LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 7 éve 5 hónapja #44489

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 7 éve 5 hónapja #44490

Szanya Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 5 hónapja #44491

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 5 hónapja #44492

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 5 hónapja #44493

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 5 hónapja #44496

Ezt a diagnózist kaptuk,most jelentkeztünk a korai fejlesztő központba kivizsgálásra.
Azért még egy-két kérdés és infót elfogadok,fiam felporszívózza a lakást etet-itat minket és pohárból iszik,a kis barátnőjét is kínálja ha itt van.lefekvéskor egy cumisüveg tejjel odabújik és úgy alszik el,délben is és este is korához képest ügyesen rajzol spirált és egyenes vonalat is ha megunja letörli a táblát.Azért fordulok hozzátok mert itt sokkal nagyobb rálátással élő emberek fordulnak meg mint akik nálunk szakértőnek hívatják magukat.Tegnap voltunk korai fejlesztésen megkérdeztem a fejlesztő hölgyet hogy pályafutása során hány autizmus spektrumzavarral élő gyereket látott ill.foglalkozott velük azt válaszolta összesen négygyel de egyikkel sem lehetett úgy kommunikálni mint a fiammal.

Autizmus mindennapok 7 éve 5 hónapja #44497

Donpepe, úgy érted, hogy megkaptátok az autizmus diagnózist?
Az jó, ha ügyesen kommunikál, mert akkor jó esélye van arra, hogy gyorsabban megtanul beszélni.
Nem tudom merre laktok, érdemes megnézni, hogy el tudtok-e menni olyan helyre fejlesztésre, ahol tapasztaltabbak.

Autizmus mindennapok 7 éve 5 hónapja #44498

Igazán nem kaptuk meg mellékletben feltettem a határozatot de nem jeleníti meg a Diagnózisunk:obs.Autizmus spektrumzavar lényegében a gyermek követése ennek irányában. bno kódot nem kaptunk ezért kértünk időpontot a korai fejlesztő központba.Oda bejutni vidékről szinte lehetetlen szerencsére van ismerős.itt tartunk. A következő kérdésem az lett volna hogy BNO kód nélkül nem lehet kérni az emelt ellátást sem ugye?

Autizmus mindennapok 7 éve 5 hónapja #44499

Nem, a pszichiátertől kell a BNO meg egy igazolás az emelt családi pótlékhoz. Hát ez úgy látszik annyira mégsem egyértelmű nekik, ha nem adták meg.

Autizmus mindennapok 7 éve 5 hónapja #44501

Nem megy át. Igen itt nagyon bizonytalanok,a pszichiáter úgy köszönt el hogy fog még ez a gyerek egyetemre járni.Jópofa. :angry:

Autizmus mindennapok 7 éve 5 hónapja #44502

Biztonsagi okbol ki van kapcsolva a dokumentum csatolasi lehetoseg, de jobb is, ha nem toltod fel, nyilvan tele van szemelyes adattal.

Autizmus mindennapok 7 éve 5 hónapja #44503

Kisatíroztam

Autizmus mindennapok 7 éve 5 hónapja #44504

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 5 hónapja #44505

Síkideg lettem most ettol. Mi az istent lehet kezdeni, semmi otletem. :(

Autizmus mindennapok 7 éve 5 hónapja #44506

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 7 éve 5 hónapja #44507

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 7 éve 5 hónapja #44508

Luna
Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Autizmus mindennapok 7 éve 5 hónapja #44509

Autizmus mindennapok 7 éve 5 hónapja #44510

Szanya
A "vizu tamogatos oldalhoz" csak annyit akarok hozzaszolni, hogy en is olyan vagyok, hogy mindent (foleg, ha munkarol van szo) tokeletesen akarok csinalni, ha ugy nem megy, akkor inkabb sehogy. Es azt hittemsokaig, csak az ilyen munkanak van erteke. Es igy boven 30 felett kell rajonnom, hogy az eletben nagyon keves hibanak van kovetkezmenye...a legtobb dolgot sokkal jobban is meg lehetne csinalni, mint ahogy "megcsinalodik". Es megis sokszor mukodik kozepesen jol is :ohmy: Es van sok-sok dolog, ami tenyleg szintiszta dilettantizmus, semmi haszna nincs, es megis eladjak, sot, sok ember szerint fantasztikusan mukodik (a nagy semmi). Lasd pl homeopatia :silly: Tok nehez ezt feldolgozni, elfogadni, de ez van.
Na, most hamozd ki ebbol, mi vonatkozik a vizu tamogatosdira :woohoo:
Ja, amugy ha szo szerint vennem az autikhoz altalaban adott hasznalati utasitasokat, es be is tartanam oket, meraztugykell, hat akkor nagyon sok nehez napunk lett volna mar a fiammal. Egyszeruen tenyleg ismerni kell a gyereket. Pl ha elore "felkeszitettem" volna bizonyos esemenyekre, pl oltas (Luna, en is pont igy csinalom, ahogy te ;) ), etterem, vagy utazas, akkor total befeszult volna, total stresszes amig be nem kovetkezik az esemeny, amire fel kene kesziteni, meg ha nem is kellemetlen, hanem pont inkabb vart, kellemes esemeny...mert akkor biztos ugy lesz? biztos az lesz? es hany ora/perc/masodperc mulva lesz? Szoval tenyleg minden gyerek mas, a szulo, meg a gyerekhez szeretettel es turelemmel hozzaallo rokon/pedagogus tudja csak, mi az ami mukodik, mi nem...hat, ennyi.
Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Autizmus mindennapok 7 éve 5 hónapja #44511

Zorka, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.916 másodperc