöldözik a bácsi nyilacskákat", most meg buborékokat fúj neki. :woohoo: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45351

• Noémikarolina
  • Noémikarolina profilkép
Szanya1, azért küldték el, mert azt mondták, nem a megkésett beszédfejlődés a fő probléma, hanem láthatóan más a kommunikációs-szociális viselkedése,mint egy átlagos 2,5 évesnek.Nem mondták,hogy gyanítják az autizmust, csak ha kell az oviba fejlesztés miatt papír, a Vadaskert az első lépés,utána Bp-en adnak SNI vagy más státuszt.Ha látnám,hogy beilleszkedik az oviba, nem aggódnék, és nem érdekelne, van papírja vagy nincs.
És milyen a Vadaskert, hogy szűrik majd?Rögtön megmondják az eredményt?

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45352

Noémikarolina, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.912 másodperc