LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 9 éve 6 hónapja #39262

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Süni,
igen, van az a rudacska, Nátika vagy Nózi néven fut a gyógyszertárban, és tényleg nagyon jó, erős, az biztos.
H. is kipróbálta egyszer, neki sok volt :kiss: .

Fájó fülre nagyon jó még a melegített cseresznyemag-párna (dm-ben kapható). Anyukám 1-2 éve készített házilag, rengeteg cseresznyemag gyűlt össze, és többféle méretet varrt. Nálam migrénnél is csodaszer.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 9 éve 6 hónapja #39263

• makilla
  • makilla profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 9 éve 6 hónapja #39264

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Makilla,
köszi.
A rugalmasságot milyen módszerekkel lehet fejleszteni?

Autizmus mindennapok 9 éve 6 hónapja #39266

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Makilla:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Lucy: mondhattad volna a cseresznyemagot előbb is, most hogy köpködjem a magokat gyűjtés céljából?! ;)

Autizmus mindennapok 9 éve 6 hónapja #39268

Lucy, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Makilla, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Süni, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Napi vidámság:
Szép az idő, úgyhogy Cataflam, sapka és elindultunk a játszótérre. Z. szokása szerint kirobban a bejárati ajtón, majd a lépcsőnél megáll, ámulva szemléli a folyosón cigiző szomszédot. Odaérek, megfogom a kezét, megszólal:
- Pipázik!
Kitört belőlem a röhögés... Remélem, a szomszéd nem gondolta, hogy gúnyolódunk rajta...
De a fejlődés az megvan, mert 3 éve azt mondta, mikor meglátott egy füstölő csikket egy hamutartóban, hogy "forró a sütő", kb. 1,5 éve meg szintén egy dohányzó nő cigijére azt mondta, hogy gyertya. Megy eeeez... :laugh: Egyébként a pipázás onnan jön, hogy az Én is tudok beszélni-ben van egy ilyen kép, egyébként életében pipát és pipázást nem látott. (Cigizést se sokat szerencsére.)

Autizmus mindennapok 9 éve 6 hónapja #39271

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Ez a cigizős nő, mint gyertya-nagyon tetszett anno. A pipázás már tényleg majdnem az. Ebből is látszik nem füstölitek a gyereket agyon, akkor tudná! :)

Autizmus mindennapok 9 éve 6 hónapja #39272

• makilla
  • makilla profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 9 éve 6 hónapja #39273

Makilla, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Süni, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez. Hogy miket meg nem jegyzel! :ohmy: Hú de jó lenne, ha ilyen memóriám lenne. :)

Autizmus mindennapok 9 éve 6 hónapja #39274

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Szanya,
tegnap már sikerült az alomtálcába a dolog! Majd megőrült, úgy kaparta az almot, és hát lett is benne eredmény...
Tényleg, levettük a tetőt, hátha az a gond... Úgy látszik, így már tetszett neki.
Nekünk korábban megszokták a csapóajtót, azon jártak ki-be, de jobb a békesség...
Ami még hasonló dolog anyukád cicájával, Hamvast is karthauziként hirdették, tényleg tök olyan...

A Nátika/Nózi a gyógyszertárakban kapható olcsón... nekünk is van.

Autizmus mindennapok 9 éve 6 hónapja #39275

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: Jó sztorik megmaradnak. Csak a névmemóriám lenne ilyen jó. Felismerem a betegeket az utcán van, hogy még az is megvan, mit csináltunk, de már, hogy milyen néni, bácsi az csak a nagyon bennfenteseknek van meg.
Pedig az emberek szeretik, ha név szerint szólítják őket. A munkahelyemen volt akit Gizinek neveztem, mert az istenért nem maradt meg a neve, sőt volt hogy mindenki az volt. Humoros volt, amikor az egyik csajnak, mondták, hogy:- Gizike, legyen szíves.... ( Csak az Anitának vagyok az! ) :ohmy: :laugh: :laugh:

Makilla: ha nem akar áthívni lányt, akkor legyen fiú, lehet állatorvosost, dinótámadás, autópálya- falu építés. A lényeg, hogy beszéljenek közbe. Alkalmazkodni és figyelni keljen a másikra. Ez a legnehezebb.
Nekem pl: katonák, indiánok, lovak voltak a játékaim. Az udvarról vittem haza kavicsot, gallyat kiegészítőnek.
Szegény anyám, látnotok kellett volna az arcát, amikor technika órai házimat szorgalmaztam, hogy csinálja, mert varrni kellett ejtőernyőt. Még aznap ki akartam próbálni az egyik katonával az erkélyünkről. :laugh:

Lucy: nekünk egyik macska se lelkesedett a csapóajtóért. :(

Autizmus mindennapok 9 éve 6 hónapja #39276

Szanya, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Lucy, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 9 éve 6 hónapja #39277

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Frézia,
igen, én is nagyon örülök, hogy ennyire szeret a mamánál lenni!
Anyukám azt mondja, egyfolytában kint van az udvaron.

