Sziasztok! Én csak most csatlakoztam, és olvasgattam az utolsó néhány hétben született írásokat.Noémi augusztusban lesz 3 éves.Keveset beszél, ezért fordultunk a helyi (érdi) pedagógiai szakszolgálathoz . Itt mondták Noémiről, hogy látszik okos kislány, szépen és ügyesen eljátszott a tárgyakkal. Először keveset kommunikált a vizsgálóval, de aztán már jobban figyelt rá, odaadta a játékot neki stb. Mondta a hölgy,hogy kevés a szemkontaktus,amit használ, és úgy fogalmazott,hogy szociálisan más.Ez igaz,gyakran kizárja a nem ismerős felnőtteket, ha hívják ,nem megy oda.De a gyerekeket figyeli, odanyúl egy tárgyért,stb.
Kevés szót használ ,és inkább a mondókákat ismételgeti.Emiatt gyanakodom hogy autista.De sok dolog nem jellemző ( pl a kényszeres viselkedés, a közömbösség),inkább én figyelemzavarra gondolok.Akinek már biztos hogy autista, leírnék néhány dolgot még, ezekről nem olvastam,hogy jellemző,vagy nem:Nagyon utánoz minket. szeret viccelődni utánozza a mimikát is, a csikizést.Szereti a plüsst, úgy játszik hogy megeteti stb.
Tud kérni, azt mondja áddi.De gyakran használja a kéz-húzást is.
Még nem szobatiszta, de szívesen ráül a wc-re -kitörli-lehúzza.
A Vadaskertbe küldtek minket, június közepére van időpont.Azt írtátok lehet jobb, ha nincs szakvélemény? Kicsit félek az ovikezdéstől,hogy fogja megszokni, nekem gyakran hisztizik ha nem az van amit ő akar. Pl nem akar hazajönni a játszótérről.