LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44311

Atyám! Mindig éreztem, hogy nekem nem szabad "emberek közé mennem" :ohmy: . Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
8 éves ASDs kislány
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44312

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44313

Latonya, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44314

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44315

Szanya, Luna,

8 éves ASDs kislány

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44316

:laugh: :laugh: :laugh: Nem lehetne a sikereket inkább a lottó ötös terén halmozni???? :laugh: :laugh: :laugh:

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44317

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
hat tessek, te mar semminek nem tudsz örülni :D :blink: :silly: :silly: :silly: :laugh: :laugh:

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44318

Ááááááááááááááhhhh!!! :laugh: :silly: :laugh: :silly: :laugh:

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44319

voltunk egy komplex vizsgálaton ahol két hölgy egy gyógypedagógus és egy nem tudom ki mikor velük végeztünk akkor mentünk le a pszichiáterhez. Kommunikációval van problémánk mintha nem értené amit mondunk most is idehozta a képeskönyvét és itt lapozgatja az ölemben mutogatja a képeket babanyelven beszél,gyerekekkel elvan,eszik rendesen,nagy wcére szűkítővel ráül és pisil magától még nem kéredzkedik fel mozgása darabos pedig a mozgásfejlődése normális ütemben ment,más emberekkel normálisan viselkedik sem nem túl bizalmas de nem is idegenkedik akiket ritkán lát felismeri barátságosan viszonyul hozzájuk,rengeteget iszik éjszaka is.beszéd csak érthetetlen babanyelven.Ha esetleg kifelejtettem valamit még majd leírom,a korai fejlesztést javasolták végülis mi épp ezért indítottuk el ezt a folyamatot.

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44320

És milyen a játéka? (Labda, autók, építőkocka, stb., azokkal mit csinál?)

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44321

Na újra leírom mert elveszett Labdával szoktunk dobálni visszadobja de elkapni még nem tudja,építőkockából 9-et összerak e bonyolultabb dolgokkal is megbirkózik,autót tologatja ha odalököm neki visszalöki bár mostanában mindent tologat ha van kereke ha nincs.Rendmániája nincs nem rakosgat sorba semmit és nincsenek megrögzött szokásai ha a cumisüveget nem tekintem annak.

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44322

Forgó dolgok nézegetése, szagolgatás, pöckölés, érdekes felületek simogatása, furcsa hangok keresése vagy zajérzékenység van?

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44323

kereket pörgetni szereti de hamar megunja,szagolgatást még nem tapasztaltam és simogatást sem,hangérzékenység egyáltalán nincs a zenéket szereti és a kedvenc meséjére felfigyel még ha csak én dúdolom a szignálját akkor is

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44324

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
"Forgó dolgok nézegetése, szagolgatás, pöckölés, érdekes felületek simogatása, furcsa hangok keresése vagy zajérzékenység van?"

2 evesen nalunk ezekböl szamomra is eszrevehetöen egyik sem volt jelen. A tulhallas/zajerezenyseg valoszinuleg igen, de nem volt egyertelmuen beazonosithato, hogy barmi zavarna.
Kesöbb egyedul a szaglas jött be ezekböl, de az sem ugy, hogy az extra lenne, ugye kiderult, hogy tehenke főő vonzereje a szaga. De semmi mast nem szagolgat. A plussökhöz es a wellsoft anyagokhoz is van vonzodasa, de azt sem ugy, hogy allandoan simogatna, csak kedveli a puha dolgokat, ezek nekem korabban nem is tuntek fel.

ez a szep az autizmusban, hogy mindenre van pelda meg az ellenkezöje is :D e,ber legyen a talpan, aki ezekböl kihamozza :)

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44325

Összességében kell látni és azt is inkább hosszabb távon, különböző helyzetekben. Ilyen kicsiknél még sok minden lehet, a jellegzetes szoc-komm. deficit 2 éves kor után lesz egyre szembetűnőbb.

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44326

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Szanya a zajerzekenyseget, tulhallast te pl mikor eszlelted? En elöször egyertelmuen akkor figyeltem meg, mikor babatornan hangszerekkel zajt csaptak...akkor mar volt vagy 4 eves. Kisebb koraban nagyon felt es utalta a furast, az utvefuro hangjat a panelban nagyon csunyan viszi a beton... de az valahogy nekem normalis felelmenk tunt akkor meg, illetve turmixgep, botmixer hangjat is utalta, de hangosak is voltak, en erre sem figyeltem fel magamtol.

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44327

Fiam mellett már petárda is durrant letojja porszívó engem sokkal jobban zavar őt nem érdekli

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44328

Jó kérdés, én már nem nagyon emlékszem, de megkérdeztem Apát. Azt mondja, hogy egész pici volt és már akkor frászt kapott a hangos zajtól meg a sikítástól. Arra egyértelműen emlékszem, hogy mikor el akartam vinni gyerekkoncertre, akkor elmenekült, meg játszótéren az üvöltözést nagyon nem bírta. (Most ő már kiválóan bírja, én meg egyáltalán nem.) Viszont mivel akkoriban azt se tudtam, hogy van olyan, hogy autizmus, ezért egész biztos voltam benne, hogy ez normális egy babától... A boldog tudatlanság. :unsure:

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44329

Donpepe, nem akarlak idegesíteni, de olyan is van, hogy nem elég érzékeny a gyerek valamilyen ingerre. Ez a gond a korai diagnózisokkal, hogy igen nehéz azért ezt eltalálni. De ezért mondom, hogy tulajdonképpen mindegy is jelenleg, az elmaradt kommunikációra meg mindenképp kell fejlesztés, ez biztos. Mit mondtak, tudnak biztosítani korai fejlesztést?

Autizmus mindennapok 7 éve 6 hónapja #44330

Igen valószínüleg helyben meg tudjuk oldani ha nem akkor el kell hordani 25 km-re de ez mindegy csak fejlődjön.
Oldalmegjelenítési idő: 0.192 másodperc