Micsoda gyerekszáj, csontváz a szekrényben (illetve a lépcsőházban) :laugh: !

Autizmus mindennapok 9 éve 6 hónapja #39278

Olyan jó Nektek, akik azt írjátok, hogy imádták, imádják a gyerekeiteket az ovistársak. Az én fiam úgy érzem, ilyen szempontból egyelőre nincs túl jó helyzetben, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szanya, infralámpa nem segítene esetleg? Napi háromszor javasolják, 5 percig. Van egy doki, aki erre esküszik.

Tali: jó lenne, mondjuk tartok tőle, gyerekekkel nagyon sokan lennénk. Gondolkodom egyelőre, mikor lehetne, mert most kicsit sűrű az életünk. A két ünnep között vajon hányan utaztok el azok közül, akik jönni tudnának/szeretnétek?

Autizmus mindennapok 9 éve 6 hónapja #39279

Lucy, Frézia, mindkettőt megkérdezem a patikában. Mivel ma 98%, hogy antibiót kap és el kell érte menni úgyis. :dry: Továbbra sincs láza, de a 100 féle orrspré és egyéb varázslatok ellenére is csak stagnál. Csino, az infrát nem bírjuk. :unsure:

Frézia, ez jó. :laugh: :laugh: :laugh:

Csino, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Diagnózis: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Közben a háttérben Edinával vitatkozunk a pszichológus fontosságáról. Mármint, hogy a szülőknek jó lenne-e ha lenne egy dg.-kor azonnal kijelölt pszichológusa vagy sem. Mi a véleményetek?

Autizmus mindennapok 9 éve 6 hónapja #39280

Szanya, köszi a leírást! A 2 pszichiátert úgy érted, hogy elvileg a vizsgálatkor jelen kellene lenniük, vagy elegendő, ha megnézi egyik a másik feljegyzését, az elkészült anyagokat, pl. videót esetleg?

Amúgy egyáltalán nem vágyom befekvéses vizsgálatra, csak csodálkozom. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Pszichológus: arra gondolsz, hogy rögtön a diagnózis után a szülő kapna lehetőséget pszichológussal történő konzultációra? Nem tudom, nekem segített volna-e. Nekem a legjobban az segített volna, ha élő példákat mutatnak arra, hová juthat egy ilyen ember. Illetve ha valós statisztikákat mondanak. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 9 éve 6 hónapja #39281

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Csino,

Szanya,

Autizmus mindennapok 9 éve 6 hónapja #39282

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Szanya, jobbulást Nektek!

G is betegeskedik, de nem vészes, láz nincs, csak köhög kitartóan és alig szakad fel valami, pedig kap mindenfélét és már köptetőt is váltottunk. Passz.

Igen, szerintem jó lenne rögtön egy pszichológus. Velem beszélgetett ugyan a Koriban SJ. Nem tudom Te/Ti mire gondoltatok azalatt, hogy kijelölt pszichológus és annak pontosan mi is a feladata?
Többszöri tanácsadás, fejlődés követés, vagy a szülő támogatása???
Én úgy emlékszem, hogy egy rövid tájékoztatón és kedves együttérzésen kívül sokkal többet azért nem kaptam azon az egyszeri beszélgetésen. Bár mi a Koraiban egy egyéves fejlesztésen voltunk túl és további fejlesztéseket javasoltak. Csak épp, ami nekünk akkor a beszéd beindulását igazán meglendítette, azt ott akkor nem említették. Sőt , amikor a PECS-ről kérdeztem később a gyógypedünket, azt mondta, még koraiban (G 2 és 3/4 éves volt) ,amíg van remény hogy spontán beindul a beszéd, addig adjuk meg a lehetőséget. De mivel én ezt nem így gondoltam, köszönet Edinának és Solt Annának PECS akkor lökött egyet :)

Autizmus mindennapok 9 éve 6 hónapja #39283

Tomger, írtam neked privit.

Lucy, ilyenkor a fejlesztő NT gyereket vitt a fejlesztésre a Tiéd mellé?

Autizmus mindennapok 9 éve 6 hónapja #39284

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Csino, válaszoltam.

Autizmus mindennapok 9 éve 6 hónapja #39295

Csino (és akit érdekel), Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Pszihológus.Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.800 másodperc